Hamiltonnak végre összejött: Egyszerű futam volt…

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 13. 22:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Évek óta arról álmodozott, hogy megnyeri a Brazil Nagydíjat példaképe, Ayrton Senna honfitársai előtt, eddig azonban mindig lecsúszott az elsőségről. Az „átok” ma, egy roppant eseménydús futamon ért véget, igaz, Lewis Hamilton számára sima volt a megmérettetés…

A 2007-es debütálás óta minden évben nekifutott, de valami mindig közé és az interlagosi győzelem közé állt, éppen ezért a brazilt sokan Hamilton „mumuspályájának” tartották. Idén úgy érkezett a helyszínre, hogy szinte kötelező volt számára a 25 pont megszerzése, hiszen életben kellett tartania bajnoki esélyeit, a régóta várt győzelmet pedig ebben a fontos pillanatban szerezte meg.

„Végre…” – sóhajtott fel a Sky Sportsnak adott nyilatkozata elején. „El sem hiszem! Azok után az évek után végre ez a pillanat is elérkezett. Emlékszem, az 1990-es évek elején néztem, ahogy Ayrton versenyez és nyer ezen a pályán. Már akkor arra gondoltam, hogy egy nap én is ezt szeretném tenni, érezni akarom, milyen érzés a dobogó tetején állni ezen a helyszínen. Őrületes volt! Végre sikerült, és most már teljesen át tudom érezni, milyen lehetett” – folytatta meghatottan.

„Ezért hálával tartozom az összes csapattagnak! Ez a szezon is bebizonyította, hogy a mi csapatunk a legjobb minden területen. Messze! Ha ellátogatsz a vendéglátóegységünkbe, látod, hogy az is megsemmisíti a többiekét. Nálunk a legjobb az étel. A mi srácaink a legjobbak a garázsban, és a mi srácaink a legjobbak a gyárban is. Nagyon ritka ez, hogy minden területen ennyire jók legyenek. És én nagyon büszke vagyok arra, hogy a részese lehetek ennek a csapatnak” – hálálkodott.

Hamilton az eredményhirdetés után megemlítette, a mai egy „könnyű győzelem” volt, annak ellenére, hogy a futamot több alkalommal is megszakították, a pályán pedig nagyon nehezek voltak a körülmények. Most erre a kijelentésére is rákérdeztek. „Ez a futam sosem egyszerű. Számomra ez volt a legnehezebb, az elmúlt 10 évben nagyon sokszor próbálkoztam már azzal, hogy megnyerjem, de a mai egy könnyebb verseny volt számomra. Az eső kemény volt, és a vízátfolyások is, de nem voltak problémáim, és hibák sem voltak. Csodás volt. Az esőben versenyezni, ezen a pályán, Senna földjén, a brazilok előtt… ez egy nagyon-nagyon különleges pillanat számomra” – magyarázta.

A Sky riportere később a Red Bull stratégiai hibájára terelte a szót (a bikások egy ponton feltették a köztes abroncsokat, ám az eső egyre erősebbé vált, így le kellett cserélniük azt, ezzel pedig visszaestek a mezőny közepére, pedig arra is esélyük volt, hogy lehagyják Hamilton bajnoki riválisát, Nico Rosberget), és megemlítette, hogy Rosbergnek ezzel „ismét szerencséje volt”. „Hihetetlen… mikor lesz ennek vége?” – reagált Hamilton nevetve, majd komolyra fordította a szót.

„A Red Bull nagy hibát vétett ezzel a döntéssel. Nem volt olyan pillanat, amikor a köztes jó lett volna. Talán csak az első biztonsági autós fázis után, amikor visszatértünk a pályára. De ezt leszámítva mindig több eső érkezett és nem volt olyan pillanat, amikor a köztes jó lett volna. Amikor a csapat szólt, hogy a többiek köztesre váltanak, én arra gondoltam, hogy őrültséget csinálnak, mert ez tuti nem fog kitartani. Még egyszer ki kell majd állniuk. És így is történet sajnos. De ez ellen én semmit sem tehettem. Verstappennek így is jó futama volt, és felzárkózott a harmadik helyre, de jó lenne, ha a következő futamon jól döntenének” – zárta jókedvűen.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél