Hamiltont a Red Bull segítheti

írta: M4Sport
2016. június 03. 11:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton úgy érzi, a Red Bull javuló formája még a kezére is játszhat. Az osztrákok felgyorsíthatják Nico Rosbergre való fölzárkózását?

Jelentős különbség van Lewis Hamilton Monacói Nagydíj előtti és utáni helyzete között. A brit versenyző idei első győzelmével 19 ponttal, 24 egységre csökkentette hátrányát a gyengélkedő, s csak 7. helyen célba érő Nico Rosberggel szemben. Ráadásul a futam során nem is csapattársával, hanem a Red Bullt kormányzó Daniel Ricciardóval vívta a legnagyobb csatát.

A brit nem titkolja, örülne annak, ha az osztrák csapat a folytatásban is közel kerülne hozzájuk. „Ha erősek lennének, csak jobb lenne a csata, ami jót tenne a sportágnak. És ha a Red Bull Montrealban is ott lenne az élen, talán nagyobb lehet a különbség köztem és Nico között is. Ezt pedig természetesen jónak találnám” – ismerte el a címvédő.

Ez a segítség már Monacóban is jól jött neki. Amellett, hogy Ricciardo is közte és Rosberg között ért célba, ha nincs a Red Bull jó formája, aligha jön a Mercedes futam eleji csapatutasítása, és Rosberg aligha engedi el Hamiltont a győzelemért.

Toto Wolff sportigazgató úgy látja, valóban egyre szorosabb csatára kényszerítik őket az ellenfelek. „A Red Bull erős. Két gyors versenyzőjük van, akik egymást is hajtják. Emellett ott van a továbbfejlesztett erőforrásuk, a karosszériájuk pedig eleve jó. Felkészültünk arra, hogy felzárkóznak. Senki sem várta, hogy az elmúlt két év hihetetlen menetelése örökké fog tartani” – nyilatkozta a Motorsport-Totalnak. „Egyfelől nem jó, ha nem mi vagyunk elöl, másfelől viszont örülök annak, hogy remek csatákat vívhatunk a Red Bull-lal és a Ferrarival. Elvégre ezért is vagyunk itt!”

Nagy kérdés persze, hogy Kanadában is tudja-e tartani remek formáját a Red Bull. Christian Horner csapatfőnök szerint igazi erőpróba következik számukra, és ha sikerrel veszik az akadályt, hosszú távon is a Mercedes konkurenciájává válhatnak. „A mérleg nyelve hétvégéről hétvégére más irányba mutat majd” – jósolta Wolff. „Bizonyos hétvégéken a Ferrari nagyon erős, ők az első számú ellenfeleink. De ha a Red Bull olyan teljesítményt nyújt, mint Monacóban, máris az ő irányukba billen a mérleg nyelve. Mindkettejüket nagyon komolyan vesszük. És örülünk a kihívásnak. Egyedül elöl lenni szép, így is sok szép serleget lehet gyűjteni, de azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk.”

Rosberg szerint eközben korai még kijelenteni, hogy a Red Bull fölvette a kesztyűt ellenük. „Várjuk ki a végét! Tudjuk, hogy Monaco egy különleges pálya, ezért nehéz ezt megítélni. Viszont nagyon is számolunk a Red Bull-lal. Teljes gőzzel jönnek előre, tehát vigyáznunk kell velük” – figyelmeztetett a német.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

tatti
#1 tatti 2016. június 03. 14:53  

Máris megelőlegezte magának az első helyet, vagy legalábbis egy Nico előtti helyet.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ