Hamiltont egy „katasztrofális” változtatás vitte félre

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 22. 14:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamiltonnak ismét gondjai adódtak a fékezéssel. Egy „katasztrofális” változtatásról beszélt, de előrebocsátotta, az időmérőre visszanyeri jó formáját.

Lendületesen kezdte az austini hétvégéjét Lewis Hamilton. A bajnoki második helyezett a péntek délelőtti első szabadedzésen mind a szuperlágy, mind a lágy keveréken 0,3 másodperccel gyorsabbnak bizonyult Nico Rosbergnél. Délutánra azonban fordult a kocka, s az ő hátránya nőtt közel ekkorára. Ráadásul Daniel Ricciardo is közé és csapattársa közé ékelődött.

Elmondása szerint visszaesését az okozta, hogy változtatott fékbeállításán, ami elrontotta a Mercedese vezethetőségét. „Nem voltam elégedett a második edzésen. Változtattunk pár dolgon, azért, hogy jobbá tegyük az autót. Módosítottunk a fékbeállításokon, ami viszont katasztrofális volt. Szenvedtem, egy kört sem tudtam túlkormányzás nélkül befejezni” – árulta el a címvédő.

Idén nem egyszer járt már így. Bakuban és Szingapúrban is volt hasonló kisiklása, mely aztán a hétvégéje további részére is rányomta a bélyegét. Ezúttal szerinte nem kell ilyesmitől tartani. „Szombatra megoldjuk. Sok lehetőség van, és ha már rendben van a fék, a tempónk is rendben lesz” – vetítette előre.

Pozitívumot is talált napjában. Elmondása szerint a szuperlágy gumikon például kimondottan jól ment neki. „A szuperlágyon nagyon jó volt. Elég jól bírták, nem volt olyan rossz a helyzet, mint talán többeknél. Ez a leggyorsabb gumi, amelyen várhatóan a legjobbak rajtolni fognak, és meg kell próbálni a legtöbbet kihozni belőlük az első etapban.”

Rosberg a nap végén arról beszélt, a Red Bull ismét nagyon közel kerülhet hozzájuk a versenyen. Csapattársa szerint azonban náluk lesz az előny. „Ezen a hétvégén gyorsnak tűnnek, szóval valóban kihívás lesz ellenük. Ricciardo nagyon gyors volt most. De remélem, hogy szombaton jobban értjük már az autót. De kétségtelen, hogy nincsenek messze.”

Hamilton az eddigi négy austini futamból hármon diadalmaskodott, miközben bajnoki ellenfele még egyszer sem. Szerinte ez azonban nem jelent előnyt. „Nem hinném, hogy ez számít. A történelem csak történelem. Ez most egy másik év, más helyzet, más autó, más technológia, szóval nem igazán számít. Valahányszor ide jövök, mindig fejlődni akarok. Mindig találni új területeket, amelyeken javulni tudsz, szóval most is olyan, mintha a nulláról indulnánk” – vélekedett.

Egy éve egyébként Rosberg szerezte meg az pole pozíciót Austinban, s a hajrában elkövetett hibájáig úgy tűnt, meg is nyerheti a versenyt. Idén kiköszörülheti a csorbát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél