Hamiltont rocksztárként ünnepelték – Rosberg a pfujolás után is köszönetet mondott

írta: M4Sport
2016. július 11. 09:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton igazi rocksztárként ugrott a tömegbe – Nico Rosbergnek csak pfujolás jutott, mégis megköszönte. Dicséret és feddés a nagyszerű, mégsem teljesen sportszerű brit közönségnek.

Kétségkívül kevés hely van a világban – és főleg a Forma–1 jelen helyzetében –, ahol olyan szenvedéllyel, szinte ünnepként tekintenének az F1-es versenyzésre, mint a kategória első futamának is otthont adó Silverstone-ban. Ahogy a hazaiak a sorozatban harmadszor nyerő Lewis Hamiltont ünnepelték, bizonyította ezt. Mégis, üröm volt az örömben hallani, ahogy ugyanez a lelkes közönség a második helyezett Nico Rosberget fogadta a dobogón.

„A mieink a legjobb szurkolók, hálás köszönet! Nézzetek körül, ilyesmit sehol a világban nem láthatunk! És most nem is hallok annyi pfujolást, ami azt jelenti, hogy a britek sportszerűek” – mondta Hamilton a pezsgőlocsolás után, utalva arra, hogy egy hete Ausztriában őt füttykoncert fogadta. Aztán ahogy a dobogós interjút készítő Mark Webber Nico Rosberghez lépett, a brit közönség egy része azonnal rá is cáfolt kedvence szavaira, és talán a spielberginél is hangosabb pfujolásba kezdett…

„Ugyanaz, mint Ausztriában, csak fordítva. Ez nem sportszerű, és egyszerűen nincs rendjén. Ilyet nem lehet csinálni” – kommentálta a történteket Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója.

Ha hozzátesszük, hogy az egyik lelátón egész hétvégén ott virított egy Nico Rosbergnek címzett gúnyos „Vigyázz, Nico, kanyar! El ne felejts befordulni” feliratú transzparens is (amit Hamilton egyébként nem felejtett el megdicsérni…), annál meglepőbb, hogyan reagált minderre a bajnoki tabella első helyezettje. Rosberg a Sky Sportsnak adott interjúja végén megkérdezte, melyik a brit tévé kamerája, majd abba nézve külön megköszönte a brit szurkolóknak a nagyszerű hangulatot, ami a hétvégét jellemezte.

„A brit szurkolók a legjobbak a világon! Hihetetlen volt, milyen sok ember jött ki a pályára és milyen hangulatot teremtettek. Nagyra tartalak titeket azért, hogy ennyire támogattatok még engem is a hétvége folyamán. Jövőre találkozunk” – fogalmazott.

Rosberg tehát úgy tűnik, inkább csak a jót vitte magával a silverstone-i hangulatból, csapattársa az ünneplés közben adott későbbi interjúja során azonban nem felejtett el kitérni a pfujolókra. „Szerintem ennél jobbak vagyunk. Úgy vélem, a britek, a brit szurkolók ennél jobbak. Nagyszerű napunk volt, nincs szükségünk olyan emberekre, akik lesüllyednek arra szintre, amelyre egyesek süllyedtek a múltban. Mi különbek vagyunk ennél. Nem számít, első vagy második vagy, mindig örülünk. Erre semmi szükség” – „fegyelmezte meg” a renitenseket a győztes.

Lewis Hamilton

Kitört a Hamilton-mánia

A helyi közönség persze a másik arcát is megmutatta. Még órákkal a futam leintése után is nagy tömeg csoportosult a boxutca falán túl, amikor pedig Hamilton megjelent, igazi népünnepély vette kezdetét. A címvédő előbb sapkát dobált a közönségnek, később pedig igazi rocksztárként vetette magát a tömegbe! Minden pillanatát igyekezte kiélvezni negyedik silverstone-i sikerének.

„Ezt nem terveztem” – kommentálta tömegbe ugrását. Majd arról is beszélt, az ünneplés során miért hányt fittyet a bevett protokollra. „Eltekintve attól, hogy fölemeljük a serleget, egyáltalán nem is kerülünk kapcsolatba a szurkolókkal. Mindig ugyanaz a történet. Úgy gondoltam, nehéz pillanatokat szerzek a szervezőknek, ezért letettem a serleget, keresztülfutottam, hogy lássam a szurkolókat. Szerettem volna valamilyen szinten eggyé válni velük. Beleugrottam a tömegbe, abban bízva, hogy beszörfözhetek a közepébe. Azt akartam mondani nekik, hogy vigyenek vissza, de csak a széléig jutottam, egy másodpercig voltam a levegőben. Aztán újra letettek.”

A brit közönség nem először mutat határtalan lelkesedést egy helyi hős miatt. Korábban Nigel Mansellt űzték-hajtották négy hazai futamgyőzelemig – és a mostani őrület már-már az akkorihoz volt hasonlítható. Ahogy persze Hamilton teljesítménye is, hiszen rajta kívül britként eddig csak 1992 bajnoka tudott négyszer nyerni hazai földön.

„Ez annyira szürreális! Előtte találkoztam Nigellel a folyosón, és azt mondta nekem: üdv a klubban! Őrület belegondolni, hogy most egyformán állunk. Már hozzá kellett volna szoknom, mégis szürreális. Nagyon büszke vagyok, hiszen ha holnap abbahagynám, ez a statisztika már akkor is örökké fennállna, és biztosan még a pályafutásom befejezésével is eljöhetek majd ide, hogy érezzem a nagyszerű közönség hangulatát” – mondta Hamilton.

„2007 óta érzem a szurkolók hihetetlen energiáját. Ők a világ legjobb szurkolói. Az az érzésem, hogy összenőttünk. Ha sikeres vagy, természetesen a kapocs is szorosabbá válik közöttetek. És a szurkolók óriási különbséget jelentenek. Még az esős pályán is lehetett érzékelni a szurkolókat. Az utolsó körökben is éreztem őket, és ez hajtott előre. Minden érzést köszönök nekik, amivel megtiszteltek. Különleges élmény ennek a sportágnak a részese lenni. Főleg most, amikor nehéz időket élünk meg. Az emberek ennek ellenére is nagyon szeretnek minket. Nagyszerű volt együtt” – méltatta honfitársait.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott