Három évet ajánlottak Ecclestone-nak

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 14:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megerősítette a Forma–1 tulajdonosváltásának hírét Bernie Ecclestone, és elárulta, a Liberty Media három évig még számítana szolgálataira.

Az amerikai cég előrehaladott tárgyalásokat folytat a sportág jelenlegi többségi tulajdonosával, a CVC Capitalsszal, amely a hírek szerint 8,5 milliárd dollárért válna meg jelenlegi 35,1%-os részesedésétől. A Liberty Media ezzel nemcsak többségi tulajdonossá válna, de egyúttal alaposan át is alakítaná mind a kategória működését, mind pedig vezetőségét.

Napok óta arról folyik a találgatás, vajon az érkezésük egyúttal Bernie Ecclestone korszakának végét is jelenti-e. A 85 éves üzletember szerdán elárulta, egy átmeneti időszakban még mindenképpen számolna vele a Liberty. „Azt akarják, hogy három évig még itt legyek” – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek.

A Liberty Media vezetője, John Malone a hírek szerint régi üzlettársára, a 21st Century Fox-birodalom igazgatótanácsának elnökére, Chase Careyre bízná az F1 kereskedelmi ügyeiért felelős ügyvezető igazgatói posztot. Mivel azonban az adásvétel folyamata várhatóan hónapokig elhúzódna, s a Liberty csak több lépcsőben venné meg a CVC összes részvényét, ezen időszakban még számítanának Ecclestone segítségére.

A brit nyilatkozata ugyanakkor nem válasz számos kérdésre. Továbbra sem derült ki, az új tulajdonos milyen formában képzeli el a jövőt, nem tudtuk meg, milyen pozíciót ajánlott Ecclestone-nak, sőt azt sem, egyáltalán elfogadja-e azt. A Times című lapnak épp a minap jelentette ki: ha nem ért egyet az új tulajdonosok elképzeléseivel, inkább önként távozik.

Ecclestone előrebocsátotta, a jelenleg is folyó tárgyalásokból a CVC kérésére maga is kiveszi a részét, emiatt például ki is fogja hagyni a két hét múlva rendezendő Szingapúri Nagydíjat. „Mivel most zajlik ez, azt akarják, hogy ott legyek velük, segítsek nekik mindenféle kérdésben. Nem engedhetem meg magamnak, hogy öt-hat napig távol legyek” – mondta Londonban maradásáról.

A BBC azt írta, végleges döntés és bejelentés a korábbi hírekkel ellentétben ezen a héten aligha várható: az F1 igazgatótanácsa legközelebb szeptember 13-án, azaz a Szingapúri Nagydíj előtti kedden ülésezik, s várhatóan csak ekkor véglegesítik az új struktúrát és mutatják be az új igazgatót. Ecclestone előrebocsátotta, ő szívesen dolgozna együtt Chase Careyvel. „Ő sok mindent megcsinálhat a közösségi médiával, amit én nem tettem. És a szponzorációról is tárgyalt már a tévés embereivel. Jól kijönnénk” – mondta.

Akárhogy is lesz, az tehát még távolról sem biztos, hogy a négy évtizede tartó Ecclestone-korszak idén lezárul, az viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a vége felé közelít.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ego
#3 ego 2016. szeptember 07. 23:48  
ddb:
Qwermel, Frontemberrel és G007-tel egy asztalnál vacsorázni. Csak hogy fokozzam.

Na azt azért még neki sem kívánom: )

ddb
#2 ddb 2016. szeptember 07. 19:12  
ego:
Csak a címre: fegyház?, letöltendő?:)

Qwermel, Frontemberrel és G007-tel egy asztalnál vacsorázni. Csak hogy fokozzam.

ego
#1 ego 2016. szeptember 07. 17:35  

Csak a címre: fegyház?, letöltendő?:)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka