Három istálló már januárban tesztre hivatalos

írta: M4Sport
2016. január 11. 12:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Három istálló vesz részt a Pirelli által szervezett január végi esős gumiteszten. A kétnapos gyakorlásra Franciaországban kerül majd sor.

Bár a téli szünet ezzel még nem egészen ér véget, január 25-én és 26-án újra F1-es motorok bőgnek fel egy versenypályán! Egész pontosan a franciaroszági Paul Ricard-on, ahol a Pirelli kétnapos esős gumitesztet szervez. Az olasz gyártó jelezte, három istálló képviselteti magát ezen gyakorláson: a Ferrari, a Red Bull és a McLaren.

Hogy az említett gárdáknál mely versenyzők ülnek majd és pontosan milyen autókba, egyelőre nem derült ki – a cég erről és a programjáról csak később ad felvilágosítást. Az viszont már eldőlt, hogy – szemben a múlt decemberi abu-dzabi egynapos gumiteszttel – a mostani körözésre a média alkalmazottait is várják, azaz a vizes pályás tesztről ezúttal több információt kaphat a nyilvánosság.

A Pirelli már évek óta küzd a több esős pályatesztért. Miközben szárazpályás abroncsai komoly változáson mentek keresztül ez idő alatt, az esőgumik terén a fejlesztés jóval lassabb ütemű volt, s többen is bírálták emiatt az olaszokat. Az korábbi szezonokban már előfordult, hogy a mezőny (traktorokkal…) fellocsolt pályán körözhetett, a Paul Ricard azonban ilyen tekintetben minden szempontból jobb lehetőséget kínál számukra: az ottani öntözőberendezéssel állandó esős körülményeket szimulálhatnak.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#3 khristiank 2016. január 11. 22:47  

nah kapott a Meki egy plusz tesztet. ha így se lesz jó a gép, szerintem még évközben lelépnek a versenyzők :D

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. január 11. 20:59  

micsoda? Lenyomnak mindenkit :D
Go McLaren!!!

Bogyi007
#1 Bogyi007 2016. január 11. 16:39  

"Az olasz gyártó jelezte, három istálló képviselteti magát ezen gyakorláson: a Ferrari, a Red Bull és a McLaren."

Tehát akkor csak két csapat fog tesztelni - a Mclaren nem fog tudni kijönni a boxból...

HairHungary