Haryanto megkapta első büntetését

írta: M4Sport
2016. március 19. 06:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

A harmadik szabadedzés után három rajthelyes büntetést kapott a Manor indonéz újonca, Rio Haryanto, amiért ütközött Romain Grosjeannal a gyakorlás elején. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezen felül két büntetőpontot is adott a fiatal pilótának.

Bizarr balesettel indult az Ausztrál Nagydíj utolsó szabadedzése: Haryanto pár másodperccel a kezdés után, a boxutcában akadt össze a tapasztalt franciával. Autója első vezetőszárnya láthatóan megsérült, de a Haas sem úszta meg az ütközést; elővigyázatosságból padlólemezt cseréltek Grosjean autóján. Az FIA természetesen azonnal kivizsgálta az esetet – v eszélyes kiengedés gyanújával.

A szövetség pár perccel ezelőtt már döntését is közölte a nyilvánossággal: az incidensért Haryantót vonták felelősségre, aki három rajthelyes büntetést kapott élete első Forma–1-es időmérője előtt. Valószínű tehát, hogy az indonéz újonc a mezőny végéről startolt, mert bár csapata előrelépett 2015-höz képest, az edzésen még mindig az utolsó helyeket foglalata el.

A Manor pilótája a hátrasorolás mellé két büntetőpontot is kapott. A 2014 óta érvényben lévő szabály értelmében az a versenyző, akinek összegyűlik a 12 büntetőpont, automatikusan eltiltást kap, a büntetés letöltése után viszont büntetőpontjai lenullázódnak. Amennyiben ezek száma nem éri el a 12-t, a pontok egy évig maradnak a versenyző neve mellett maradnak, majd törlődnek.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Felipe Massa

02016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka

22016.10.26. 08:44

Tanulj, öcskös! – Marko kritizálja Verstappent

„Így sem versenyeket, sem világbajnokságokat nem lehet nyerni”

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban