Hatalmas a nyomás, pályafutása a tét

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 19. 19:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hatalmas a nyomás a Renault brit újoncának, Jolyon Palmernek a vállán, Forma–1-es pályafutása ugyanis már most derékba törhet, hiszen továbbra sem tudja, igényt tartanak-e szolgálataira a 2017-es szezonban. A bizonytalanság pedig a teljesítményére is rányomhatja a bélyegét…

A múlt héten hivatalossá vált, hogy Nico Hülkenberg elhagyja a Force Indiát és csatlakozik a Renault gyári csapatához, a franciáknál tehát már csak egy hely kiadó, vagyis az egyik jelenlegi versenyzőnek egészen biztosan távoznia kell. Sőt az eddigi hírek alapján az sem lenne meglepő, ha végül Palmernek és Kevin Magnussennek is félre kellene állnia – például Esteban Ocon érkezése miatt.

Nincsenek tehát egyszerű helyzetben a francia csapat pilótái, ebből pedig már ők sem csinálnak titkot. Magnussen többször elmondta, saját érdekében is gyors döntést vár, Palmer arról beszélt, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. „Főleg az időmérőn” – mondta az Autosportnak. „Azért, mert ott minden egy körön múlik. Ha nem rakod össze a kört, akkor kiesel a Q1-ben. Ez történt velem Malajziában, és Kevinnel Japánban. Emiatt elég nagy a nyomás rajtunk” – tette hozzá.

„A versenyen lehet javítani, hiszen ott nem egy kör dönt. Ez sem egyszerű a nyomással, hiszen próbálkoznunk kell, és meg kell mutatnunk a főnököknek, mire vagyunk képesek. Nem hibázhatsz, de túl lassan sem mehetsz, szóval kompromisszumot kell kötnöd. A nyomás nélkül könnyebb lenne a helyzetünk. Persze, az F1-ben mindig van némi teher az ember vállán, de más tudni, hogy a karriered a tét. És ezt minden pillanatban érzed” – magyarázta a brit.

Bár a Renault a korábbi hírek szerint komolyan elgondolkodott azon, hogy mindkét versenyzőjét meneszti, az Autosport szerint még nem dőlt el, hogy menniük kell, sőt „nagyjából 50 százaléknyi” esélyük van a maradásra, hiszen Oconra a Force India is felfigyelt. Mivel a francia a Mercedes támogatását élvezi, az indiaiak szerződtetése esetén „kedvezményesen” kapnának motorokat.

A csapaton belüli küzdelem tétje tehát a maradás is lehet, ez azonban Palmer szerint nem fogja tönkretenni baráti munkakapcsolatukat. „Csapattársként nagyon jól együtt tudunk működni. Versengünk, de jól kijövünk egymással. Azért dolgozunk, hogy javuljon a csapat teljesítménye, és azt hiszem, ennek már látható az eredménye. Tiszteljük egymást és hasonló helyzetben vagyunk. Kíméletesek vagyunk egymással, de a pályán nyilvánvalóan jobban akarunk dolgozni” – fogalmazott.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Rikii
#1 Rikii 2016. október 20. 04:22  

Jovore valoszinuleg Ocon lesz Hulkenberg mellett a Renaultban...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra