Haug szerint Wehrlein jobb befektetés, mint egy fizetős pilóta

írta: M4Sport
2016. február 13. 14:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Manor bölcs döntést hozott, amikor szerződést kötött Pascal Wehrleinnel, a Mercedes védence ugyanis többet ér, mint egy fizetős versenyző, sőt mivel jobb eredményeket érhet el, jobb befektetés is lehet a csapat számára – jelentette ki Norbert Haug.

A mezőny legkisebb csapata szerdán jelentette be DTM tavalyi bajnokának szerződtetését. Igaz, hogy a Mercedes révén Wehrlein is visz némi szponzori pénzt az alakulathoz, az összeg azonban elmarad attól, amit Rio Haryanto, Alexander Rossi vagy Will Stevens támogatói fizetnének az F1-es lehetőségért cserébe. Noha a szerényebb anyagi hátterű alakulatoknál ezt a szempontot is figyelembe kell venni, a Mercedes korábbi sportigazgatója úgy érzi, a Manor jól döntött.

„Pascal Wehrlein sokkal jobb befektetés a Manor számára, mint bármelyik úgynevezett fizetős versenyző, aki több milliót hoz a csapathoz” – mondta Haug a motorsport-magazinnak. „Ha szerez egy vagy több bajnoki pontot, akkor az már önmagában tízmilliókat ér a csapatnak” – folytatta majd leszögezte, a Manor remek iskola lehet a fiatal német számára.

Amikor Wehrlein a Manor versenyzőjévé vált, többen felvetették, hamarosan a Mercedes gyári alakulatától is lehetőséget kaphat, a jelenlegi sportigazgató, Toto Wolff ugyanis tavaly kijelentette, bármikor változtathatnak felállásukon. Haug szerint még kár lenne ennyire előreszaladni. „Ha a Mercedes nem bízna abban, hogy megvan benne a gyári csapathoz kellő potenciál, akkor nem alkalmazták volna harmadik számú pilótaként, és most nem debütálhatna az F1-ben, de helytelen lenne azt feltételezni, hogy ez egyet jelent azzal, hogy ő válthatja az egyik pilótájukat!” – magyarázta.

Azt a DTM-bajnok sem rejti véka alá, hogy egy nap szeretne csatlakozni a Mercedes első számú alakulatához, 2017-et azonban ő is korainak tartja. „Ezt akarom! Viszont a Mercedes a jelenlegi helyzetében nem engedheti meg magának, hogy egy újoncot ültessen az autójába, hiszen a csapat a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért harcolhat. Szóval, számomra most az a legfontosabb, hogy megszerezzem a kellő tapasztalatokat!” – nyilatkozta a Kolner Expressnek.

Wolff szerint a fiatal pilóta néhány szép eredményt is szerezhet idén, a Manor ugyanis „stabil középcsapattá válhat” és nemcsak azért, mert Mercedes-motorokat kap, hanem azért is, mert már olyan neves szakemberek segítik, mint Nikolasz Tombazisz és Pat Fry. „A Manor nagy előrelépést tehet” – jelentette ki a szakember. „Remek csapat állt össze náluk; lenyűgöző szakemberekről beszélünk, miközben a hozzáállásuk és a költségvetésük is megfelelő, az autóban pedig Pascal ül majd. Bízom abban, hogy lesznek szép eredményeik és stabil középcsapattá válnak” – tette hozzá.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#2 Nigel 2016. február 13. 22:33  

Drukkolok a srácnak, ígéretes tehetségnek tűnik.

Enveblo
#1 Enveblo 2016. február 13. 16:06  

remélem nem 6 mp hátrányban kóvályognak majd... jó lenne látni őket a Meki ellen legalább Kappa :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Carlos Sainz

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa

32016.10.24. 15:48

Arrivabene: Hülyeség változtatni

Inog a talaj a csapatfőnök alatt – a Ferrari barátkozhat a bronzérem gondolatával?