Hiába Arrivabene tanácsa, Vettel nem áll félre

írta: M4Sport
2016. november 09. 13:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába tűnt úgy, hogy csapatfőnöke ennek ellenkezőjére kéri, Sebastian Vettel jelezte, továbbra is igyekszik a versenyzésen kívül is mindenben segíteni a Ferrarit.

Hullámokat vert Maurizio Arrivabene Szuzukában adott interjúja, melyben arról beszélt, Sebastian Vettelnek nem kellene minden téren aktívnak lennie a csapat életében, a legjobb az lenne, ha kizárólag a versenyzésre összpontosítana. Többen egyfajta bírálatként értelmezték e szavakat az év második felében gyengébb teljesítményt nyújtó, sok esetben pedig frusztráltnak tűnő Vettel irányában. Sergio Marchionne jelzéseként, aki csapatfőnökén keresztül próbálta nyomatékosítani, hogy a négyszeres világbajnok is csak egy versenyző Maranellóban.

Vettel ennek ellenére jelezte, eszében sincs visszahúzódni, ahol csak tud, ott segíteni fog a Scuderiának. A kérdésre, hogy látja mostani és Red Bull-os helyzetét, elmondta: „A kettő nagyon más. Amikor csatlakoztam a Red Bullhoz, csupán huszonegy éves voltam. Most már sokkal tapasztaltabb vagyok, így a helyzet is teljesen eltérő. Ahogy felnő az ember, szert tesz bizonyos tapasztalatokra, és jobban átlátja a teljes képet. Ilyenkor a gondolkodásmódod, a szemléletmódod is megváltozik, és azt is nézed, tudsz-e segíteni valahol máshol is. Alapvetően versenyezni vagyok itt, de azért is, hogy segítsek” – idézte a németet az Autosport.

Vettel hangsúlyozta, bár kétségkívül Arrivabene a csapatfőnök, szó sincs arról, hogy neki egyedül kellene megoldania minden problémát. „Nagy a felelőssége, keményen is dolgozik, ezt nem lehet elvitatni. De sok más emberünk is van a csapaton belül, szóval nincs magára hagyva. Mindenki ott próbál segíteni, ahol tud. Ezerháromszáz embert koordinálni nem könnyű feladat, de a pozíciókban lévő emberek jól végzik a dolgukat – főleg Maurizio. A jövő szempontjából ígéretesnek tűnik a helyzetünk” – vélekedett Vettel.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

claydavis
#1 claydavis 2016. november 09. 20:50  

A Ferrari egy dologban az utóbbi 2-3 szezonban biztosan jó úton jár: ha nem működik egy felállás, változtatni kell.

Ha és amikor a Ferrari összetettben a Red Bull mögött a 3. helyen végez, remélem Maurico koma, Mr. Nagy Száj pakol és átadja a helyét valaki alkalmasabbnak. Mert ugye ez a logikus döntés.

Utoljára módosítva: 2016. november 09. 20:51

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”