Hiába ígérte, a McLaren nem segített

írta: M4Sport
2016. február 05. 14:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába ígérte, a McLaren semmiféle segítséget nem nyújtott Kevin Magnussennek a versenyzői pályafutása folytatásához – árulta el maga a dán.

Amikor a McLaren múlt októberben bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést az általa évek óta pártfogolt Kevin Magnussennel, a csapat első embere, Ron Dennis azt mondta, azért is érezték szükségét elengedni versenyzőjük kezét, mert nem akarták hátráltatni őt további F1-es karrierjében. „Rendkívül elszánt, hogy jövőre újra versenyezzen, és mi nem szeretnénk útját állni abban, hogy teljesíthesse ezen vágyát” – nyilatkozta a brit, majd hozzátette: „Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy segítsük őt új fejezetet nyitni a versenyzői karrierjében.”

A dán azóta már a gyári Renault versenyzőjének számít, hála annak, hogy a csapat nem tartott tovább igényt Pastor Maldonado szolgálataira. Elmondása szerint azonban a Dennis által ígért segítség végül elmaradt… „Nem, a McLaren egyáltalán nem segített nekem” – erősítette meg az Autosportnak. Majd azt is elárulta, máig fogalma nincs arról, mire utalhatott volt főnöke, amikor azzal indokolta meg elbocsátását, hogy „nem érte el a csapat által kitűzött célokat”.

Magnussen ugyanakkor valóban úgy érzi, új fejezetet kezd, és ennélfogva nem is kíván már a múlttal foglalkozni. „Jó érzés újrakezdeni. Boldog vagyok ennél a csapatnál, ez egy remek lehetőség. Ezúttal sokkal nyugodtabbnak érzem magam, a McLarennél nagy nyomás nehezedett rám, és bár most is érzek nyomást, ez sokkal pozitívabb” – tette hozzá a 23 éves tehetség.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

claydavis
#5 claydavis 2016. február 06. 13:43  

Ahogyan a McLaren Perezt kirakta, majd ahogy Magnussent és össze-vissza hazudoztak a médiában, az utolsó percig kiélveztem tavaly a szenvedésüket. Megérdemelték. Most majd szépen ők is úgy elkezdenek dolgozni, ahogy Sergio és Kevin készült és küzdött világéletében.

Mindezt egy (ex)McLaren rajongóként mondom.

Utoljára módosítva: 2016. február 06. 13:47

andrea1
#4 andrea1 2016. február 06. 11:25  
opamisi:
Csak nekem tűnik úgy, hogy mióta megvan a Renaultos szerződés kinyílt a csipája. Nekem nem szimpatikus.

Szerintem csak neked!
Kinyílt volna azzal, hogy ezt elmondta? Ez pont olyan nyilaktozat amit megengedhet magának a történtek után. Button ülését Dennis legalább kétszer megígérte neki, mikor nem úgy alakult a helyzet akkor elküldték és azt mondták segítenek neki csapatot találni. Ez ugyanúgy nem történt meg, mint a többi.Ebbena két évben egy nagyon szimpatikus hozzáállást mutatottt, emellett lojalitást, minden elfogadott amit a McLaren mondott, tett, prübált pozitívan hozzáállni. Érthető, hogy nehezen teszi ezen túl magát, negatív véleménye van feléjük őszintén nem tudom ki értett egyet ezzel a McLarennel, ahogy a Magnussen ügyet kezelték? Vandoorne-nak még mindig nem csináltak helyet, neki is telik az idő. Ha nem találnak neki legalább a következő szezonba helyet onnan se a pozitív kommentek jönnek. Gondolom már neki is ígértek ezt az.

Utoljára módosítva: 2016. február 06. 11:34

jtfan
#3 jtfan 2016. február 06. 10:11  

Én örülök hogy lerántja a leplet a az álszent meki vezetésről Ron papával az élen.
Azt mondják segíteni fogják, aztán már fel is ismerik az utcán kb.
Mondjuk Magnussen se panaszkodjon. A legtöbb újonc az egyik leggyengébb kocsit kapja.
Minardi rémlik még valakinek? Ha akkora tehetség többet mutatott volna. Az a kocsi még igen csak használható volt (2014) Kíváncsi leszek mit mutat idén. Mondjuk szerencséjére egy nem túl nagyra tartott újoncot kapott maga mellé. Ha nem veri el csomagolhat is.

Utoljára módosítva: 2016. február 06. 10:38

opamisi
#2 opamisi 2016. február 06. 08:48  

Csak nekem tűnik úgy, hogy mióta megvan a Renaultos szerződés kinyílt a csipája. Nekem nem szimpatikus.

MS_argo001
#1 MS_argo001 2016. február 05. 19:52  

„...nem érte el a csapat által kitűzött célokat”. - nos, ez az indoklás nevetséges,. Azt, ahogyan a McLaren csapatként hogyan működik, jó pár éve látjuk...

Utoljára módosítva: 2016. február 05. 19:52

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik