Hiba és plusz üzemanyag – ami miatt kalapot emelt a Mercedes Rosberg előtt

írta: M4Sport
2016. július 30. 15:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Műszaki hiba hátráltatta, ráadásul még fölösleges üzemanyagot is cipelt autója tankjában – nem véletlenül dicsérte annyira a Mercedes technikai vezetője a pole-szerző Nico Rosberget az időmérő leintésekor!

„Fantasztikus kör ilyen körülmények között” – méltatta Paddy Lowe a Német Nagydíj időmérő edzését műszaki problémák után megnyerő Nico Rosberget. A bajnokság második helyezettjének feszült pillanatokat kellett átélnie a Q3-ban. Hiába volt jó körön az edzésrész elején, két kanyarral a vége előtt Rosbergnél elektronikai probléma lépett föl, ami miatt meg kellett szakítania próbálkozását, és azonnal a boxba kellett hajtania.

Mindössze egyetlen esélye maradt az élre ugró Lewis Hamilton legyőzésére, ám ő könyörtelenül ki is használta ezt: javított csapattársa eredményén, s körére aztán a britnek már nem volt válasza, így megszerezte idei 5., pályafutása 27. edzéselsőségét.

Paddy Lowe a leintés után elárulta, mi is volt a gond. „Egyidejűleg több problémánk is volt a kör végén, ami összességében lekapcsolta a motort, ami a gázpedálon keresztül figyelmeztette őt. Senki sem szereti, ha nem tud irányítani a gázpedállal” – magyarázta a szakember a Sky Sportsnak.

Azt is elárulta, Rosbergnek egy további körre elegendő üzemanyag is maradt a tankjában. Mivel az első próbálkozásnál a repülőkörében tért vissza a boxba, azaz nem teljesített levezető kört, némi pluszsúlyt cipelt magával. „Megszakította a körét, ami igencsak zavaró a Q3-ban. Lenyűgözött, ahogy utána kiment és ilyen helyzetben ilyen kört teljesített. Ilyen feszültségben, és különösen úgy, hogy valójában neki két körre elég üzemanyaga volt. Nagyszerű kör volt részéről, kiváló munka” – méltatta a szombat legjobbját, hozzátéve, hogy végül egy biztonságos beállítással küldték újra pályára őt.

Lowe hozzátette, a fennakadás teljesen lekötötte a figyelmét. „Valójában nem tudtam nyomon követni Lewis körét, annyira lefoglalt, ami Nicóval történt. Összességében úgy vélem, Lewisnak egyszerűen nem sikerült két jó kört összeraknia két szett gumin” – fogalmazott.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

csaby_massa
#3 csaby_massa 2016. július 30. 17:14  

áhhh pedig a Merci mindent elkövetett, nem baj majd Spa után leállitják a németet mint 2014ben. hirtelen képtelen lesz majd nyerni.

Osvát
#2 Osvát 2016. július 30. 16:13  

Ez most jampi volt, az utolsó pillanatban elől, mikor már teljesen esélytelennek tűnt. Holnap már "csak" egy győzelem kell, aztán még izgalmasabb lesz ez a vb.

zenon
#1 zenon 2016. július 30. 15:47  

Pedig ez neki nem is hazai pálya :P

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást