Hidegen hagyja a versenyzőtársakat Hamilton bakui rádiós problémája

írta: M4Sport
2016. június 30. 18:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem hatotta meg túlzottan a versenyzőket Lewis Hamilton bakui rádiós kálváriája. Többségük hangsúlyozta, nem volt még komoly gondjuk a korlátozás miatt.

Több mint tíz körön keresztül szenvedett Lewis Hamilton a két héttel ezelőtti azerbajdzsáni futamon azzal, hogy megoldást találjon a pálya bizonyos részein túl hamar töltő üzemmódba kapcsoló, s ezzel teljesítményt veszítő motorja problémáira. Nem ő volt azonban az egyetlen versenyző, aki aznap rejtvényt próbált fejteni a volán mögött: mérnöke egyszer Kimi Räikkönennek is megtagadta a válaszadást egy kérdése kapcsán.

A csütörtöki ausztriai sajtótájékoztatón a finn ugyanakkor jelezte, az ő problémája távolról sem volt olyan komoly, hogy emiatt kritizálja a Fernando Alonso vagy éppen Sebastian Vettel által bírált rádiós szabályt. „Szerintem ez rendben van. Nyilván vannak helyzetek, adódhatnak problémák, amikor szeretnénk többet beszélni, de a szabályok szabályok, és mindenkire egyformán vonatkoznak” – nyilatkozta. „Ami engem illet, nem volt ez komoly probléma. Sejtettem, mi történik, csak próbáltam megerősítést kérni. Mindez azonban semmin sem változtatott. Szó sem volt arról, hogy valamint százszázalékosan tudnunk kellett volna.”

Daniel Ricciardo a kérdésre, átérzi-e Hamilton helyzetét, elmondta: „Nem igazán. Nem, ez nem Lewis ellen irányul, hanem úgy általában. Minden ott van előttünk. Bizonyos dolgok tönkremehetnek a futam során, a csapat pedig elmondhat pár dolgot arról, hogyan oldjuk meg. Ami a motorbeállításokat illeti, nyilván sok a tennivalónk, de tudjuk – vagy legalábbis tudnunk kéne –, mi a teendőnk. Szerintem tehát alkalmazkodni kell ehhez, és minden rendben lesz.”

Danyiil Kvjat sem panaszkodott a regulákra. „Számomra ez nem volt probléma. Sok mindenre föl kell készülnünk, hogy láthassuk, mi minden történhet. De számomra ez nem volt gond.”

„Meg kell próbálnunk megtanulni, mit kell tennünk a versenyen” – vette át a szót Felipe Nasr. „Vannak dolgok, amiket megoldasz, mások a csapatkommunikáción múlnak, és van, amiről nem beszélhettek. Én ilyesmivel még nem szembesültem.”

Esteban Gutiérrez eközben a probléma egy másik vetületére hívta föl a figyelmet. „Szerintem ezzel egyáltalán nincs probléma. Nekem tetszik az alapelv, mert ezzel csak arra sarkalljuk a mérnököket, hogy megszabaduljanak egy csomó gombtól a kormányon. Nekünk csak egy kormány és két pedál kell ahhoz, hogy vezetni tudjunk” – fogalmazott a mexikói.

Véleményét Felipe Massa is osztja. Szerinte ha lehet előnye a rádiós tilalomnak, hát ez az. „Láttam, hogy voltak gondok az előző futamon, de nem igazán tudom, hogy ezek valódi gondok voltak-e. Szerintem nem nagy probléma. Az normális, hogy a versenyzők panaszkodnak a rádióban, de ami engem illet, rendben van, szerintem nincs gond a szigorításokkal” – fogalmazott a brazil.

„Az biztos, hogy korábban túl sok minden történt a rádióban. Folyton beszéltek valamit, és szerintem a tiltás segíthet abban, hogy kevésbé legyenek bonyolultak a dolgok az autóban. A csapatoknak talán meg kell próbálniuk megkönnyíteni a versenyzők dolgát. Van, hogy az edzéseken rosszul állítok be valamit, de ez talán csak azért van, mert kevés időm van átlátni a helyzetet. Bizonyos dolgoknál követhetünk el hibákat, de annyi mindenben hibázhatunk még. Hibátlanul vezetni nehéz. Érteni kell mindent a kormányon, és nálam az első verseny és a tesztek óta nem volt gond ezzel” – mondta Massa.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary