Hihetetlen 300 – Button is alig fogja föl

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 10:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma–1 történetének harmadik versenyzőjeként Jenson Button ezen a hétvégén a 300 futamot teljesítők klubjába lép. Ő maga is csak csodálkozik azon, hogy idáig jutott.

Rubens Barrichello és Michael Schumacher nyomdokaiba lépve jutott el a 300. versenyéig 2009 bajnoka, aki ez alkalomból a csütörtöki sepangi sajtótájékoztató egyik főszereplője is volt. Az első neki szegezett kérdés természetesen arra irányult, mit is jelent számára ez a hatalmas szám. „Ez egy jó kérdés, amire egy nagyon hosszú választ kéne adnom. De ezt most nem teszem meg” – mondta mosolyogva a rutinos brit.

„Ez a szám mindenekelőtt nagyon hosszú időt jelent. Emlékszem, hogy amikor Rubens elérte a háromszázat, az számomra hihetetlen volt. Azt gondoltam, ilyen sokáig én sosem fogok versenyezni.”

„Nem fogom elmesélni az élettörténetemet, de emlékszem, hogy amikor 2000-ben megérkeztem, beszélgettem édesapámmal, aki megkérdezte, meddig fogok versenyezni, talán harmincéves koromig? Azt mondtam: »Dehogy, mire harminc leszek, addigra már be is fejezem!« Erre itt vagyok harminchat évesen és a háromszázadik futamomra készülök ezen a hétvégén…”

„Amíg jól teljesítesz, maradhatsz az F1-ben. Szép út vezetett a háromszázadikig. Sok mélységgel és magaslattal. A legfontosabb, hogy a rossz időszakokat kibírd, a jókat pedig a lehető legjobban kiélvezd, mert sosem tudhatod, meddig fog tartani. Nagyon izgalmas pályafutás volt ez idáig. És ha az itt lévők közül bárki is eléri majd a háromszázat, minden tiszteletem az övé lesz, mert ez elképesztően hosszú idő.”

Button számára még különlegesebbé teszi a hétvégét, hogy Malajziában érte el ezt a mérföldkövet. Ott, ahol pályafutása első F1-es dobogóját ünnepelte Michael Schumacher és Juan Pablo Montoya társaságában.

A helyszínhez fűződő kedvenc emlékeiről is kérdezték. „Egyszer nyertem itt, ez nyilván szép emlék 2009-ből. Furcsa egy futam volt, hiszen a heves esőzés miatt le kellett inteni a futamot piros zászlóval. Megnyertem, de csak fele annyi pontot kaptam, amit sajnáltam. De ez mindig egy jó pálya volt, itt szereztem az első dobogós helyezésemet 2004-ben. 2002-ben is dobogós helyen haladtam, de a felfüggesztésem eltört, így Michael Schumacher ölébe hullt a harmadik helyem, én meg lemaradtam az első dobogómról.”

Ami a mostani hétvégét illeti, a Honda megerősítette, hogy pénteken Fernando Alonso tesztelni fogja új erőforrásukat, amiért hátrasorolásos büntetést fog kapni. Buttonnek nem kell attól tartania, hogy büntetés rontja el ünneplését. „A Honda nem akar büntetést Szuzukában, ami teljességgel érthető is, hiszen az a második hazai versenyünk. Hogy mi lesz a másik autóval, arról én nem beszélhetek, az viszont biztos, hogy én most nem fogok büntetést kapni. Ez egy normál hétvége lesz számomra” – mondta terveikről Button.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá