Hill szerint Hamilton életmódja jót tesz a Forma-1-nek

írta: M4Sport
2016. január 18. 09:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamiltont többen kritizálták már életmódja miatt, Damon Hill azonban védelmébe vette a háromszoros világbajnokot. Szerinte a honfitárs viselkedéséből a Forma-1 is profitálhat, a bírálatok pedig csak akkor lennének jogosak, ha mindez rontaná teljesítményét.

A Mercedes vezetői többször leszögezték már, versenyzőjük úgy éli az életét, ahogyan jónak látja, addig ugyanis, amíg versenyeket és világbajnoki címeket nyer a márka számára, ők nem foglalkoznak azzal, hány partin vesz részt és azzal sem, hogyan, kikkel tölti szabadidejét. Bár a csapat elnéző pilótájával, a címvédő viselkedése több szakértőknek is szemet szúrt, a McLarent irányító Ron Dennis pedig kijelentette, ha korábbi védence még nála versenyezne, ő szigorúbban bánna vele.

Persze nem mindenki ért egyet ezekkel a kijelentésekkel; a Forma-1 Menedzsmentet (FOM) irányító Bernie Ecclestone például örül, hogy Hamilton révén egyre többen megismerik a királykategóriát, de az 1996-os világbajnok is hasonlóan gondolkodik. „Egyfajta dobbantónak használja a sportot” – mondta Hill a Motorsportnak. „Vannak olyanok, akik nem foglalkoznak azzal, milyen ruhákat hord az ember vagy milyen kalapot visel és azzal sem, melyik klubba jár szórakozni. De a többiek…”

„Van egy autóversenyző a világban, aki élvezi az életét és azt, hogy hírességgé vált; élvezi, hogy háromszoros világbajnok! Azok, akik semmit sem tudnak a Forma-1-ről megkérdezik tőle: ki a fene vagy te? Ő pedig elmondja nekik, hogy a Forma-1-ben indul és megkéri őket, nézzék a versenyeit. Ez jót tesz a show-nak! Ez csak akkor jelent probléma, ha a sportoló életmódja hatással van a teljesítményére” – magyarázza a Williams korábbi klasszisa, aki napjainkban kommentátorként dolgozik, tehát továbbra sem szakadt el a versenyzés világától.

Hill szerint elkerülhetetlen, hogy a háromszoros világbajnok kritikák középpontjába kerüljön, bírálói ugyanis minden alkalommal elő fogják venni viselkedését, amikor valamiért gyengébben teljesít a vártnál. „Mindig felkérnek bennünket, hogy véleményezzük azt, amit láttunk. Megkérik, gondolkodjunk el azon, miért van valaki rosszabb formában. Vele kapcsolatban sokszor komoly hangsúly kerül arra, miért nem az edzőteremben vagy a gyárban dolgozik. Szóval, bevonzza a kritikákat, így tehát el is kell fogadnia őket, de úgy érzem, ő ezt is csinálja” – zárja gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

12016.10.20. 20:41

Kvjat a Force Indiánál?

Állítólag komoly lehetőségként számolnak vele

02016.10.20. 20:34

Nem új szerződés, jó autó kéne Vettelnek

Nem tart attól, hogy eltaktikázza magát a Ferrari 2017-tel

02016.10.20. 19:51

Hamilton harcolni fog, Vettel szerint még nyerhet

Ha kikap, „férfiként” viseli majd a vereséget