Hirtelen távozott a Sauber technikai igazgatója

írta: M4Sport
2016. március 15. 15:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mark Smith technikai igazgató azonnali hatállyal elhagyta a Sauber-csapatot, és kevesebb mint egy héttel a szezonnyitó előtt hazautazott Angliába.

A svájci Hinwillben székelő alakulat rövid sajtóközleményben adott hírt az esetről, amelyben megemlíti, hogy Smith családi okokra hivatkozva távozott, illetőleg hogy – az „azonnali hatályt” szinte szó szerint értendő – már ott is hagyta a csapatot.

„A Sauber F1 Team technikai igazgatója, Mark Smith úgy döntött, hogy családi okokra hivatkozva visszatér az Egyesült Királyságba” – így a hétfői közlemény, amely hozzáteszi, hogy „a szakember már búcsút is intett az istállónak”.

Smith korábban a Red Bullnál, majd a Caterhamnél is betöltötte a technikai igazgatói szerepkört, de korábban a Force Indiánál, a Jordannél és a Renault-nál is dolgozott. A Saubernél 2015 júliusában állt munkába, bő fél évvel előző munkaadója, a Caterham csődjét követően.

A brit távoztával a Sauber jelenlegi legmagasabb beosztású technikai szakembere Eric Gandelin, a Sauber C35-ös modell főtervezője.

Smith 55 éves és két gyermek édesapja.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. március 15. 21:30  

Kaltenborn hirtelen távozásának lassan nem lenne itt az ideje? Gondolom már fel is vette a kapcsolatot legalább két utódjelölttel. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa