Hivatalos Alonso cseréje – így áll a mezőny a motorokkal

írta: M4Sport
2016. szeptember 30. 08:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is megerősítette, Fernando Alonso új erőforrás-komponenseket és a régiek cseréjének köszönhetően hátrasorolásos büntetést kap a Maláj Nagydíjra – így áll a mezőny most a különböző egységekkel.

Az már tegnap kiderült, hogy a McLaren ismét továbbfejlesztett erőforrással versenyez majd, ami egyelőre csak Fernando Alonso autóját hajtja majd, aki ennek a cserének köszönhetően 30 rajthelyes büntetés kap az időmérő edzés után. Most az FIA is megerősítette, a spanyol autójába új motoregységek kerültek a csere miatt pedig büntetés vár rá.

A szövetség listájáról természetesen az is leolvasható, hogyan áll a mezőny többi versenyzője az eddig felhasznált komponensekkel, a McLaren-Honda mellett ugyanis más csapatok is cseréltek, igaz, ők még nem lépték át azt a határt, ami után szankciók járnak.

Viszont többen is ott „ácsorognak” annak küszöbén. Kimi Räikkönen például több egységből is az ötödiket használja (a hatodik után jön a büntetés), akárcsak Jolyon Palmer (ő ezen a hétvégén ért el ehhez a határhoz), Carlos Sainz és Jenson Button. Közülük a két világbajnok helyzete a „legvészesebb”, hiszen ők hosszabb ideje használják már egységeiket.

Talán nem meglepő, hogy a legjobban a Mercedes (leszámítva Lewis Hamiltont, aki a Belga Nagydíjon több pluszegységet is kapott, hogy biztosan kibírja már az évet), valamint annak partnercsapatai állnak. Ők a költségcsökkentés miatt elhatározták, ha lehetséges, 4 erőforrással teljesítik szezonjukat. És úgy tűnik, a Williams, a Force India és a Manor is célt érhet.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt