Hivatalos: Brown csatlakozik a McLarenhez

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 21. 19:40
FOTÓ: ©McLaren

Nem kellett sokat várni a McLaren Csoport bejelentésére! A napokban több megbízható forrás is jelezte, Zak Brown elfogadta a wokingiak ajánlatát, ma pedig megérkezett a cég közleménye, ami megerősítette, az amerikai szakember lesz az új ügyvezető igazgató.

Brown érkezéséről már azelőtt is cikkeztek, hogy a McLaren bejelentette, vezérigazgatójának, Ron Dennisnek távoznia kell posztjáról, a brit „búcsúja” óta pedig szinte minden szaklap őt tartotta az első számú jelöltnek a megüresedő pozícióra. A McLaren ma vetetett véget a találgatásoknak, megerősítve, hogy Brown csatlakozik hozzájuk. Közleményükben azonban így is volt újdonság.

Az amerikai ugyanis nem Dennis posztját veszi át, hanem ügyvezető igazgatóként dolgozik majd, miközben a vezérigazgatói szék egyelőre betöltetlen marad (a McLaren kiemelte, továbbra is keresik az új nagyfőnököt). Brown érkezését a cégen belüli szerkezeti átalakítás „jelentős lépéseként” írták le, aláhúzva, az átalakításnak célja nem más, minthogy végrehajtásával – és az erős, jól szervezett vezetőség segítségével – a McLaren jelentős sikereket érjen el a Forma–1-ben.

Az új ügyvezető Jonathan Neale mellett dolgozik majd, ők ketten pedig közvetlenül a McLaren Csoport végrehajtó bizottságának jelentenek majd, vagyis egyelőre ők döntenek a legfontosabb ügyekben. A közleményből az is kiderül, hogy Brown a következő hónapban áll munkába a wokingiaknál, azt azonban még nem tudni, egészen pontosan mikor.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatok a McLaren Csoporthoz” – mondta az amerikai marketingszakember az új munka kapcsán. „A legnagyobb tisztelettel és csodálattal tekintek arra, amit eddig elértek, és már várom, hogy csatlakozzam hozzájuk. Évek óta együttműködöm velük és látom, mennyire tehetséges, céltudatos embereket alkalmaznak. Várom, hogy az erősségek kiegészítésével még jobbak legyünk” – tette hozzá.

Brown az elmúlt években az egyik legjelentősebb kereskedelmi szakemberré vált a motorsportok világában. Első sikereit a sportmarketinggel foglalkozó JMI-vel érte el (ezt 1995-ben alapította, azóta pedig a legjelentősebb motorsportmarketing vállalkozássá vált), amit 2013-ban adott el a CSM Csoportnak. Itt az idei évig dolgozott, néhány hónapja azonban lemondott vezetői posztjáról, hiszen több megkeresést is kapott az F1 világából. A McLaren mellett az F1 új többségi tulajdonosává váló Liberty Media is érdeklődött iránta, ő azonban végül a brit csapat ajánlatát fogadta el.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. november 21. 21:55  

egyenlore meg nem tudom, hogy ennek orulni kell, vagy sem, majd kiderul.
Remelem a folytatasban fejlodni fog tovabb a csapat.
Go McLaren!!!

Mr. Répatorta balneológus
#1 Mr. Répatorta balneológus 2016. november 21. 20:36  

Ez se rossz: http://www.blikk.hu/sport/forma-1/bernie-ecclestone-orult-otlettel-sokkolja-az-f1-et/29ntytg?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél