Hivatalos: Eladták a Saubert!

írta: M4Sport
2016. július 20. 15:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A napokban több pozitív hír is érkezett a csapat háza tájáról, ma pedig hivatalossá vált, hogy új tulajdonosok veszik át az anyagi gondokkal küzdő Sauber-istállót. A mezőny negyedik legrégebbi gárdáját svájci befektetők karolták fel – úgy tűnik, végre megmenekülnek!

Hosszú és egyre aggasztóbb lejtmenet után végre ismét megindulhat fölfelé a Sauber szekere. Azt követően, hogy a konstruktőri bajnokságban jelenleg az utolsó helyen szerénykedő csapat nemrég rendezte alkalmazottai elmaradt fizetését, most tulajdonosváltáson is átesett. Ezt először a svájci Blick szellőztette meg, majd nem sokkal később a hivatalos bejelentés is megérkezett.

Kiderült, a svájci Longbow Finance SA vállalat vásárolta fel a Sauber Holding 100%-át – ez utóbbi cég birtokolja a Sauber Motorsport versenycsapatot is. Az új tulajdonos az alapító Peter Sauber kétharmados, valamint Monisha Kaltenborn egyharmados tulajdonrészét is átveszi, ám a csapatfőnök és ügyvezető igazgató továbbra is az indiai származású osztrák marad, továbbá az istálló összetétele és neve sem változik a folytatásban. „Nagy kő esett le a szívemről. A Sauber jövőjét ezzel az erős tulajdonossal biztosítottuk” – idézte a lap Kaltenbornt.

„Nagyon örülünk ennek a megállapodásnak” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán. „Biztosra vesszük, hogy a Longbow Finance a legtökéletesebb partner a csapat számára, hogy újra versenyképessé és sikeressé váljon a Forma–1-ben. Ez a megállapodás munkatársaink, partnereink, hűséges beszállítóink, a csapat bázisa és a svájci motorsport számára is ideális. Hálásak vagyunk, amiért a Longbow Finance hisz a Sauber kompetenciájában, hatékonyságában és képességeiben, és izgatottan várjuk az új, érdekesnek ígérkező jövőt” – tette hozzá.

A kommünikéből kiderült, hogy Peter Sauber végleg kiszáll az általa indított vállalkozásból. A korábbi csapatfőnök már jó ideje a háttérből figyeli csak csapata szereplését, a tulajdonosváltással pedig egy hosszú fejezet zárul le az életében. „Nagyon boldog vagyok, hogy a bátor befektetéseim, amiket hat évvel ezelőtt a cég visszavásárlásakor (az F1-ből kiszálló BMW-től vették vissza a csapat irányítását – a szerk.) végrehajtottam, most igazolták, hogy helyes volt célul kitűzni a Forma–1-es helyünk megtartását és a Hinwilben maradást” – fogalmazott az alapító.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#4 albutr 2016. július 20. 21:58  

hová süllyedt ez a csapat.

GreenHonda
#3 GreenHonda 2016. július 20. 17:24  
fagyi:
Sajnálom, hogy papíron is kikerült Peter Sauber a projektből és az F1-ből :(

Ezt én is, szép emlékek társulnak ehhez a csapathoz. 2012-ben kár hogy nem jöttek össze győzelmek pedig lehetett volna 1-2

fagyi
#2 fagyi 2016. július 20. 16:19  

Sajnálom, hogy papíron is kikerült Peter Sauber a projektből és az F1-ből :(

Sebees
#1 Sebees 2016. július 20. 15:54  

Szép sikerek voltak mögöttük. Az biztató hogy nem egy közel keleti, vagy orosz konzorcium a befektető.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert