Hivatalos: elkelt a Force India szabad versenyzői ülése

írta: M4Sport
2016. november 10. 13:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India még szabadon lévő versenyzői ülésével kapcsolatos találgatások is véget érnek, a csapat ugyanis megerősítette, 2017-ben Esteban Ocon lesz Sergio Pérez csapattársa. A fiatal pilóta többéves szerződést kötött az indiai alakulattal.

A hír talán senkit sem ért meglepetésként, hiszen hosszú hetek óta pletykáltak arról, hogy Ocon a Force Indiánál folytatja pályafutását, a napokban pedig több hiteles forrás is tényként kezelte a francia csapatváltását. Az utolsó „jel” a Renault tegnapi bejelentése lehetett, Jolyon Palmer megtartásával ugyanis egyértelművé vált, hogy a korábbi F3-as bajnok nem igazol a csapathoz.

A mai nappal pedig véget értek a találgatások, a Force India ugyanis megerősítette, hogy Oconnal pótolja a Renault-hoz szerződő Nico Hülkenberget. „Izgatottan várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz” – kezdte a 20 éves francia. „Jól ismerem őket, hiszen tavaly én voltam a tesztversenyzőjük, és már várom, hogy ismét velük dolgozhassak. Viszonylag új vagyok még a Forma–1-ben, de az alatt a fél szezon alatt, amit a Manornál töltöttem hasznos tapasztalatokat szereztem.”

„Ezeknek hála úgy érzem, készen állok erre az új kihívásra. A következő hónapokban roppant elfoglalt leszek, hiszen mindent megteszek, hogy a lehető legfelkészültebben vágjak neki az új szezonnak. Ez azt jelenti, hogy sok időt töltök majd a főhadiszálláson: tesztelek a szimulátorban és igyekszem jó kapcsolatot kiépíteni a mérnökökkel és a dolgozókkal. Egész életemben egy ilyen lehetőségért dolgoztam, szóval szeretném megragadni, és jó eredményekkel akarok köszönetet mondani a csapatnak. Hálás vagyok mindenkinek, aki hitt bennem!” – tette hozzá.

„Örömmel üdvözöljük Estebant a csapat új versenyzőjeként” – vette át a szót az alakulat első embere, Vijay Mallya. „Ő egy kivételes tehetség, ahogyan azt a státusza is mutatja a Mercedes juniorcsapatán belül. Nincs kétségem afelől, hogy nálunk is jól fog szerepelni. Hosszú ideje figyeljük őt és követjük a fejlődését a kisebb kategóriákban való szereplése óta, melyekben remek eredményeket ért el. Tavaly tesztelt a csapattal, a teljesítménye pedig meggyőzött bennünket arról, hogy nagy dolgokra hivatott. A csapatnak komoly hagyománya van a fiatal pilótákkal, Esteban érkezése pedig minden dolgozónak friss motivációt és energiát ad” – magyarázta az indiai szakember.

A Force India közleménye a Mercedes sportigazgatóját, Toto Wolffot is megszólaltatta, kinek csapata jó ideje támogatja a fiatal franciát. „Estebannak hihetetlen eredményei voltak a kisebb kategóriákban, a pályán kívül pedig egy kivételes személyiség. A Force Indiának szép eredményei vannak a fiatal pilótákkal, és ismét bátorságáról és előrelátásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy a szárnyai alá vette Estebant. A Forma–1 számára is remek hír, hogy a tehetség nyert a pénzzel szemben, és a következő években tehetséges fiatalok küzdenek azért, hogy felérjenek a csúcsra.”

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sotyo acélgyárovi
#7 sotyo acélgyárovi 2016. november 11. 09:18  

Dörzsölöm a tenyerem, jó kis páros lesz. Már csak minőségi autó legyen alattuk.

albutr
#6 albutr 2016. november 10. 17:51  

:-) neki még mindig jobb hogy ő jön a csapathoz mint mondjuk Gutierrez vagy Nasr.

Utoljára módosítva: 2016. november 10. 17:51

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. november 10. 17:15  

Pascal sztem mehet is vissza DTM-be ha vmit kezdeni akar a karrierjével, innentől már a kutyának se fog kelleni.

Bogyi007
#4 Bogyi007 2016. november 10. 15:44  
andrea1:
Nem semmi hogy fél év alatt eddig eljutott. Izgalmas párosítás lesz ez is.

Fél év alatt a negyedik legjobb csapathoz....
Nem semmi a csávó...

andrea1
#3 andrea1 2016. november 10. 15:31  

Nem semmi hogy fél év alatt eddig eljutott. Izgalmas párosítás lesz ez is.

sába
#2 sába 2016. november 10. 14:11  

Jó hír. Szimpatikus srác, fél szezon alatt kelendőbb lett mint Werlein.

F1890
#1 F1890 2016. november 10. 13:32  

Na ez szupi :)
Perez jó támpont lesz

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”