Hivatalos: Idei Ferrari-motor lesz a 2017-es Sauberben!

írta: M4Sport
2016. október 07. 11:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Sauber csapatfőnöke megerősítette: 2017-ben istállója egyéves Ferrari-motorokkal versenyez!

Amint arról csütörtökön beszámoltunk, egyes források szerint korábbi pénzügyi nehézségei miatt a Sauber nagyjából két hónap késésben lehet riválisaihoz képest a jövő évi versenyautója fejlesztése terén. Mivel a csapat megújulási folyamaton megy át, lehetőségei viszont korlátozottak, annak érdekében, hogy biztosan elkészüljenek a következő szezonra, úgy határoztak, a minél kevesebb változás érdekében inkább csak 2016-os erőforrásokat kérnek a Ferraritól.

Utóbbi információt pénteken Monisha Kaltenborn csapatfőnök is megerősítette – azt azonban cáfolta, hogy késésük áll a döntés hátterében. „A Ferrari legutolsó 2016-os specifikációjú motorját fogjuk használni 2017-ben. Már egy ideje meghoztuk ezt a döntést,nem mostanában történt. Valójában akkor, amikor még nem is volt száz százalékosan biztos, milyenek lesznek a 2017-es szabályok. Stratégiai döntést hoztunk akkor, mivel a forrásainkat inkább a karosszéria fejlesztésére, a teljesítmény javítására szeretnénk összpontosítani. A motor terén a már meglévő ismereteinkre alapoznánk. Ez tehát stratégiai döntés volt” – nyilatkozta az osztrák.

„Téves az a feltételezés, hogy azért döntöttünk így, mert késésben vagyunk. Teljesen terv szerint haladunk. Nincs késés, a tulajdonosváltással pedig stabilitás jellemzi a csapatot, egyfajta lökést jelent ez számunkra. Anyagilag biztos lábakon állunk, a csapatunk is fejlődik. Érkeztek új emberek, tehát nincs már akadálya annak, hogy a kívánt tempóban fejlesszünk.”

Bár a Toro Rosso idei példája azt mutatja, hogy a fejlesztés nélküli motorokkal a szezon második fele szenvedőssé válhat a csapat számára, Kaltenborn abban bízik, ezt ellensúlyozni tudják majd. „Nem fejlesztik a motort, de akkor is jó lépésnek tartom ezt, mivel a csapat így arra koncentrálhat, hogy a karosszéria oldalán kompenzálja ezt a veszteséget.”

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#6 Denis Hunter 2016. október 07. 22:27  

Hivatalos: a Sauber jovore sem szerez pontot

Thibczy
#5 Thibczy 2016. október 07. 20:14  
MrBreaker:
Sajnálom a Sauber-t .Itt vannak már évtizedek óta,sok nagy pilótát kitermelt már ez a kis csapat Peter Sauberrel az élen.De ez amit az utóbbi 2-3évben csinálnak ez nagyon elszomorító és hiába kapálóznak sajnos a hurok a torkukon egyre csak szűkül és ha így folytatják még max 1-2 évük van hátra. :(

Kellett annak a luvnyának a kezébe adni a csapat vezetését.

MrBreaker
#4 MrBreaker 2016. október 07. 18:09  

Sajnálom a Sauber-t .Itt vannak már évtizedek óta,sok nagy pilótát kitermelt már ez a kis csapat Peter Sauberrel az élen.De ez amit az utóbbi 2-3évben csinálnak ez nagyon elszomorító és hiába kapálóznak sajnos a hurok a torkukon egyre csak szűkül és ha így folytatják még max 1-2 évük van hátra. :(

Wili
#3 Wili 2016. október 07. 16:14  

Jövőre korlátlan módon fejleszthető motorok lesznek, erre kapnak egy "elavult", fejleszthetetlen motort... Ha nem szereznek pontot az első pár versenyen, akkor egész évben fizethetik majd a szállítási költségeket is, mert később semmi esélyük nem lesz a pontszerésre.

Masters_Of_Hardcore
#2 Masters_Of_Hardcore 2016. október 07. 13:17  

hagyjanak ki egy évet akkor... ennek semmi értelme

Thibczy
#1 Thibczy 2016. október 07. 12:58  

Az utolsó helyre azzal is oda fognak érni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

12016.10.20. 20:41

Kvjat a Force Indiánál?

Állítólag komoly lehetőségként számolnak vele

02016.10.20. 20:34

Nem új szerződés, jó autó kéne Vettelnek

Nem tart attól, hogy eltaktikázza magát a Ferrari 2017-tel

02016.10.20. 19:51

Hamilton harcolni fog, Vettel szerint még nyerhet

Ha kikap, „férfiként” viseli majd a vereséget