Hivatalos közleményt adott ki az FIA

írta: M4Sport
2016. április 07. 19:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közleményben erősítette meg a régi időmérő edzés Kínai Nagydíjon való visszatérését.

A szövetség jelezte, Bernie Ecclestone-nal egyetértésben úgy ítélték meg, hogy a régi rendszer visszahozása szolgálja leginkább a sportág érdekeit. Egyúttal megerősítették, hogy a következő évre elgondolkodnak a hétvégék programjának esetleges átalakításán.

A közlemény szövege:

„A csapatok egyhangú kérésére, melynek egy levélben adtak hangot, Jean Todt, az FIA elnöke, valamint Bernie Ecclestone, a kereskedelmi jogok birtokosának képviselője a bajnokság érdekét szem előtt tartva elfogadta, hogy az F1 Bizottság és a Motorsport Világtanács elé terjessze a 2015-ös időmérős edzésformához való visszatérés javaslatát.”

„A javaslat – amennyiben az F1 irányító testületei elfogadják –, már a Kínai Nagydíjtól érvénybe léphet, és a szezon hátralévő részében érvényes maradhat.”

„Jean Todt és Bernie Ecclestone üdvözli a csapatok ötletét, miszerint átfogó felülvizsgálatnak vesse alá a hétvégék menetét 2017-re vonatkozóan.”

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

totopad
#1 totopad 2016. április 08. 08:32  

Jellemző, hogy egy rohadt szóval sem említi a szurkolókat, akik megveszik a jegyüket, sokszor kilométereket, vagy napokat utaznak egy versenyért, szállást bérelnek, költenek arra, hogy ott lehessenek! Demagóg, lenéző egy banda.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére