Hivatalos közösségi oldalakat indítottak Schumachernek

írta: M4Sport
2016. november 13. 12:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hivatalosan is útjára indította Michael Schumacher közösségi oldalait a korábbi versenyző menedzsmentje. A német első világbajnoki címére emlékeznek, valamint a kitartó szurkolóknak mondanak köszönetet ezzel.

November 13-a jeles nap a Forma–1 történetének legsikeresebb versenyzője pályafutásában. Michael Schumacher 1994-ben Ausztráliában ezen a napon szerezte meg első világbajnoki címét a Benettonnal. Egy évvel ezelőtt menedzsmentje ezt az évfordulót hivatalos honlapjának megújításával ünnepelte – idén pedig egy újabb újítással: útjára indították az első hivatalos oldalukat a közösségi portálokon!

Michael Schumachernek egyelőre a Facebookon és az Instagramon van hivatalos fiókja, de hamarosan a Twitteren is lesz. A 2013-as balesete óta rehabilitáción lévő hétszeres bajnok helyett menedzsere, Sabine Kehm felel az oldalakért. „Ezekkel az oldalakkal köszönetet szeretnénk nyilvánítani a szurkolóknak, akik éveken át hűek maradtak és jókívánságokat küldtek. Sokan voltak bizonytalanok annak kapcsán, hol és hogyan üzenjenek nekünk, de közben szeretnének emlékeket megosztani egymással, ünnepelni Michael sikereit. Most ezeken a hivatalos oldalakon ezt megtehetik” – nyilatkozta Kehm a Bildnek.

A mostani lépéssel a menedzsment egy korábbi törekvését kívánja erősíteni. Kehm egy májusi díjátadó gálán elmondta: miközben Schumacher állapotáról a privátszféra védelme érdekében semmiféle információt nem akarnak a nyilvánosság elé tárni, szeretnék elérni, hogy a rekordbajnok nevét újra sportolói pályafutásával és elért eredményeivel kezdjék el emlegetni a tragédia helyett.

Schumacher Facebook-oldala egyébként már pár hete elérhető, és annak rövid időn belül 1,2 millió követője lett, ám a hivatalos „nyitást” a mai napra időzítették a kezelők. „Üdvözölünk Michael táborában! Mint tudjátok, Michael 1994. november 13-án Adelaide-ben igencsak idegőrlő pillanatokat élt át, amikor ott állt a pálya szélén a kerítésbe kapaszkodva, mit sem tudva arról, hogy világbajnok lett-e vagy sem” – áll az oldal köszöntőjében.

Schumachert is idézik. „Ez a szezon a hihetetlen sikerek és a kemény csapások elegyéből állt, és a legrosszabb nyilván az imolai hétvége volt, amikor Senna és Ratzenberger is meghalt. Amikor megszereztem a bajnoki címet Adelaide-ben, sokáig fel sem bírtam fogni. Minden nagyon kaotikus volt abban az évben, és eltartott egy ideig, mire valóban világbajnokként tudtam tekinteni önmagamra” – fogalmazott a német versenyző.

Schumacher közösségi oldalakon való megjelenését utolsó F1-es csapattársa, a mai napon szintén első bajnoki címére törő Nico Rosberg is üdvözölte. „Isten hozott a közösségi médiában, Michael! Harcolj tovább!” – írta.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

golf
#9 golf 2016. november 13. 16:30  

amióta Schumi nincs a képbe nagy ívbe leszarom a f1-et!!! na jó egy kicsit túloztam,de néha átalszom a futamot,ez már baj szerintem

Go.Michael
#8 Go.Michael 2016. november 13. 14:58  

Szerintem nincs ezzel probléma, én már régóta hiányoltam hogy a kategória nagy bajnokának nincs egy úgymond elérhetősége, ahol a jó helyeken 20-25 évre visszamenőleg el tudnak érni bármilyen videót, képet stb. Jó lenne néha a közvetítésekben, műsorokban is megemlékezni, brazília kapcsán pl. Sennáról, vagy épp 06-os Schumi oktatásról.

Viszont akarva akaratlanul az ember azon gondolkodik, hogy vajon mi lehet vele. Tudatában van-e egyáltalán önmagának, vagy még mindig kómában, környezetének kiszolgáltatva. És akkor ez a közösségi médiás jelenlétet se akarom tovább gondolni, csak bízni benne egyszer ott lesz az "öreg" és majd szurkol a kis Mick-nek. Felfoghatatlan, hogy hány embernek okozott örömet pályafutása során, százezrek drukkoltak neki a versenypályán és sok-sok millióan otthonukban, most pedig semmit se tudunk róla, csak hogy imádkozik mindenki. :(

I'm ZS
#7 I'm ZS 2016. november 13. 14:53  

#3, #4

Hát persze... de azért majd ha jönnek szembe egy hónap után a vegyélpólót, vegyélsapkát, vegyélkönyvet posztok akkor jussak eszetekbe... ;)

Utoljára módosítva: 2016. november 13. 14:54

F1890
#6 F1890 2016. november 13. 14:28  
Lombardo:
Nincs ezzel gond, bár nekem álságos ez az egész, hogy csak a szépről és jóról lehet írni. Bianchi családja is nagyvonalakban mindig tájékoztatta a közvéleményt, h milyen állapotban van Jules, mik a kilátások. Ehhez képest Kehmnek ez a szirupos, semmitmondó kommunikációja nekem sohasem volt szimpatikus. Annak sem kátom sok értelmét, hogy most kétnaponta megírja Kehm, h micsoda diadal volt 94-ben stb..

a család kérésére teszi ezt, és senkinek sincs semmi köze ahhoz h mi van vele. mivel ő is egy ember megvan a joga neki és a családjának is h elzárva éljenek.

Lombardo
#5 Lombardo 2016. november 13. 14:26  
gaben1000:
Ez meg nettó baromság. Rengetegen szerettük és szeretjük Schumachert, miért ne lehetne neki egy hivatalos oldala, ahol a sportpályafutása legszebb momentumaiból lehet csemegézni, és megvitatni a múlt történéseit. Az semmiben sem befolyásolja a dolgot, hogy milyen fizikai állapotban van épp, vagy hogy egyáltalán életben van-e.

Nincs ezzel gond, bár nekem álságos ez az egész, hogy csak a szépről és jóról lehet írni. Bianchi családja is nagyvonalakban mindig tájékoztatta a közvéleményt, h milyen állapotban van Jules, mik a kilátások. Ehhez képest Kehmnek ez a szirupos, semmitmondó kommunikációja nekem sohasem volt szimpatikus. Annak sem kátom sok értelmét, hogy most kétnaponta megírja Kehm, h micsoda diadal volt 94-ben stb..

Utoljára módosítva: 2016. november 13. 14:28

andrea1
#4 andrea1 2016. november 13. 14:25  
I'm ZS:
Hányadéknak tartom, hogy egy beteg és magatehetetlen emberről próbálja lehúzkodni az utolsó bőrt a család és a menedzsment...

Szerintem sincs igazad, nem magánéleti dolgokat fognak megosztani, hanem a legszebb, legemlékezetesebb pilanatait. Szóval ez egy jó kezdeményezés a rajongói felé. Szeirntem ezt már régen megcsinálhatták volna. Most egyébként Michael Jackson jutott eszembe, akinek kezelt face oldala van,megoszatanak régi képeket, koncertfelvétleket és rengeteg komment van.Ezzel nincs semmi gond.

Utoljára módosítva: 2016. november 13. 14:26

gaben1000
#3 gaben1000 2016. november 13. 14:16  
I'm ZS:
Hányadéknak tartom, hogy egy beteg és magatehetetlen emberről próbálja lehúzkodni az utolsó bőrt a család és a menedzsment...

Ez meg nettó baromság.
Rengetegen szerettük és szeretjük Schumachert, miért ne lehetne neki egy hivatalos oldala, ahol a sportpályafutása legszebb momentumaiból lehet csemegézni, és megvitatni a múlt történéseit.
Az semmiben sem befolyásolja a dolgot, hogy milyen fizikai állapotban van épp, vagy hogy egyáltalán életben van-e.

I'm ZS
#2 I'm ZS 2016. november 13. 13:14  

Hányadéknak tartom, hogy egy beteg és magatehetetlen emberről próbálja lehúzkodni az utolsó bőrt a család és a menedzsment...

gaben1000
#1 gaben1000 2016. november 13. 13:11  
Xavér:
És ezt pont a 94-es világbajnoki cím alkalmából kellett létrehozni, ami tele volt botránnyal és csalással!?

Igen!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”