Hivatalos: Neves szakemberrel erősít a Sauber

írta: M4Sport
2016. november 07. 16:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

A múlt héten több forrás is tényként kezelte, most pedig a Sauber is megerősítette, Jörg Zander lesz a csapat új technikai igazgatója. A szakember 2017-ben elején áll munkába svájci istállónál, ami nem lesz teljesen ismeretlen számára, hiszen 2006 és 2007 között már dolgozott náluk.

Az anyagi gondok miatt egy ideig bizonytalan volt az istálló sorsa, a nyáron azonban új befektetők érkeztek hozzájuk, akik biztosították jövőjüket, sőt az elmúlt hónapokban „feltámasztásukat” is elkezdték: több szakembert is igazoltak a problémás időszakban megüresedő helyekre. A Mexikói Nagydíj után felmerült, az egyik legfontosabb poszt betöltésével újabb nagy lépés következik.

A csapatnak ugyanis hosszú idő után ismét lesz technikai igazgatója, mégpedig egy neves szakember, Jörg Zander személyében, aki a WEC-ből kivonuló Auditól érkezik. Sokáig nem kellett várni a csapat megerősítésére, ma ugyanis hivatalossá vált az igazolás. „Az új Forma–1-es szabályok kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy új utat találjunk a fejlesztésekkel és a technikai kreativitással” – nyilatkozta a német mérnök utalva a 2017-es változásokra.

„Az egyik feladatom az lesz, hogy egy stabil és hatékony technikai szervezetet hozzak létre, ami a kreativitásnak köszönhetően folyamatosan fejlődik. Egy sikeres Forma–1-es autó fejlesztésének ugyanis ez az alapja. Kezdetben természetesen szeretnénk javítani és megszilárdítani a helyünket a középmezőnyben. Ezt a kihívást már izgatottan és lelkesen várom” – tette hozzá.

„Ez a lépés fontos volt a stratégiai céljaink elérése szempontjából, és annak érdekében, hogy lefektessük egy új, sikeres korszak alapjait” – jegyezte meg a csapatvezető, Monisha Kaltenborn. „Zander remekül illeszkedik az istállóhoz, komoly tudást és tapasztalatot halmozott fel az F1-ről és a motorsportok világáról. Technikai igazgatóként ő felügyeli majd a műszaki részlegünket. A gyárban magas színvonalon dolgozhat, és biztosra vesszük, hogy élni fog a lehetőségekkel. Reméljük, jól indul a visszatérése a Sauberhez, ahol minden támogatást megkap majd” – folytatta.

A most 52 éves mérnök közel két évtizede dolgozik a motorsportok legmagasabban jegyzett kategóriáiban: miután pályafutása elején a gyár túraautós részlegén alkalmazták, segítette a Toyota F1-es projektjének felépítését, majd a BAR-nál, a Williamsnél, a grove-iak BMW-vel való szakítása után a BMW-Saubernél, majd 2008-tól a Hondánál is megfordult. Az Audi 2015 óta foglalkoztatja, együttműködésük azonban véget ér a WEC-program leállításával.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#1 khristiank 2016. november 07. 18:46  

tehát, ahova beteszi a lábát az az istálló 1-2 éven belül megszűnik, felszámolják, eladják vagy szétbontják. Aha

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”