Hivatalos: Pérez a Force Indiánál 2017-ben

írta: M4Sport
2016. október 03. 07:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nehezebben nemigen születhetett volna meg, de végre sor került rá: Sergio Pérez bejelentette, hogy a Force India versenyzője marad 2017-ben.

Nyár óta nem telt el úgy nagydíjhétvége, hogy Sergio Pérez ne a jövőjéről való elmélkedéssel vezette volna fel azt, a mexikói ráadásul már hetekkel, hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy célja a Force Indiánál maradni. Malajziában már amolyan ultimátumot is adott csapatának. Jelezte, ha nem lesz végső döntés Szuzuka hetéig, elgondolkodik a többi ajánlatán.

Nyomásgyakorlása hatásos volt: Pérez vasárnap este közleményben tudatta a nagyvilággal: tényleg marad jelenlegi csapatánál. „Mint mindannyian tudják, az elmúlt hónapokban sok találgatás folyt a jövőmről, és ki más mondhatná el jobban nálam, mi lesz velem a következő szezonban? A Sahara Force Indiával folytatom. Boldog és büszke vagyok, hogy része lehetek ennek a nagyszerű csapatnak. Hálás vagyok, hogy lehetőséget biztosítottak a pályafutásom folytatására. És a mexikói szponzoraimnak is: megtiszteltetés, hogy a legjobb mexikói márkákat képviselhetem világszerte” – állt a versenyző közleményében.

Elárulta, valóban voltak ajánlatai más istállóktól. „Szeretnék köszönetet mondani minden csapatnak, amely érdeklődést mutatott irántam. Ez rendkívül hízelgő számomra, és csak arra ösztönöz, hogy versenyzőként erős legyek, továbbra is a legjobbat hozzam ki magamból.”

Pérez jelezte, már alig várja hazai futamát, a közelgő Mexikói Nagydíjat, melyen szép eredménnyel örvendeztetné meg lelkes közönségét.

A mostani bejelentésre a hírek szerint azok után került sor, hogy a Force India tisztázta pénzügyi kérdéseit Pérezzel (tartozásokról és az új fizetésekről is vitázhattak). A versenyzőt korábban a Renault is szívesen látta volna soraiban, ám miután legalább három évre szeretne szerződést kötni új versenyzőjével, Pérez nemet mondott nekik. Ő olyan kontraktust akart 2017-re, amely az azt követő szezonra szabaddá teheti, s ezáltal esélyessé Kimi Räikkönen esetlegesen megüresedő ferraris ülésére.

A 26 éves Pérez 2014-ben csatlakozott a Force Indiához, előtte a McLarennél töltött egy szezont, 2011-es bemutatkozása után pedig három éven át volt a Sauber versenyzője.

Bár Nico Hülkenbergről is elterjedtek pletykák a hétvégén, jelen állás szerint úgy fest, a Force India változatlan felállással vág neki a következő évnek.

Így néz ki jelenleg a 2017-es mezőny:

Mercedes – Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Ferrari – Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen

Red Bull – Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Williams – megerősítésre vár

Force India – Nico Hülkenberg, Sergio Pérez

Renault – megerősítésre várva

Toro Rosso – Carlos Sainz, megerősítésre vár

McLaren – Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne

Manor – megerősítésre vár

Sauber – megerősítésre vár

Haas – Romain Grosjean, megerősítésre vár

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt