Hivatalos: Räikkönen hosszabbított a Ferrarival!

írta: M4Sport
2016. július 08. 10:00
FOTÓ: ©Ferrari

Szerződést hosszabbított Kimi Räikkönen és a Ferrari. A finn versenyző 2017-ben is Sebastian Vettel csapattársa lesz.

Rövidre zárta a Kimi Räikkönen jövőjével kapcsolatos találgatásokat a Ferrari. A Brit Nagydíj péntekjén bejelentették, újabb egy évvel meghosszabbították szerződésüket a finn versenyzővel.

„A Scuderia Ferrari bejelenti, hogy meghosszabbította a technikai és versenyzői együttműködését Kimi Räikkönennel. A 2017-es versenyzőpárosunkat továbbra is a finn és Sebastian Vettel alkotja majd” – állt a közleményben.

A „Jégember” ezzel sorozatban negyedik szezonját kezdheti meg Maranellóban, ahol jelenleg második időszakát tölti. A számára és az istálló számára is bajnoki címet hozó 2007-es szezonban Michael Schumacher helyét vette át a vörösöknél, ahol egészen 2009 végéig versenyzett. Két év szünet, valamint két lotusos szezon után aztán 2014-ben tért vissza.

Fernando Alonso, majd 2015-ben Sebastian Vettel oldalán is sok kritika érte őt a bajnoktársaktól jelentősen elmaradó teljesítménye miatt – idén azonban észrevehető javulást ért el. Jelenleg ugyanannyi, 96 ponttal áll a bajnoki tabella 4. helyén, mint az őt csupán több második helye révén megelőző Sebastian Vettel.

Räikkönen csütörtökön Silverstone-ban kijelentette, még mindig elég motiváltnak és gyorsnak érzi magát ahhoz, hogy folytassa pályafutását. „Mindig is mondtam: nem lennék itt, ha már nem élvezném, vagy nem lennék képes százszázalékosan csinálni ezt. Ha nem volnék motivált, nem vesztegetném a saját és a csapat idejét. Már tíz éve is megmondtam, a Ferrari lesz az utolsó csapatom, és ezt tartom” – fogalmazott az ezen a hétvégén 100. ferraris versenyére készülő finn.

Räikkönen és a Ferrari:

Szezonok száma: 6 (2007-2009; 2014-2016)

Futamok száma: 100

Győzelmek: 9

Összes dobogós helyezés: 33

Pole pozíciók: 5

Leggyorsabb kör: 19

Oszd meg!

67 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#67 fagyi 2016. július 09. 00:38  
albutr:
valahogy ezt nem tapasztalom.

Pedig sztem is ugy van, nagyobb az a tabor aki elismeri. Nagyon jo, h a mekinel csapattarsak Aloval. Igy nincs es nem is lesz olyasmi szoras mint a Ferrarinal, ami miatt a masik tabor is el fogja vegre ismerni.

albutr
#66 albutr 2016. július 08. 22:35  
DUdi:
Szerintem nem kell általánosítani. Sokkal többen tisztelik Buttont mint az gondolod. De ha ragaszkodsz ehhez akkor semmivel nincs jobban lenézve, mint Kimi.

valahogy ezt nem tapasztalom.

andrea1
#65 andrea1 2016. július 08. 20:21  
F1890:
ha továbbra is ilyen fos autót adnak akkor sztem nem kell köszönni semmit sem a gebéknek

Arra értem h még versenyezhet a F1-ben, most ez függetlenül írtam, az hogy versenyképes lesz-e az autó? más tötrénet :D

F1890
#64 F1890 2016. július 08. 20:15  
andrea1:
Gyorsan lezárult ez a történet, még mielőtt az olasz média kibontakozhatott volna. :D Mondjuk ez a legideálisabb alkalom, ha sikerült eldönteni hogy maradjon azon a hétvégén ahol a 100. versenyét fogja futni a csapattal. Még egy évet köszönhetünk a Ferrarinak, hajrá Kimi!

ha továbbra is ilyen fos autót adnak akkor sztem nem kell köszönni semmit sem a gebéknek

niconauta
#63 niconauta 2016. július 08. 20:13  
frontember:
annyit mondanék neked Kimi drukkerként, hogy nagy szerencsédre neked fogalmad nincsen, milyen egy ellendrukker. Ha itt lettél volna 2007-08-ban, ha mond valamit 4. Lajos neve, és még másik 10-15 arcé, akik 1,5-2 éven keresztül azért jártak ide, hogy naponta összesen mindegy 300-500 kommentet megírjanak arról, hogy Kimi egy féreg, akkor tudnád, miről beszélek... :)

az avatarja rémlik, zöldfülűnek nézel?
most őszintén, mindenki szüz profillal osztja itt az észt?
gattaca_lg néven voltam először? amig Heidfeldet ki nem túrta a mezőnyből Bruno Senna
na akkor elszakadt valami, és sikerült bannolni magam

Agressor
#62 Agressor 2016. július 08. 19:30  
f1m12:
Semmitmondóak. Egy mondat s a sajtó felfùjja majd ezen oldalon elkezdik ádámèvától egy csomò kitöltőszöveggel. Nem hinném h ùgy èli az èletèt a csapatnâl h sumikettö lett belöle. Többször kijelentette h csak pèldakèpe. Ö teljesen más szemèlyisèg. Ezek règiek. Mostanában semmi hasonlítgatás nincs. Ha van nem több puszta semmitmondásnâl ami bárkivel megesik.plVerstappent Vettelhez mèrik v Ham Sennázik.

Az összes PR-szarság semmitmondó... Jó reggelt!
Mellesleg nem róla beszéltem, mert Vettel kimondottan korrekten kezelte a sumikettőzést, és végtelenül szimpatikusan kezelte a 14-es vereséget is házon belül. A hozzáállása, és az intelligenciája szinte egyedülálló a mezőnyben! Korrekt!!
Én a csapatról beszéltem... Na onnan jöttek olyan melegsz@rig benyalások, ami miatt már Seb is magyarázkodott...
Mostanában meg azért nincs hasonlítgatás, mert eredmény se nincs... Úgy nehéz... De nyugodj meg, amikor Verstappen-nél kezdik el a Sumihárompontnullázást, ott is elmondom a véleményem...
Nem azért mert bármelyik képességeit relativizálom a másikhoz képest, hanem azért, mert én úgy gondolom korrektnek, hogy mindenki önmagáért ismerjünk el, mert nincs két egyforma egyéniség...

Arról nem is beszélve, hogy érdemes megnézni a 2006-os Japán nagydíjat. Suminak beszart a motorja, konkrétan ott ment el az esélye a történelmi 8. címre... Mégis mi történt? Nem mutogatott, csapkodott, anyázott, nem sisakban lehajtott rostéllyal járt 3 napig az egyezményes "ne szólj hozzám" jelzéssel a fején, hanem bement a garázsba, és ő vigasztalta a csapatát mosolyogva, miközben mindenki tudta, hogy minimálisra csökkentek a bajnoki esélyei...
Na, ez a mérce...

f1m12
#61 f1m12 2016. július 08. 19:11  
Agressor:
http://www.motorsportal.hu/forma1/az-alonso-vettel-csere-igazi-mestermunka-volt-c63448.html http://www.motorsportal.hu/forma1/a-ferrari-csodalta-schumachert--hamarosan-vettelt-is-fogja-c62900.html http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-figyelmeztet-a-hangulat-nagyon-fontos-c62832.html http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-megidezte-schumachert--es-fityiszt-mutatott-a-kritikusoknak-c60985.html http://www.motorsportal.hu/forma1/arrivabene-neha-ijeszto-a-hasonlosag-vettel-es-schumacher-kozott-c60267.html http://www.motorsportal.hu/forma1/ilyesmit-meg-nem-lattunk--schumachertol-sem-c60208.html http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-egy-nyerogep--amilyen-schumacher-is-volt-c60163.html http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-ferrari-valami-keszul-vagy-csak-megvaltozott-c59827.html Ezt csak kizárólag erről az oldalról, kettő perc alatt, a teljesség igénye nélkül...

Semmitmondóak. Egy mondat s a sajtó felfùjja majd ezen oldalon elkezdik ádámèvától egy csomò kitöltőszöveggel. Nem hinném h ùgy èli az èletèt a csapatnâl h sumikettö lett belöle. Többször kijelentette h csak pèldakèpe. Ö teljesen más szemèlyisèg. Ezek règiek. Mostanában semmi hasonlítgatás nincs. Ha van nem több puszta semmitmondásnâl ami bárkivel megesik.plVerstappent Vettelhez mèrik v Ham Sennázik.

Go.Michael
#60 Go.Michael 2016. július 08. 17:59  
Tasi-r:
EZAZ jövőre se akar semmit nyerni a Ferrari :D

Ez a történet már rég nem erről szól. A történet annyi, hogy nincs olyan alternatíva, akiért feladnának egy tapasztalt, ferrari pilótát. Akiket szóba hoztak, tényleg inkább már Kimi, legalább ismeri a kocsit, ismeri a ferrarit, az összes hülye hibáját, jövőre pedig a szabályváltozások talán kedvezhetnek az ő vezetési stílusának. Időmérőn egyértelműen jobb Vettel, de versenyen simán tud jó eredményt hozni Kimi, tegyük hozzá, abszolút nem legjobb kocsival ennyi idősen. És gyorsan hozzá teszem, Kimi sose volt nagy kedvencem, de szimpatikus pilóta volt mindig is.
Mondok egy példát, Webber is bőven 30 felett Vettel utolsó címét levéve azért tudta tartani a tempót. Minden a kocsin múlik sajnos, 10 éve még lehetett villantani, sokkal többet ért egy pilóta tudása, vezetése, mennyit tud hozzá adni, ma már a kocsi 80% 20 a pilóta. Sok kritika jogos Kimi felé, én már közel sem érzem azt a szenvedélyt, tüzet a szemében, de ha lenne egy jobb autó alatta, lenne ami hajtaná ezt a két tényezőt, ebben biztos vagyok.

MS_argo001
#59 MS_argo001 2016. július 08. 17:46  
KIMI AND THE RED POWER:
Kikapott Massatol? Ráadásul 2x? Eléggé lerágott csont, unalmas leírni sokadszorra olyanoknak akik vagy nem is követték azokat a szezonokat vagy csak nem látják a fától az erdőt.

Jaj, most jön, hogy a Ferrari Massát tolta? Minden okuk megvolt rá, hogy a 2007-es VB 4. helyezettet tolják a világbajnokuk helyett, valóban.

Agressor
#58 Agressor 2016. július 08. 17:40  
f1m12:
Aki a sumikettöpont müfajt tolja egyedül te vagy. Règòta figyelem s nem bìrod abbahagyni. Vettel tisztázta h ő kicsoda. Ìgy állnak hozzá. Senki nem eröszakol semmit

http://www.motorsportal.hu/forma1/az-alonso-vettel-csere-igazi-mestermunka-volt-c63448.html

http://www.motorsportal.hu/forma1/a-ferrari-csodalta-schumachert--hamarosan-vettelt-is-fogja-c62900.html

http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-figyelmeztet-a-hangulat-nagyon-fontos-c62832.html

http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-megidezte-schumachert--es-fityiszt-mutatott-a-kritikusoknak-c60985.html

http://www.motorsportal.hu/forma1/arrivabene-neha-ijeszto-a-hasonlosag-vettel-es-schumacher-kozott-c60267.html

http://www.motorsportal.hu/forma1/ilyesmit-meg-nem-lattunk--schumachertol-sem-c60208.html

http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-egy-nyerogep--amilyen-schumacher-is-volt-c60163.html

http://www.motorsportal.hu/forma1/vettel-ferrari-valami-keszul-vagy-csak-megvaltozott-c59827.html

Ezt csak kizárólag erről az oldalról, kettő perc alatt, a teljesség igénye nélkül...

albutr
#57 albutr 2016. július 08. 16:11  
edit:
Igazad van, csak orulni lehet a ket nagy oregnek, hogy meg itt vannak!

+ ott van még Button is.

albutr
#56 albutr 2016. július 08. 15:44  
f1m12:
Aki a sumikettöpont müfajt tolja egyedül te vagy. Règòta figyelem s nem bìrod abbahagyni. Vettel tisztázta h ő kicsoda. Ìgy állnak hozzá. Senki nem eröszakol semmit

majd az olasz sajtó fogja hangoztatni.

albutr
#55 albutr 2016. július 08. 15:17  
Enveblo:
emiatt szurkoló a szurkoló, mert kitart mellette, nem csak mikor megy a szekér, megszereti és nem engedi el. tudom furán hangzik, de ez a normális

egyetértek.

GM555
#54 GM555 2016. július 08. 15:10  
csaby_massa:
nem Kimi javult, Vettel esik ki minden 2. futamon.

Tavaly meg Kimi esett ki minden 2. futamon... de akkor az téged ezek szerint nem zavart, mert azokat betudtad annak hogy Seb mennyivel jobb ugye? ...

Utoljára módosítva: 2016. július 08. 15:10

albutr
#53 albutr 2016. július 08. 15:06  

:-) neki de 2018-ban már a kanadainak kell jönnie.

Jadeite
#52 Jadeite 2016. július 08. 15:02  

Szóval a Ferrari marad az 1 pilótás megoldásnál.

edit
#51 edit 2016. július 08. 14:42  
Porker:
Olyan jó pofa ez a sok okoskodás! Bezzeg az aktuális csapat - jelenleg épp a Ferrari - tök hülye ahhoz, hogy felmérje, minősítse a versenyző képességeit és/vagy természetesen _direkt_ veszteni akarnak egy a 2017 évi szezonban is, ezért ezt egy szerencsétlen, kiöregedett versenyzővel biztosítják. Azt senki nem vitatja, hogy mostanában nem olyan meggyőző, mint 2006-ban (2005-ről nem is szólva) de tudjuk, hogy ő elég érzékeny a kocsi milyenségére a finom vezetési stílusa miatt. Van nála jobban alkalmazkodó versenyző, de Kimi még mindig veszett gyors ha kedvére van beállítva a kocsi. A 2000-es években "összeszedett" pech-faktorától idénre eléggé sikerült megszabadulnia. Az is igaz, hogy idén már két alkalommal is hibázott versenyen, de melyik srác nem? Változik a világ, változik a Forma1 és sajnos a kocsik is (mai napig visszasírom a 2005-ös V10-eseket); ma mindent az aerodinamika határoz meg. Hogy ez jó-e azt nem én döntöm el. Én csak örülök, hogy legalább még Kimi és Alonsó még itt van!

Igazad van, csak orulni lehet a ket nagy oregnek, hogy meg itt vannak!

f1m12
#50 f1m12 2016. július 08. 14:33  
trialboj:
Lesújtott a hír. Szerintem ez azért lenne rossz nekem mint NEM merci vagy ferka drukkernek, mert ha a mercisek elől maradnak, és vernek mindenkit, akkor továbbra sem látok majd csatát a két ferkás között (állandóan Vettelt tolják majd) Ha meg esetleg a ferrari is odaér a vájlinghoz, akkor ugyanúgy Sebet tolják majd, és az lesz mint Alonso idején, hogy ha véletlen Kimi előtte végez, akkor váltót cserélnek az autójában, hogy Seb előrébb kerüljön, és több esélye legyen(ez megtörtént). Nincs vele gondom, aki neki szurkol (bármiért is teszi) biztos örül neki. Én személy szerint nem díjjaznám hogy ha a kedvencem, azok után is itt maradna, hogy már elfogadta hogy túl van a fénykorán, és hőbörgés nélkül félre áll ha a csapat utasítja (az is kínos ha már ere utasítják).

Mondandód nagy rèsze puszta feltètelezés melyek szerinted fognak megtortènni.

f1m12
#49 f1m12 2016. július 08. 14:29  
Agressor:
Én megmondtam előre... A Ferrari, de legfőképpen a Forma1 nem engedheti meg magának, hogy egy Kimi kaliberű pilótát elveszítsen. Arról nem is beszélve, hogy mivel a Ferrari egyértelműen Vettel-re akarja ráerőszakolni a Sumikettőpontnulla műfajt, ezért teljesen felesleges egy Ricciardo-t vagy egy Verstappen-t odavinni... Na az betenne a Sumi Era Second Edition-nek...

Aki a sumikettöpont müfajt tolja egyedül te vagy. Règòta figyelem s nem bìrod abbahagyni. Vettel tisztázta h ő kicsoda. Ìgy állnak hozzá. Senki nem eröszakol semmit

Tasi-r
#48 Tasi-r 2016. július 08. 14:09  
Porker:
Olyan jó pofa ez a sok okoskodás! Bezzeg az aktuális csapat - jelenleg épp a Ferrari - tök hülye ahhoz, hogy felmérje, minősítse a versenyző képességeit és/vagy természetesen _direkt_ veszteni akarnak egy a 2017 évi szezonban is, ezért ezt egy szerencsétlen, kiöregedett versenyzővel biztosítják. Azt senki nem vitatja, hogy mostanában nem olyan meggyőző, mint 2006-ban (2005-ről nem is szólva) de tudjuk, hogy ő elég érzékeny a kocsi milyenségére a finom vezetési stílusa miatt. Van nála jobban alkalmazkodó versenyző, de Kimi még mindig veszett gyors ha kedvére van beállítva a kocsi. A 2000-es években "összeszedett" pech-faktorától idénre eléggé sikerült megszabadulnia. Az is igaz, hogy idén már két alkalommal is hibázott versenyen, de melyik srác nem? Változik a világ, változik a Forma1 és sajnos a kocsik is (mai napig visszasírom a 2005-ös V10-eseket); ma mindent az aerodinamika határoz meg. Hogy ez jó-e azt nem én döntöm el. Én csak örülök, hogy legalább még Kimi és Alonsó még itt van!

Valószinű akit tényleg akarnak nem elérhető 2017 ben + nem tudják a kocsi milyen lesz jobb addig egy Öreg akinek mindegy mi van :D

csaby_massa
#47 csaby_massa 2016. július 08. 13:48  

nem Kimi javult, Vettel esik ki minden 2. futamon.

Porker
#46 Porker 2016. július 08. 13:36  

Olyan jó pofa ez a sok okoskodás! Bezzeg az aktuális csapat - jelenleg épp a Ferrari - tök hülye ahhoz, hogy felmérje, minősítse a versenyző képességeit és/vagy természetesen _direkt_ veszteni akarnak egy a 2017 évi szezonban is, ezért ezt egy szerencsétlen, kiöregedett versenyzővel biztosítják.

Azt senki nem vitatja, hogy mostanában nem olyan meggyőző, mint 2006-ban (2005-ről nem is szólva) de tudjuk, hogy ő elég érzékeny a kocsi milyenségére a finom vezetési stílusa miatt. Van nála jobban alkalmazkodó versenyző, de Kimi még mindig veszett gyors ha kedvére van beállítva a kocsi. A 2000-es években "összeszedett" pech-faktorától idénre eléggé sikerült megszabadulnia. Az is igaz, hogy idén már két alkalommal is hibázott versenyen, de melyik srác nem?

Változik a világ, változik a Forma1 és sajnos a kocsik is (mai napig visszasírom a 2005-ös V10-eseket); ma mindent az aerodinamika határoz meg. Hogy ez jó-e azt nem én döntöm el. Én csak örülök, hogy legalább még Kimi és Alonsó még itt van!

trialboj
#45 trialboj 2016. július 08. 13:35  

Lesújtott a hír. Szerintem ez azért lenne rossz nekem mint NEM merci vagy ferka drukkernek, mert ha a mercisek elől maradnak, és vernek mindenkit, akkor továbbra sem látok majd csatát a két ferkás között (állandóan Vettelt tolják majd)
Ha meg esetleg a ferrari is odaér a vájlinghoz, akkor ugyanúgy Sebet tolják majd, és az lesz mint Alonso idején, hogy ha véletlen Kimi előtte végez, akkor váltót cserélnek az autójában, hogy Seb előrébb kerüljön, és több esélye legyen(ez megtörtént).
Nincs vele gondom, aki neki szurkol (bármiért is teszi) biztos örül neki. Én személy szerint nem díjjaznám hogy ha a kedvencem, azok után is itt maradna, hogy már elfogadta hogy túl van a fénykorán, és hőbörgés nélkül félre áll ha a csapat utasítja (az is kínos ha már ere utasítják).

KIMI AND THE RED POWER
#44 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 08. 13:03  
almodopelikan:
Így van, a világbajnokok közül egyedüliként képes volt kikapni Massától. Kétszer... Buttont Hamilton verte, Alonsot szintén Hamilton. Hamiltont Button...

Kikapott Massatol? Ráadásul 2x? Eléggé lerágott csont, unalmas leírni sokadszorra olyanoknak akik vagy nem is követték azokat a szezonokat vagy csak nem látják a fától az erdőt.

frontember
#43 frontember 2016. július 08. 12:59  
niconauta:
meglepődtem, Rosbi ellendruki mellett még Rai szurkoló is vagy? így már minden érthető Rai teljesítményét nem fikázhatod, így minden dühödet helyette Rosbin töltöd ki egy pszichó mókus veszett el bennem :)

annyit mondanék neked Kimi drukkerként, hogy nagy szerencsédre neked fogalmad nincsen, milyen egy ellendrukker. Ha itt lettél volna 2007-08-ban, ha mond valamit 4. Lajos neve, és még másik 10-15 arcé, akik 1,5-2 éven keresztül azért jártak ide, hogy naponta összesen mindegy 300-500 kommentet megírjanak arról, hogy Kimi egy féreg, akkor tudnád, miről beszélek... :)

almodopelikan
#42 almodopelikan 2016. július 08. 12:51  
KIMI AND THE RED POWER:
Räikkönen szarul alkalmazkodik? Igen. Räikkönen egy új csapatnál, újonc és szar versenymérnökkel dolgozott? Igen. Rendre Räikkönen alatt halt meg az autó (szinte minden pénteken)? Igen. Räikkönen pályafutásának legrosszabb szezonja volt és baromira nem a 1/3-nyi pont a csapattárshoz képest tendencia a pályafutása során, így elég szánalmas ezeket dobálni.

Így van, a világbajnokok közül egyedüliként képes volt kikapni Massától. Kétszer...
Buttont Hamilton verte, Alonsot szintén Hamilton. Hamiltont Button...

DUdi
#41 DUdi 2016. július 08. 12:47  
almodopelikan:
Buttont hamilton se volt képes meggyőzően verni... Attól mert ti Kimisek lenézitek, Button még mindig az egyik legjobb pilóta a mezőnyben...

Szerintem nem kell általánosítani. Sokkal többen tisztelik Buttont mint az gondolod. De ha ragaszkodsz ehhez akkor semmivel nincs jobban lenézve, mint Kimi.

KIMI AND THE RED POWER
#40 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 08. 12:42  
Tasi-r:
NA Alonso közel 3x annyi pontot gyűjtött mint Kimi, porig alázta! kb Te vagy Én se kaptunk volna ki ennyire mint Kimi szóval kétlem, hogy neked Alonsot kéne méregetni Kimisként :D JB meg egy szinten van vele ez tény, de ez Buttont értékeli fel nem Alonsot le ! Ő Hamiltonnal is partyban volt...

Räikkönen szarul alkalmazkodik? Igen. Räikkönen egy új csapatnál, újonc és szar versenymérnökkel dolgozott? Igen. Rendre Räikkönen alatt halt meg az autó (szinte minden pénteken)? Igen. Räikkönen pályafutásának legrosszabb szezonja volt és baromira nem a 1/3-nyi pont a csapattárshoz képest tendencia a pályafutása során, így elég szánalmas ezeket dobálni.

almodopelikan
#39 almodopelikan 2016. július 08. 12:38  
fist1:
Ha nem tűnt volna fel, Kimit nem mérnöknek szerződtették, hanem pilótának. Ugyanannyi pontja van, mint Vettelnek, ha nézed a futamokat, nem teljesen érdemtelenül. Persze Vettelnél felmerülő hiba az mindig más hibája, de ha Kimi gumija robbant volna fel, arról kukorékolnál te is, hogy Kimi annyira kiöregedett, hogy már a gumi állapotát sem érzékeli jól. Ha elfüstölne a motorja, az is az ők nyakába lenne varrva, hogy "széttaposta". Szóval a kettős mérce az nagy úr. Én Kimi teljesítménye helyett inkább Alonso teljesítménye miatt aggódnék, mert egy szintén kiöregedőben lévő Buttont nem képes meggyőzően verni, nem egy csúcson lévő négyszeres VB-t.

Buttont hamilton se volt képes meggyőzően verni...
Attól mert ti Kimisek lenézitek, Button még mindig az egyik legjobb pilóta a mezőnyben...

Agressor
#38 Agressor 2016. július 08. 12:38  

Én megmondtam előre... A Ferrari, de legfőképpen a Forma1 nem engedheti meg magának, hogy egy Kimi kaliberű pilótát elveszítsen.
Arról nem is beszélve, hogy mivel a Ferrari egyértelműen Vettel-re akarja ráerőszakolni a Sumikettőpontnulla műfajt, ezért teljesen felesleges egy Ricciardo-t vagy egy Verstappen-t odavinni... Na az betenne a Sumi Era Second Edition-nek...

Tasi-r
#37 Tasi-r 2016. július 08. 12:29  
fist1:
Ha nem tűnt volna fel, Kimit nem mérnöknek szerződtették, hanem pilótának. Ugyanannyi pontja van, mint Vettelnek, ha nézed a futamokat, nem teljesen érdemtelenül. Persze Vettelnél felmerülő hiba az mindig más hibája, de ha Kimi gumija robbant volna fel, arról kukorékolnál te is, hogy Kimi annyira kiöregedett, hogy már a gumi állapotát sem érzékeli jól. Ha elfüstölne a motorja, az is az ők nyakába lenne varrva, hogy "széttaposta". Szóval a kettős mérce az nagy úr. Én Kimi teljesítménye helyett inkább Alonso teljesítménye miatt aggódnék, mert egy szintén kiöregedőben lévő Buttont nem képes meggyőzően verni, nem egy csúcson lévő négyszeres VB-t.

NA Alonso közel 3x annyi pontot gyűjtött mint Kimi, porig alázta! kb Te vagy Én se kaptunk volna ki ennyire mint Kimi szóval kétlem, hogy neked Alonsot kéne méregetni Kimisként :D JB meg egy szinten van vele ez tény, de ez Buttont értékeli fel nem Alonsot le ! Ő Hamiltonnal is partyban volt...

Kimilton
#36 Kimilton 2016. július 08. 12:28  
Tasi-r:
Valóban nincs jobb erre aki egyáltalán nem veszélyezteti Vettel elsőségét és nem zavarja kb semmi mert mindent leszar , viszont rengeteg rajongója van akiket szintén nem érdekli hogy már messze messze nem tudja hozni az elvárt szintet sem:D

Te buta senki, nézd meg már az idei eredményeket, 4 dobogó az semmi? Ebben a Ferrariban nincs több, a Mercedes fényévekre van, de már a Red Bull is lehagyja őket. Vettel egyáltalán nem szar, csak volt elég sok technikai gondja, ellenben Kimi még így is egyel többször nullázott...

Utoljára módosítva: 2016. július 08. 12:29

fist1
#35 fist1 2016. július 08. 12:09  
niconauta:
meglepődtem, Rosbi ellendruki mellett még Rai szurkoló is vagy? így már minden érthető Rai teljesítményét nem fikázhatod, így minden dühödet helyette Rosbin töltöd ki egy pszichó mókus veszett el bennem :)

Frontember körülbelül 2006-2007 óta írogat ide, mindig Kimi-szurkoló volt.

fist1
#34 fist1 2016. július 08. 12:07  
Tasi-r:
EZAZ jövőre se akar semmit nyerni a Ferrari :D

Ha nem tűnt volna fel, Kimit nem mérnöknek szerződtették, hanem pilótának. Ugyanannyi pontja van, mint Vettelnek, ha nézed a futamokat, nem teljesen érdemtelenül. Persze Vettelnél felmerülő hiba az mindig más hibája, de ha Kimi gumija robbant volna fel, arról kukorékolnál te is, hogy Kimi annyira kiöregedett, hogy már a gumi állapotát sem érzékeli jól. Ha elfüstölne a motorja, az is az ők nyakába lenne varrva, hogy "széttaposta". Szóval a kettős mérce az nagy úr. Én Kimi teljesítménye helyett inkább Alonso teljesítménye miatt aggódnék, mert egy szintén kiöregedőben lévő Buttont nem képes meggyőzően verni, nem egy csúcson lévő négyszeres VB-t.

Utoljára módosítva: 2016. július 08. 12:14

fagyi
#33 fagyi 2016. július 08. 11:54  

Én annyit mondok, hogy 96-96 :D

Eddig ( korábban ) szimplán Kiminél jött ki a java probléma, most már eloszlik nagyjából. Igaz már nem olyan látványos a vezetése, mint anno.

Hát akkor nézzük még az F1-et :D

Forza Ferrari, Kimi & Seb! Jó lenne odacsapni a lovak közé jövőre.

Utoljára módosítva: 2016. július 08. 11:55

almodopelikan
#32 almodopelikan 2016. július 08. 11:53  
KIMI AND THE RED POWER:
Ilyen hülyeséget ne írjál már, hogy Ham a hibás, mert valaki elméri a féktávot és beleszállnak. És de, Vettelbe is szálltak már bele rajtnál (Kvyat) és Alonsoba(Grosjean) is. Ja értem, nem azért kapott 8 tizedet, mert nem tud esőben menni (Hamhez képest), hanem mert összetörte délelőtt?! A Q1, Q2 semmi ilyet nem jelzett.

Pont erről beszélek...
Egész hétvégén, a balesetig mindent behúzott. Maga Hamilton nyilatkozta, hogy nincs meg a tempója Rosberghez képest.
Összetöri az autóját, a saját hibáján kívül, sebtében rakják össze, nincs utolsó finomhangolás, 5 rajthelyes bünti, és akkor szted nincs itt semmi pech...

Az csak Hamiltonnak, no meg Kiminek lehet...

Ahogy Hamiltonnál az is pech, h nem tudja beállítani az autót, vagy kockásra fékezi a kereket, Rosbergnek az sem, hogy a törmelék szétcseszi az oldaldobozt az autóján...

Utoljára módosítva: 2016. július 08. 11:54

niconauta
#31 niconauta 2016. július 08. 11:52  
frontember:
Szerintem nem olyan egyszerű mátrix egy versenyző szerződtetése, hogy mennyi pontot tud szerezni. Egyrészt pénzügyileg Kimi ugye remek befektetés, mert mindig a koszos matek az első. Másrészt a Ferrari nyilván látja, hogy mennyire van a Mercitől, és hol tart a jövő évi fejlesztésekkel. A cél egyértelműen egy domináns csomag összerakása Vettellel akkor is, ha erre ráment 2014-2016, ahogy a Mercinek is a 2010-2013 négy teljes éve. Lehet (úgy hallani), hogy Vettel nagyon jól tud együtt dolgozni Kimivel, azaz lehet, hogy ezt a csomagot Kimivel jól meghatározható időn belül le tudják dolgozni, és egy akármennyire gyors másik pilótával nem. Nagyon is el tudok képzelni olyan faktorokat, hogy Kiminek akarnak adni egy olyan búcsúévet, ahol kurva jó a kocsija, ahogy azt is, hogy Vettel akar így egy fiatal érkező pilótával 2018 elejére egyértelmű előnyt felépíteni, hogy a Ricciardo eset még egyszer ne fordulhasson elő. Fene tudja, hány féle szempont kerül elő ilyenkor, az biztos, hogy mi itt töredékét tudjuk mindennek. Amíg Kimi Vetteltől függetlenül dobogókat szerez, azaz kiszedi a kocsiból azt, ami benne van, nem lehet kínos a jelenléte. Népszerű, nagyon fair csapaton belül és a pályán is, nincs vele semmi gond. Kvalin gyengül, igen. A versenytempóját viszont még mindig emlegetik, jó értelemben, a többiek, a csapat, a szakértők. Egyáltalán nem látom ennyire drámainak a szerződtetését, nála minden szempontból jelentősen gyengébb csomagot jelentő pilóták kaptak csomószor plusz egy évet, vagy maradtak maguk teljesen értelmetlenül. Rubens a 2002-es botrány után 2005-ig, Massát ugye tudjuk legutóbb, és ez mind csak a Ferrari.. :) Én is morgok már olykor Kimi teljesítményén, de nagy formája ennek a sportnak, jó, hogy marad még egy évet.

meglepődtem, Rosbi ellendruki mellett még Rai szurkoló is vagy?
így már minden érthető
Rai teljesítményét nem fikázhatod, így minden dühödet helyette Rosbin töltöd ki
egy pszichó mókus veszett el bennem :)

KIMI AND THE RED POWER
#30 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 08. 11:49  
almodopelikan:
Érdekes Alonsoba nem szoktak beleszállni ha rosszul rajtol akkor sem... Ahogy Vettelbe se. Barcelona ha 50-50 akkor Ausztria is Amúgy látom nem megy. Ausztriában Rosberg eleve önhibáján kívül rommá törte a kocsiját. Ha az nincs, akkor se 8 tized nincs, se Hamilton 1 hely...

Ilyen hülyeséget ne írjál már, hogy Ham a hibás, mert valaki elméri a féktávot és beleszállnak. És de, Vettelbe is szálltak már bele rajtnál (Kvyat) és Alonsoba(Grosjean) is. Ja értem, nem azért kapott 8 tizedet, mert nem tud esőben menni (Hamhez képest), hanem mert összetörte délelőtt?! A Q1, Q2 semmi ilyet nem jelzett.

almodopelikan
#29 almodopelikan 2016. július 08. 11:42  
KIMI AND THE RED POWER:
A rossz rajt egy dolog, az, hogy Bottas beleszáll és tönkre vágja a versenyét vagy, hogy Rosberg kirakja a pályáról Melbourne-ben és több pozíciót veszít, az megint pech. Vagy mázli Rosbergnek, hogy nincs kihívója. A spanyol eset legyen 50:50, mert Rosberg legalább úgy elcseszte, miután ráesett a brit. Ausztriában 8 tizedet kapott Rosberg a kvalin, majd Ham elcseszett kerékcseréje és szar taktikája nélkül megint csak nem lett volna sehol sem Ros...

Érdekes Alonsoba nem szoktak beleszállni ha rosszul rajtol akkor sem... Ahogy Vettelbe se.
Barcelona ha 50-50 akkor Ausztria is
Amúgy látom nem megy. Ausztriában Rosberg eleve önhibáján kívül rommá törte a kocsiját. Ha az nincs, akkor se 8 tized nincs, se Hamilton 1 hely...

KIMI AND THE RED POWER
#28 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 08. 11:37  
almodopelikan:
Ausztrália: Hamilton szarul rajtol. Ez nem pech... Bahrein Hamilton szarul rajtolt, ez sem pech Kína: itt gond volt Ham kocsijával. Legyen pech Oroszország: Megint autó hiba, pech Spanyol: Hamilton kilöki Rosberget, aki megint lerajtolta őt. Itt se látok pechet, csak, hogy Hamilton nem tud rajtolni... Monaco: Rosberg nagyon mellé lő a beállításokkal, vagy csak karrierje legszarabb futamát teljesíti na de Hamilton elől kiszedik Ricardot, ez sztem meglehetősen mázli... Kanada: Hamilton kilöki Rosberget, aki visszaesik. Itt se látok pechet. Baku: Hamilton szétfékezi a kerekeit, cserélhet. Itt se látom a pechet. Ausztria: Hamilton: minden bejön, Rosberg: önhibán kívüli autótörés, leamortizálódó autó, és egy utolsó körös ütközés, amiben csak ő sérül. Szóval pech faktor 2:1 jelenleg Hamiltonnak...

A rossz rajt egy dolog, az, hogy Bottas beleszáll és tönkre vágja a versenyét vagy, hogy Rosberg kirakja a pályáról Melbourne-ben és több pozíciót veszít, az megint pech. Vagy mázli Rosbergnek, hogy nincs kihívója. A spanyol eset legyen 50:50, mert Rosberg legalább úgy elcseszte, miután ráesett a brit. Ausztriában 8 tizedet kapott Rosberg a kvalin, majd Ham elcseszett kerékcseréje és szar taktikája nélkül megint csak nem lett volna sehol sem Ros...

almodopelikan
#27 almodopelikan 2016. július 08. 11:31  
KIMI AND THE RED POWER:
Annyira peches? :D Mikor? Versenyeken keresztül nem volt kihívója Rosbernek, mert Ham vagy a kvalin, vagy a versenyen lerohadt. Rosberg ha 8 tizedet kap kvalin -mint legutóbb-, akkor is Ham mellől rajtol és le tudja rajtolni. Ha a Ferrariban ülnek vagy ne adj isten egy középmezőnybeli autóban, akkor autók lennének közöttük és Rosberg Ham közelében nem lehetne a csodarajtjaival sem.

Ausztrália: Hamilton szarul rajtol. Ez nem pech...
Bahrein Hamilton szarul rajtolt, ez sem pech
Kína: itt gond volt Ham kocsijával. Legyen pech
Oroszország: Megint autó hiba, pech
Spanyol: Hamilton kilöki Rosberget, aki megint lerajtolta őt. Itt se látok pechet, csak, hogy Hamilton nem tud rajtolni...
Monaco: Rosberg nagyon mellé lő a beállításokkal, vagy csak karrierje legszarabb futamát teljesíti na de Hamilton elől kiszedik Ricardot, ez sztem meglehetősen mázli...
Kanada: Hamilton kilöki Rosberget, aki visszaesik. Itt se látok pechet.
Baku: Hamilton szétfékezi a kerekeit, cserélhet. Itt se látom a pechet.
Ausztria: Hamilton: minden bejön, Rosberg: önhibán kívüli autótörés, leamortizálódó autó, és egy utolsó körös ütközés, amiben csak ő sérül.
Szóval pech faktor 2:1 jelenleg Hamiltonnak...

Go-Kimi R.-Go
#26 Go-Kimi R.-Go 2016. július 08. 11:30  

:)

KIMI AND THE RED POWER
#25 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 08. 11:23  
almodopelikan:
"""Ros csak azért van meccsben vele, mert mindegy milyen szar, 95%-ban akkor is második, ha Ham kiesik akkor pedig első.""" Az, hogy Hamilton nem tud rajtolni nem Rosberg sara... Amíg simán lerajtolja minden futamon, addig a világon senkit nem érdekel az időmérős eredmény. És mint majdnem minden Hamilton drukker te is elegánsan szemet hunysz afölött, hogy Rosberg idén közel annyira peches mint Hamilton, csak ugye az nem felel meg a prekoncepciódnak... Bár egy Kimi fantól mit lehet várni?

Annyira peches? :D Mikor? Versenyeken keresztül nem volt kihívója Rosbernek, mert Ham vagy a kvalin, vagy a versenyen lerohadt. Rosberg ha 8 tizedet kap kvalin -mint legutóbb-, akkor is Ham mellől rajtol és le tudja rajtolni. Ha a Ferrariban ülnek vagy ne adj isten egy középmezőnybeli autóban, akkor autók lennének közöttük és Rosberg Ham közelében nem lehetne a csodarajtjaival sem.

f1m12
#24 f1m12 2016. július 08. 11:21  
Tasi-r:
Kedves :) De nem ! Viszont nem is olasz lenne a csapatfőnök és nem is olasz lenne minden fontos pozícióban. És nem Kimi lenne az egyik pilóta akit a visszatérés óta oda vissza pofoznak nem 1-2 ponttal hanem 2x annyikkal! ok idén Vettel szar és ugyan annyi pontjuk van ,de év végére betippelek egy 30-40 pont előnyt Vettelnek..

Ne haragudj de Vettel egyáltalàn nem szar. A harom kiesesebol egyszer kibasztak egyszer nem is tudott elindulni s utóbb a kereke durrant szet. A többi dobogò.
Kiminem meg: üdvözölve légy :)

almodopelikan
#23 almodopelikan 2016. július 08. 11:16  
KIMI AND THE RED POWER:
A Red Bulinak az egyik versenyzője kvalin pocsék, a másik versenyen. Ha valamelyik komplexen jó lenne, a másiknak esélye se lenne. A Mercinél ha Ham nem az 5. motorját fogyasztaná, a másiknak esélye sem lenne. Ros csak azért van meccsben vele, mert mindegy milyen szar, 95%-ban akkor is második, ha Ham kiesik akkor pedig első. Ezek a top csapatok, csúcson lévő versenyzőkkel. Raikkönen az elmúlt 2 évben szar volt, de az idei teljesítménye alapján egyáltalán nem lóg ki a nagyok közül hiába intézed el annyival, hogy idén Vettel szar.

"""Ros csak azért van meccsben vele, mert mindegy milyen szar, 95%-ban akkor is második, ha Ham kiesik akkor pedig első."""

Az, hogy Hamilton nem tud rajtolni nem Rosberg sara... Amíg simán lerajtolja minden futamon, addig a világon senkit nem érdekel az időmérős eredmény.
És mint majdnem minden Hamilton drukker te is elegánsan szemet hunysz afölött, hogy Rosberg idén közel annyira peches mint Hamilton, csak ugye az nem felel meg a prekoncepciódnak...
Bár egy Kimi fantól mit lehet várni?

frontember
#22 frontember 2016. július 08. 11:16  
Tasi-r:
LOOOOOOL :D OKEJ :D Évvégén térjünk erre vissza és nézzük meg a pontokat :)

Szerintem nem olyan egyszerű mátrix egy versenyző szerződtetése, hogy mennyi pontot tud szerezni. Egyrészt pénzügyileg Kimi ugye remek befektetés, mert mindig a koszos matek az első. Másrészt a Ferrari nyilván látja, hogy mennyire van a Mercitől, és hol tart a jövő évi fejlesztésekkel. A cél egyértelműen egy domináns csomag összerakása Vettellel akkor is, ha erre ráment 2014-2016, ahogy a Mercinek is a 2010-2013 négy teljes éve. Lehet (úgy hallani), hogy Vettel nagyon jól tud együtt dolgozni Kimivel, azaz lehet, hogy ezt a csomagot Kimivel jól meghatározható időn belül le tudják dolgozni, és egy akármennyire gyors másik pilótával nem. Nagyon is el tudok képzelni olyan faktorokat, hogy Kiminek akarnak adni egy olyan búcsúévet, ahol kurva jó a kocsija, ahogy azt is, hogy Vettel akar így egy fiatal érkező pilótával 2018 elejére egyértelmű előnyt felépíteni, hogy a Ricciardo eset még egyszer ne fordulhasson elő. Fene tudja, hány féle szempont kerül elő ilyenkor, az biztos, hogy mi itt töredékét tudjuk mindennek.

Amíg Kimi Vetteltől függetlenül dobogókat szerez, azaz kiszedi a kocsiból azt, ami benne van, nem lehet kínos a jelenléte. Népszerű, nagyon fair csapaton belül és a pályán is, nincs vele semmi gond. Kvalin gyengül, igen. A versenytempóját viszont még mindig emlegetik, jó értelemben, a többiek, a csapat, a szakértők.

Egyáltalán nem látom ennyire drámainak a szerződtetését, nála minden szempontból jelentősen gyengébb csomagot jelentő pilóták kaptak csomószor plusz egy évet, vagy maradtak maguk teljesen értelmetlenül. Rubens a 2002-es botrány után 2005-ig, Massát ugye tudjuk legutóbb, és ez mind csak a Ferrari.. :)

Én is morgok már olykor Kimi teljesítményén, de nagy formája ennek a sportnak, jó, hogy marad még egy évet.

grabowsky78
#21 grabowsky78 2016. július 08. 11:14  

Nem tudom őszintén azt mondani, hogy ez jó vagy rossz! Ha jövőben valamikor címeket szeretnénk nyerni akkor szerintem nem jó, ha f1re és szurkolókra gondolok akkor jó! Az a bajom Kimivel, hogy ő nem igazán jól tud alkalmazkodni a változó szabályokhoz és jövőre változás jön! Ha szerencsénk van pont tetszeni fog Kiminek a változás és akkor gyors lesz, ha nincs szerencsénk akkor sehol nem lesz és akkor jó ha harmadikak leszünk év végén!

KIMI AND THE RED POWER
#20 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 08. 11:02  
Tasi-r:
LOOOOOOL :D OKEJ :D Évvégén térjünk erre vissza és nézzük meg a pontokat :)

Mert ha az általad prognosztizált +20-30 pontja meglesz Vettelnek akkor minden téged igazol és Kimit le kellett volna cserélni Perezre? Oke.

Tasi-r
#19 Tasi-r 2016. július 08. 10:59  
KIMI AND THE RED POWER:
A Red Bulinak az egyik versenyzője kvalin pocsék, a másik versenyen. Ha valamelyik komplexen jó lenne, a másiknak esélye se lenne. A Mercinél ha Ham nem az 5. motorját fogyasztaná, a másiknak esélye sem lenne. Ros csak azért van meccsben vele, mert mindegy milyen szar, 95%-ban akkor is második, ha Ham kiesik akkor pedig első. Ezek a top csapatok, csúcson lévő versenyzőkkel. Raikkönen az elmúlt 2 évben szar volt, de az idei teljesítménye alapján egyáltalán nem lóg ki a nagyok közül hiába intézed el annyival, hogy idén Vettel szar.

LOOOOOOL :D OKEJ :D Évvégén térjünk erre vissza és nézzük meg a pontokat :)

Tasi-r
#18 Tasi-r 2016. július 08. 10:57  
Enveblo:
emiatt szurkoló a szurkoló, mert kitart mellette, nem csak mikor megy a szekér, megszereti és nem engedi el. tudom furán hangzik, de ez a normális

Mondod ezt egy Honda szurkolónak? :D:D:D:D:D értelmezd amit írtam senki nem írta hogy ez szurkoló részről baj...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ