Honda: Hihetetlen a fejlődés, de…

írta: M4Sport
2016. augusztus 15. 15:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

A gyár Forma–1-es projektjét vezető Haszegava Juszuke szerint a Honda hihetetlen munkát végzett a 2015-ös évad vége óta, hiszen javított energia-visszanyerő rendszerén (ERS) és belső égésű motorján, valamint megbízhatóbbá tette az erőforrást. Teljesen azonban így sem elégedett…

A McLaren és a Honda emberei is tudták, nehéz dolguk lesz a visszatérés évében, arra azonban ők sem számítottak, hogy a csapat csak 27 pontot szerez és kilencedik lesz a gyártók bajnokságában, 2015 viszont ilyen eredménnyel zárult. Azóta sokat javult a helyzet, az idei év első felében ugyanis majd’ kétszer annyi pontot szereztek, mint az előző szezonban, és helyezésük is hízelgőbb.

Nem meglepő tehát, hogy a Honda sportigazgatója boldogan értékelte az előző fél évben végzett munkát. „Hihetetlen az a fejlődés, amit a Honda és a csapat elért” – emelt kalapot a cég és a McLaren dolgozói előtt. „Mindig azt mondtam, hogy a tavalyi év vége óta három dologra összpontosítunk: a megbízhatóságra, az energia-visszanyerő rendszerre és a belső égésű motorra” – sorolta a területeket, melyeken leginkább elmaradtak az ellenfelektől a debütáló szezonban.

„A megbízhatóság már sokkal jobb, köszönhetően a csapat télen, valamint az év első felében elvégzett munkájukat. Fejlesztettünk az energia-visszanyerő rendszeren és a belső égésű erőforráson is, ezek pedig egyelőre a várakozásoknak megfelelően működnek” – folytatta a szakember, aki korábban jelezte, a Honda a folytatásban minden fejlesztési zsetonját fel fogja használni.

Hiába azonban az említett előrelépés és a Q3-as szereplések valamint a pontszerzők pozíciók (a McLaren-Honda versenyzői az első 12 futam alatt 9-szer kerültek be a legjobb 10 közé), Haszegava nincs teljesen megelégedve az első félévvel. „Ha csak a versenyeredményeket nézzük, nem vagyunk megelégedve azzal, ahol állunk. A cél az, hogy stabilan ott legyünk a Q3-ban és a pontszerzők között. Jelenleg folyamatosan javul a tempónk, de nem tudjuk folyamatosan szállítani a jó eredményeket, szóval még folytatnunk kell a fejlődést” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. augusztus 15. 22:05  

mindent bele.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet