Horner: Egyre bizarrabb, amit a Ferrari művel

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 12. 15:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csak az idejét pazarolja a Ferrari, ha beadja fellebbezését a Sebastian Vettel mexikói büntetése ügyében hozott legfrissebb FIA-döntés ellen – véli a Red Bull csapatfőnöke.

Hivatalos információ még nem érkezett arról, hogy a vörösök ténylegesen is fellebbeznek-e, ám a csapat azt már jelezte az FIA-nak, hogy élni szeretne fellebbezési jogával. Mint ismert, az FIA pénteken úgy döntött, hogy a Ferrari kérése ellenére sem nyitja meg újra Sebastian Vettel mexikói büntetésének ügyét, mivel a Scuderia által újnak titulált bizonyítékok valójában nem újak, de még csak bizonyítéknak sem igen nevezhetők.

Christian Horner úgy érzi, ellenfelük már rég túllőtt a célon, s ideje lenne belátnia, hogy vereséget szenvedett. „Ez a helyzet egyre bizarrabbá válik” – mondta a BBC-nek. „Tegnap végigültük a megbeszélést, amelyen bemutatták az új bizonyítékokat. Ezekben semmi új nem volt. A bírák újra ugyanazt a döntést hozták. Természetesen a Ferrarinak jogában áll fellebbezni, de számomra ez időpocsékolásnak tűnik. Főleg, ha nem állnak elő valami jelentőssel, amit tegnap nem mutattak be. Nem is értem a logikát ebben.”

Fölmerül a kérdés, vajon miben bízik még a Ferrari a pénteki újbóli elutasítás után, ám erre Horner sem tudja a választ. „Ezt a kérdést a Ferrarinak kéne föltenni. Szerintem aggasztó ez az egész folyamat. Mert mi lenne akkor, ha most előállnánk egy új bizonyítékkal Lewis Hamilton monacói pályalevágása kapcsán? Talán pár szurkoló látott valamit, előkerül valami új bizonyíték, és akkor hirtelen az egész eredmény megváltozhat…”

„Ezt a szezon bármely szakaszán, bármelyik versennyel meg lehet tenni. Számomra bizarrnak tűnik, hogy a bírák már rég lezárták az ügyet – nagyon helyesen –, és inkább el kéne fogadni az ítéletet, ahogyan mi is tettük Max esetében. Tovább kéne lépni, fókuszálni a következő feladatra. Egyszerűen nem értem, ezt az állandó panaszkodást.”

FIA
Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#2 Jadeite 2016. november 12. 16:33  

Ha tényleg fellebbeznek, az már nagyon kínos lesz.

Janisf
#1 Janisf 2016. november 12. 16:30  

Értem hogy fusztráltak, de ez tényleg felesleges... Itt lenne a lehetőség a pályán visszavágni.. A 3. FP képe után erre lenne is lehetőség..

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél