Horner: Nincs összefüggés Ricciardo két elszalasztott győzelme között

írta: M4Sport
2016. május 30. 12:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csak puszta véletlen, hogy Daniel Ricciardo sorozatban másodszor szalaszt el egy futamgyőzelmet a Red Bull hibájából – hangsúlyozza a csapatfőnök.

Az ausztrál versenyző két hete Barcelonában vezető pozícióban volt, amikor csapata az üldöző Ferrari nyomására stratégiát váltott, s eggyel többször hívta ki őt, mint a versenyt végül ezáltal megnyerő Max Verstappent. Most vasárnap Monte-Carlóban eközben még Lewis Hamilton eltérő stratégiája dacára is könnyűszerrel nyerhetett volna, ha utolsó kiállásánál a Red Bull szerelői a szuperlágy gumikkal kezükben várják őt a garázs előtt, s nem vesztegel 10 másodpercet rájuk várva.

Daniel Ricciardo a leintést követően elismerte: e két eset két héten belül már túl sok számára, nehezen tudja megemészteni a kudarcot. Főnöke, Christian Horner azonban jelezte, semmiféle összefüggés nincs az előző és a mostani futamon történtek között. „A mostani teljesen más helyzet volt, mint a barcelonai” – magyarázta. „Barcelonában a két és három kiállás között kicsi volt a különbség, és sajnos a végén még volt egy defektje is. A versenye akkor így is, úgy is elment volna. Ami viszont most történt, az sajnos egy hiba eredménye volt, amiért nagyon súlyos árat fizettünk. Nemcsak egy győzelmünkbe került, hanem egy monacói győzelembe, mégpedig egy olyan napon, amelyen legyőzhettük volna a Mercedest.”

Ricciardo azért is bánta az elszalasztott sikert, mert régóta tudta, Monaco kínálja a legjobb esélyt számukra a Mercedes legyőzésére. Az ausztrál a hétvégén a Renault új motorjával versenyzett, amely a jelek szerint komoly előrelépést hozott. Horner szerint Kanadában derül csak ki, lesz-e még sanszuk hasonlóan kiemelkedő teljesítményre. „Két nagyon erős hétvége van mögöttünk, de főleg ezen a hétvégén voltunk nagyon erősek a Mercedeshez viszonyítva. Megszereztük a pole pozíciót, elhúztunk az elején, Daniel és Lewis pedig kiemelkedtek a mezőnyből. Az igazi teszt azonban Montrealban jön számunkra. Ott derül majd ki, hányadán állunk, mivel az egy teljesen más típusú pálya” – tekintett előre a csapatfőnök.

Oszd meg!

12 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#12 Masters_Of_Hardcore 2016. május 30. 22:26  
szaki:
DE még így is rekordott döntöttek. Első csapat aki egy év alatt három pilotát állított dobogóra!

...az első 5 futam alatt.
és máris rekord lehet. így van?

jtfan
#11 jtfan 2016. május 30. 19:48  
daviid:
Hát valahogy kárpótolni kellene a csapatnak az ausztrált, mert a leintés követően érezni lehetett rajta, hogy a csapatba fektetett bizalma megrendült. Ez a hétvége abszolút az övé volt, toronymagasan vezette a futamot, erre egy amatőr hiba elveszi tőle a győzelmet, ami már szinte a kezében volt. Én egyetlen egy dolgot nem értettem, hogyha tudták, hogy nem érnek vissza a szerelők időben a szuperlágy gumikkal, akkor mégis miért nem küldték el még 1 körre versenyzőjüket? Nem buktak volna vele +10 mp-et, max 1-2-öt, de azzal is lazán visszatudtak volna jönni az élre. Ricciardon lehet érezni a csalódottságot, és ha szigorúan az ő szemszögéből nézzük a dolgokat, akkor azt láthatjuk, hogy csapata két győzelmét is elajándékozta, igaz ebből egy volt olyat, amit egy másik Red Bullos szerzett. Bár a Spanyol Nagydíjon történteket meglehet magyarázni, de ahogy akkor az ausztrál is mondta, miért az élen haladót állítják át a kockázatosabb stratégiára? Nekem van most egy olyan megérzésem (aztán az élet eldönti, hogy valóban így lesz-e), hogy Ricciardo az év végén elhagyja a Red Bullt, és megy a Ferrarihoz, ahova már egy ideje pletykálják. Nem feltétlenül az elmúlt két hétvége miatt mondom ezt, de ezek pont nem segítették a csapatot abban, hogy az ausztrál velük maradjon. Ami számomra már biztossá vált, hogy Rosberg biztosan nem megy Vettel mellé, amit a futam során meg is válaszolt, mikor is maga elé engedte csapattársát.

Szerintem maradjon a RedBull-nál. Velük jobb esélye lesz jövőre vb-t nyerni.
A Ferrari egyszeűen nem elég innovatív, hogy komoly esélyük legyen egy olyan F1-ben mint amiben ott van a RedBull meg a Merci. Ha a Meki nem Hondával menne, akkor őket is ide sorolnám, de a japánok túl merevek a modern F1-hez.

jtfan
#10 jtfan 2016. május 30. 19:43  

Szerintem jó lesz a RedBull Kanadában is. De ha egy futamot kellene mondanom ahol Ricci az esélyes az a Hungaroring. Szinte tuti hogy ott jó lesz az RB.

Utoljára módosítva: 2016. május 30. 19:48

GreenHonda
#9 GreenHonda 2016. május 30. 18:13  
lewisking:
Szerintem kanadában megint a mercedes lesz elől, a redbull itt a nagy mechanikai tapadása miatt volt előnyben hisz ugye erről híresek. Lehet most szalasztották el az idénybeli eggyetlen győzelmi esélyüket...

* egyetlen:D

lewisking
#8 lewisking 2016. május 30. 17:59  

Szerintem kanadában megint a mercedes lesz elől, a redbull itt a nagy mechanikai tapadása miatt volt előnyben hisz ugye erről híresek. Lehet most szalasztották el az idénybeli eggyetlen győzelmi esélyüket...

daviid
#7 daviid 2016. május 30. 17:41  

Hát valahogy kárpótolni kellene a csapatnak az ausztrált, mert a leintés követően érezni lehetett rajta, hogy a csapatba fektetett bizalma megrendült. Ez a hétvége abszolút az övé volt, toronymagasan vezette a futamot, erre egy amatőr hiba elveszi tőle a győzelmet, ami már szinte a kezében volt. Én egyetlen egy dolgot nem értettem, hogyha tudták, hogy nem érnek vissza a szerelők időben a szuperlágy gumikkal, akkor mégis miért nem küldték el még 1 körre versenyzőjüket? Nem buktak volna vele +10 mp-et, max 1-2-öt, de azzal is lazán visszatudtak volna jönni az élre.
Ricciardon lehet érezni a csalódottságot, és ha szigorúan az ő szemszögéből nézzük a dolgokat, akkor azt láthatjuk, hogy csapata két győzelmét is elajándékozta, igaz ebből egy volt olyat, amit egy másik Red Bullos szerzett. Bár a Spanyol Nagydíjon történteket meglehet magyarázni, de ahogy akkor az ausztrál is mondta, miért az élen haladót állítják át a kockázatosabb stratégiára?

Nekem van most egy olyan megérzésem (aztán az élet eldönti, hogy valóban így lesz-e), hogy Ricciardo az év végén elhagyja a Red Bullt, és megy a Ferrarihoz, ahova már egy ideje pletykálják. Nem feltétlenül az elmúlt két hétvége miatt mondom ezt, de ezek pont nem segítették a csapatot abban, hogy az ausztrál velük maradjon. Ami számomra már biztossá vált, hogy Rosberg biztosan nem megy Vettel mellé, amit a futam során meg is válaszolt, mikor is maga elé engedte csapattársát.

Utoljára módosítva: 2016. május 30. 17:44

Kepano
#6 Kepano 2016. május 30. 15:19  

Horner: Mossuk (sáros) kezeinket.

Kepano
#5 Kepano 2016. május 30. 15:16  
Lewisthebest:
Mclaren 2006 Kimi, Montoya, De La Rosa :D Sőt asszem ugyanezt megcsinálták 05-ben is amikor Montoya motocrossozás közbe teniszezett csak akkor Wurz volt nem DLR és verseny utáni kizárások miatt került a 3. helyre.

Az 50-es években meg sokszor jóval több, mint 2 autót indított/indíthatott egy csapat.

trialboj
#4 trialboj 2016. május 30. 15:09  

Ez egy baromság:

" és sajnos a végén még volt egy defektje is. A versenye akkor így is, úgy is elment volna."

Ha nem kényszerül bele abba a helyzetbe hogy hosszú körökön át küzdjön az amúgy neki járó helyért akkor nem gyilkolja le a gumikat annyira hogy defektet kapjon.

Annyira sokat nem duzzog majd szerintem. Nincs hova menjen, és ez utóbbi eset tényleg a véletlen műve.
Abban viszont egyetértek, hogy ha a csapat akár csak még1x Stappent hozza előnybe vele szemben, akkor gyorsan dobbantani kell, mert onnantól lejárathatják az új csodagyerek magasztalása céljából, és a végén a Force Indiában köt ki.

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. május 30. 13:59  
MS_argo001:
Azért ez nem teljesen igaz. A Ferrari 1999-ben is 3 pilótát állított dobogóra: Schumachert, Irvinet és Salót.

Mclaren 2006 Kimi, Montoya, De La Rosa :D Sőt asszem ugyanezt megcsinálták 05-ben is amikor Montoya motocrossozás közbe teniszezett csak akkor Wurz volt nem DLR és verseny utáni kizárások miatt került a 3. helyre.

MS_argo001
#2 MS_argo001 2016. május 30. 13:21  
szaki:
DE még így is rekordott döntöttek. Első csapat aki egy év alatt három pilotát állított dobogóra!

Azért ez nem teljesen igaz. A Ferrari 1999-ben is 3 pilótát állított dobogóra: Schumachert, Irvinet és Salót.

szaki
#1 szaki 2016. május 30. 13:02  

DE még így is rekordott döntöttek. Első csapat aki egy év alatt három pilotát állított dobogóra!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához