Horner: Vettel a Mercedesnél is kiköthet

írta: M4Sport
2016. július 20. 12:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

Meglepő kijelentést tett Sebastian Vettel volt csapatfőnöke. Christian Horner el tudja képzelni, hogy a német 2018-ban a Mercedeshez szerződjön.

Megbízhatósági problémák, stratégiai hibák és megkérdőjelezhető hatékonyság a fejlesztések terén – a még mindig idei első győzelmére áhítozó Ferrari egyre többek szerint egy kisebb válságba sodródott. Silverstone-ban nemcsak nem voltak elég versenyképesek, Sebastian Vettelt két váltóhiba is hátraáltatta, a csere miatt pedig sorozatban a második hétvégéjén kapott hátrasorolásos büntetést.

A négyszeres bajnok többnyire a nehéz pillanatokban is nyugalmat sugároz kifelé, ám amikor szombat délelőtt másodszor is gondja támadt váltójával, nem tudta palástolni dühét: már az autóban ülve heves kézmozdulattal jelezte elégedetlenségét, s aztán a garázsban is igen komor arccal szállt ki autójából.

Volt Red Bull-os főnöke, Christian Horner úgy érzi, Vettelnek fogytán a türelme. És ez nála rossz előjel. „Számomra Vettel kissé feszültnek tűnik” – nyilatkozta a Sport Bildnek. „Saját tapasztalatból tudom, hogy jól kell éreznie magát ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson. És nem vagyok benne biztos, hogy a Sergio Marchionnétől érkező nyomásnak nagyon örülne.”

Horner mindezek alapján még azt sem tartja kizártnak, hogy Vettel csapatot váltson, ha nem javul a helyzet. „El tudom képzelni, hogy Seb 2018-ban a Mercedeshez szerződjön, ha a Ferrarival nem jutnak előrébb” – jelentette ki.

Ez utóbbi véleményével alighanem a kisebbség táborát erősíti. Vettel tudniillik sosem titkolta, gyerekkori álmát éli meg azzal, hogy kedvenc csapatánál, a Ferrarinál versenyezhet, és azt is gyakran hangoztatta, hogy a vörösökkel akar csúcsra érni, amihez viszont időre van szükségük.

Horner szavait már csak azért is érezhetjük inkább az ellenfelek bosszantásának, mert tudható, hogy a Mercedes 2018 végéig szerződésben áll Lewis Hamiltonnal, s a hírek szerint Nico Rosberg is két évre kaphat új kontraktust, azaz Vettelnek nemigen lesz helye a németeknél. Vele kapcsolatban ráadásul nemrég elterjedt a pletyka, miszerint máris a jövő év végéig szóló megállapodásuk 2020-ig történő meghosszabbításán dolgoznak.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#5 Thibczy 2016. július 20. 19:41  
f1m12:
kiváncsi vagyok egy olyan beszélgetésre, ami Kimi és Seb között zajlik, csak úgy pilóták egymás között. amikor nem kötelező a pr. vajon egymás előtt is játszanak????

Szerintem ott is magába folytja. Inkább előveszi a fekete kis noteszát, amibe 2 évvel ezelőtt írta a technikai hibáit, aztán nyit benne egy üres oldalt és feljegyzi az idei éveiket is.

f1m12
#4 f1m12 2016. július 20. 16:49  

kiváncsi vagyok egy olyan beszélgetésre, ami Kimi és Seb között zajlik, csak úgy pilóták egymás között. amikor nem kötelező a pr. vajon egymás előtt is játszanak????

Schwarzi
#3 Schwarzi 2016. július 20. 16:21  

Itt akar a csúcsra érni? Mintha más is mondott volna már ilyet. Meg hogy a Ferraritól akar nyugdíba menni. Ez a PR szöveg. Ezt kell mondania. De hogy mit gondol? Azt csak ő tudja.

Utoljára módosítva: 2016. július 20. 16:21

grabowsky78
#2 grabowsky78 2016. július 20. 13:34  

Így megy ez, egy-két rosszabb verseny és a sajtóban világvége hangulat uralkodik! Ezt Horner jó csapatfőnökként azonnal kihasználja, hogy a riválist gyengítse kicsit!

sába
#1 sába 2016. július 20. 12:31  

Jóhogy bosszús, vigyorogva kellene kiszállnia miután folyamatosan gallyra megy a járgánya? A váltás meglepne, szerelmes e ferrariba. Jó lenne,ha jönne Ross Brawn , talán nyugalmat hozna a nagyfőnök és a csapat számára is. Feszültében még senki nem teljesített jól.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást