Horner: Vettelnek igaza van!

írta: M4Sport
2016. február 19. 19:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner egyetért az istálló korábbi versenyzőjével, Sebastian Vettellel, aki nemrég túlságosan bonyolultnak nevezte a modern Forma–1-et és aggodalmát fejezte ki a pilóták szerepével kapcsolatban.

A 2014-es szabályváltozások óta sokan felvetették már, hogy a jelenlegi technológia túlságosan összetett, a sport pedig egyre inkább a mérnökök összecsapásáról és nem a pilóták versengéséről szól. A napokban a négyszeres világbajnok hivatalos honlapján jelenet meg egy interjú, amiben részletesen beszélt az említett problémáról. A versenyzők Vettel szerint is kezdenek háttérbe szorulni, ez pedig egyáltalán nem jó hír a királykategória számára.

Hornert a Red Bull festésének bemutatásakor a csapat egykori pilótájának kijelentéséről is kérdezték, a tapasztalt szakember pedig jelezte, egyetért a némettel. „Olvastam Sebastian megjegyzését és teljes mértékben igazat adok neki” – mondta. „A Forma–1-nek inkább a pilótákról kellene szólnia, és jó lenne, ha a versenyzők nagyobb részt kapnának az egész csomag részeként. Most jó lehetőségünk van arra, hogy 2017-ben változtassunk ezen. A célt már kitűztük azzal, hogy gyorsabb, nehezebben vezethető autókat akarunk, melyek elválasztják a fiúkat a férfiaktól.”

A 2017-es szabálycsomaggal kapcsolatban továbbra sem született megegyezés, Horner viszont reméli, hamarosan pont kerül az ügy végére. Elmondása szerint azonban ahhoz, hogy a vitás kérdéseket végre rendezni tudják, a sport irányítói testületeinek (a Nemzetközi Automobil Szövetségnek és a Forma–1 Menedzsmentnek) sokkal határozottabban kell kiállniuk elképzeléseik mellett, és kevesebb kompromisszumot kell elfogadniuk.

„Szerintem az FIA is elhatározta, hogy változtatni akar. Amit semmiképpen sem akarunk az az, hogy újabb kompromisszumokat kössünk, ahogyan tettük azt a motorokkal kapcsolatban. Először négyhengeres motorokat akartunk, melyek működésében komoly szerepet játszik az elektronika, végül azonban egy köztes megoldást választottunk, a V6-ot és a kevesebb elektronikát. Ezeken a kérdésekben az irányítói testületnek határozottan állást kell foglalnia, hiszen a csapatok túlságosan önzők ahhoz, hogy rendezzék ezeket a kérdéseket” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

12016.10.20. 20:41

Kvjat a Force Indiánál?

Állítólag komoly lehetőségként számolnak vele

02016.10.20. 20:34

Nem új szerződés, jó autó kéne Vettelnek

Nem tart attól, hogy eltaktikázza magát a Ferrari 2017-tel

02016.10.20. 19:51

Hamilton harcolni fog, Vettel szerint még nyerhet

Ha kikap, „férfiként” viseli majd a vereséget