Hová tűnt a Force India gumielőnye?

írta: M4Sport
2016. július 07. 16:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India régebbi hátsó konfigurációjú hátsó felfüggesztésekkel kísérletezik majd a hétvége során, hiszen mindenképpen ki akarja deríteni, hová tűnt gumielőnye, aminek köszönhetően az elmúlt években több kiugró eredményt is elért.

A silverstone-i istálló versenygépei rendre jól bántak a gumiabroncsokkal, amiből a versenyzők több alkalommal is előnyt tudtak kovácsolni (elég csak Sergio Pérez sok fontos pontot hozó hosszú etapjaira gondolni), idén azonban ez a fór eltűnni látszik. Ezt a múlt vasárnapi Osztrák Nagydíj is jól példázza, ahol a második sorból induló Nico Hülkenberg esélyeit a gyors gumikopás zúzta szét.

A témáról Pérez is beszélt a Brit Nagydíj sajtónapján; a mexikói elárulta, a hétvége során csapata kiemelt figyelmet fordít majd a hátsó felfüggesztésre, hiszen ki szeretné deríteni, van-e valami köze az idén bevetett újításoknak a gumikkal kapcsolatos problémákhoz. „Van néhány alkatrész, amit le akarunk tesztelni” – mondta. „Idén nem jó a gumikezelésünk, a hétvégén viszont több érdekes tesztet is elvégzünk ezzel kapcsolatban, és remélhetőleg több kérdésre is választ kapunk.”

„Az autónk jól teljesít, ez teljesen egyértelmű, de elveszítettük az előnyünket, ami eddig a gumikezelésből származott. Ebben a tekintetben most mi vagyunk az egyik legrosszabb csapat, szóval bőven van tér a javításra, és bízunk abban, hogy a hétvégén teszünk is néhány lépést a helyes irányba” – magyarázta a mexikói, kinek csapata Ausztriában egy új első szárnyat és egy másik fejlesztést is bevetett, remélve, ezek javítanak a helyzeten.

Pérez azonban nem hiszi, hogy a gondok aerodinamikai eredetűek lennének. „Ez a szárnykombináció nem végzi el a munkát. Van egy új szárnyunk, ami biztosan segít, de változtattunk a felfüggesztés egyes részein is. Szeretném hinni, hogy a probléma ezekhez köthető, és miután pénteken kipróbáltunk néhány alkatrészt, válaszokat is kapunk majd” – jelezte.

A mexikói versenyző egy fékhiba miatt esett ki az Osztrák Nagydíj utolsó köreiben (pedig a pontzónában haladt), a csapatnak pedig elmondása szerint tanulnia kell az esetből a következő hétvégék előtt. „Ebből is kel kell vonnunk a tanulságokat és változtatnunk kell a méréseken. Silverstone teljesen más lesz fékezés szempontjából. A következő nagy kihívást majd Monza jelenti. Addigra változtatnunk kell, hogy biztosan jól mérjük a külső tárcsákat” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ