Hülkenberg: Az álmodozás veszélyes…

írta: M4Sport
2016. január 16. 11:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Hülkenberg ismét leszögezte, remekül érzi magát a Force Indiánál, ezért egyelőre nem gondol a csapatváltására, azaz a Ferrarival sem foglalkozik. A német pilóta egyik legnagyobb célja most az első dobogós helyezés megszerzése.

A tavalyi szezon során állandó beszédtéma volt Kimi Räikkönen sorsa, a finn pilóta előző szerződése ugyanis 2015 végén járt le. Noha a Ferrarival több fiatal versenyzőt is szóba hoztak, a vörösök végül megegyeztek világbajnokukkal, a találgatások azonban hamarosan újraindulhatnak, hiszen a felek csak egy évvel hosszabbították meg szerződésüket. Az egyik állandó utódjelölt a Force India német reménysége, kinek neve 2013 óta szerepel a Ferrarival kapcsolatos pletykákban.

Bár Hülkenberg 2015-ben kétéves szerződést kötött az indiaiakkal, az alakulat helyettes csapatvezetője kijelentette, nem fog védence útjába állni, ha az egyik élcsapat szerződést kínál neki, ő azonban egyre gyakrabban hangoztatja, egyelőre nem foglalkozik a váltással. „Meghosszabbítottam a szerződésem és a lehető legjobb teljesítményt szeretném nyújtani” – mondta ezúttal a Forma-1 hivatalos oldalának. „Ezek nem csak az üres sorok; többről van szó! A Forma-1 csapatsport, azokról az emberekről szól, akikkel együtt dolgozol. Én pedig jól érzem magam a csapatomnál!”

A beszélgetés során természetesen a Ferrariról is szó esett, Hülkenberg azonban néhány pillanat alatt lezárta a témát, mégpedig egy humoros megjegyzéssel. „Mint mondtam, most nagyon boldog vagyok a Force Indánál. Ez egy klassz csapat! Az ábrándozás egyébként is veszélyes a Forma-1-ben, különösen akkor, ha valami vörösről álmodozol…”

A Force India tavaly szállította fennállása legjobb eredményét: a csapat ötödik lett a gyártók bajnokságában, miután az év második felében új fejlesztéseinek köszönhetően állandó pontszerzővé vált. A kiugró eredményeket ebben az időszakban inkább Sergio Pérez szállította, miközben a megbízhatóságáról híres Hülkenberg több rá nem jellemző hibát is elkövetett. Ezeknek a botlásoknak akkoriban sem akart komolyabb jelentőséget tulajdonítani, majd az év végén néhány jó eredménnyel el is feledtette őket, 2016-ban pedig még erősebben térne vissza a versenypályára.

„Az embernek folyamatosan tanulnia kell a hibákból, különösen a saját hibáiból! Csak így tudsz fejlődni; azt hiszem, ez az, ami tényleg nagyon sokat számít. Idén az eddigi legjobb szezonomat szeretném futni a királykategóriában, gondolok itt a világbajnoki pontok mennyiségére és az év végi helyezésre. Szeretnék felállni a dobogóra – remélem, hogy most már tényleg sikerül! Éppen ezért azt fonom tenni, amihez a legjobban értek: gyorsan fogok vezetni és egészen egyszerűen élvezni fogom azt, amit csinálok” – zárja gondolatát a huszonnyolc éves sportember.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna