Hülkenberg bosszús Vettel miatt

írta: M4Sport
2016. október 23. 22:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mindössze egy körig tartott Nico Hülkenberg Amerikai Nagydíja, miután rajtbalesetbe keveredett. Sebastian Vettelt hibáztatta ütközésükért.

A Ferrarik mögül, a 7. helyről rajtoló Force India-versenyző már az első kanyarban szorítóba került. Sebastian Vettel Ferrarija ütötte meg autója elejét, aztán egyenesen Valtteri Bottasnak csapódott. A sérülés miatt a kör végén a boxba hajtott, ahonnan viszont már nem tért vissza.

„Az első kanyarban egyszerűen elfogyott előlem a terület. Sebastian és Valtteri szendvicsébe kerültem” – nyilatkozta a német az RTL-nek. „Meg kell mondjam, Sebastian a kanyar csúcspontjára igencsak agresszíven fordult rá. Nem hagyott nekem sok helyet. Kívül szerintem lett volna még helye, nem tudom, hogy egyáltalán akarta-e használni. Valójában sehová sem tudtam menni, mert belül is volt mellettem egy autó. Eléggé balszerencsés voltam.”

Hülkenberggel Szingapúr óta már másodszor esik meg, hogy a rajt után búcsúzni kényszerül. „Egyszerűen idegesítő és nagyon-nagyon bosszantó, hogy egész hétvégén dolgozik az ember, és jól munkát végez, erre a versenyének már ilyen gyorsan vége, miközben semmi rosszat nem tett. De ilyesmi megesik a versenyzésben.”

Kiesése már csak azért is fájó a Force India számára, mert Hülkenbergnek jó esélye lett volna a Williamsek előtt célba érni. A bajnokságban minden pont jól jött volna nekik a grove-iak ellen. „Ha elöl semmi nem történt volna, a hetedik hely a miénk lehetett volna. Idén már gyakran láthattuk ezt, és szerintem most is sikerült volna.”

Az FIA egyébként a verseny alatt csak Hülkenberg és Bottas esetét vizsgálta, ám szabálytalanságot nem fedezett föl, Vettel pedig nem keveredett gyanúba. A kérdésre, vált-e majd pár szót Vettellel, Hülkenberg csak annyit felelt: „Meglátjuk…”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#1 f1m12 2016. október 25. 13:45  

Nem hagyott nekem sok helyet. Kívül szerintem lett volna még helye, nem tudom, hogy egyáltalán akarta-e használni.

és ha nem akarta? nem gondolhatja komolyan, hogy az ő érdekeit, rajtját, pozícióját fogja szem előtt tartani a saját versenye helyett!? rajtnál miért kellene előbb körülnéznie, hogy mindenkit elengedett már? a rajtnál más a helyzet, több autó is feltorlódhat egyszerre, lassan már levegővé kellene válnia, hogy ne zavarjon senkit

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”