Hülkenberg: Inkább jó rajthely, mint szabad gumiválasztás

írta: M4Sport
2016. április 03. 14:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Q3-ba az utolsó pillanatban továbbjutó Nico Hülkenberg – aki ezzel Romain Grosjeant lökte ki a legjobb nyolcból úgy véli, hogy a jó rajtpozíció nagyobb előnyt jelent, mint a 9. helytől lefelé érvényes szabad gumiválasztás.

A bahreini immár a második versenyhétvége, ahol a pilóták komolyan fontolgatják, hogy nem éri-e meg inkább az új időmérővel tízről nyolcfősre csökkentett Q3 határáról indulni, de élni a szabad gumiválasztás lehetőségével, mint bejutni a legjobb nyolc közé, de ezzel vállalni, hogy a Q2-es legjobb körön használt gumival rajtolnak. Talán nem meglepő, hogy Hülkenberg – aki bejutott és végül 8. lett – még mindig az utóbbi nézetet vallja.

„Igaz, hogy a közvetlenül mögülem rajtolók szabadon választhatnak keveréket, de én elégedett vagyok azzal, ahonnan indulok, mert még mindig jobb előrébb lenni, mint hátrébb” – érvelt a Force India német versenyzője.

A Q2 közepén még a 8. helyen álló Grosjean ezzel szemben szombat este emlékezetes módon úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten drukkolt ellenfelének, hogy az üsse el őt a továbbjutástól.

Láttam, hogy Nico lassabb volt az első szektorban, és mondogattam magamban, hogy „gyerünk, gyerünk”, és aztán amikor a második szektora már jó volt, akkor tulajdonképpen még örültem is! Egy kicsit kár érte, mert szeretnénk minél jobb helyért harcolni, de így szabadon választhatunk gumit, és igazából ez az, ami számít. Ez kicsit fura, de így van ez ezekkel az új szabályokkal” – mondta a francia.

Hülkenberg egyébként azt is bevallotta, hogy a pénteken még feltűnően lassú Force Indiá-sok nem csak altattak a kezdetben pocsék köridőikkel.

„A beállítás változtatások, amiket végrehajtottunk, jó irányba mutattak, és ez jelentette a különbséget. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, és remélem, hogy a versenyem is hasonlóan alakul majd, mert szerintem jó pár pontot szerezhetünk vasárnap” – fogalmazott.

Hülkenberg csapattársa, az itt korábban dobogós helyezésig jutó Sergio Pérez csupán a 18. helyről vághat neki a futamnak, miután stratégiáival „elaludtak” a kilencven másodperces kiesések alatt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt