„Hülkenberg is ott van a legjobb három között”

írta: M4Sport
2016. január 19. 14:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez úgy érzi, csapattársának, Nico Hülkenbergnek is helye van a jelenlegi mezőny legjobbjai között, eddigi márkatársai közül pedig őt tartja legerősebbnek, noha korábban egy világbajnok mellett is dolgozhatott.

Pérez 2011-ben debütált a királykategóriában Kobajasi Kamui csapattársaként, akivel a következő szezonban is összemérhette tudását a Saubernél. 2012 végén elhagyta a svájci alakulatot és csatlakozott a McLaren-Mercedeshez, ahol Jenson Button mellett kellett helyt állnia; a nagy múltú brit alakulattól egy év után távoznia kellett, a Force India azonban „megmentette F1-es pályafutását”, hiszen szerződtette a 2014-es évre, az egyik legnagyobb ígéretnek tartott Hülkenberg mellé.

A német első és második közös évükben is legyőzte Pérezt az időmérős küzdelemben, pontok tekintetében azonban tavaly alulmaradt a mexikóival szemben, aki hússzal több világbajnoki egységet gyűjtött a 19 megmérettetés alatt. Noha Hülkenberg eddigi pályafutása során még nem állhatott fel a dobogóra, és továbbra is csak vár a nagy lehetőségre (vagyis az egyik élcsapattól kapott szerződésre) a márkatárs szerint neki is helye van a legjobbak között, sőt úgy érzi, sokkal nehezebb őt legyőzni, mint a 2009-ben bajnoki címet szerző Buttont.

„Határozottan! Nagyon sokat tanultam Nicótól” – mondta az Autosport munkatársának, amikor jelenlegi és korábbi csapattársai kerültek szóba. „Ő a legerősebb csapattárs, akivel eddigi pályafutásom során versenyeznem kellett. Egy roppant erős pilótáról beszélünk, akit én mindenképpen a legjobb három közé helyeznék. Ennek ellenére hiszem, hogy előtte lehetek a rajtrácson, ahogyan bárki mást is legyőzhetek” – tette hozzá magabiztosan.

A csapat főmérnöke, Tom McCullough eközben biztosra veszi, hogy a pilótapárosnak is komoly szerepe volt abban, hogy a Force India tavaly fennállása legerősebb évét zárta (az alakulat ötödik lett a gyártók versenyében). „Tudjuk, mennyire jók! Ha egy etap során az egyikük fél másodperccel gyorsabb, akkor elég valószínű, hogy ott valami gond van az autóval. Közel vannak egymáshoz, és ez segíti a csapatot. Amikor az egyikük lassabb, de azt mondja, hogy kihozta a maximumot az autójából, akkor tudjuk, hogy még javítanunk kell a gépen. Amikor folyamatosan versenyeznek egymással, akkor ez az egész csapatot előre viszi” – nyilatkozta a szakember.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#4 Jadeite 2016. január 20. 18:11  

Vaaagy.. csak elmondja, mit gondol, buta hátsó szándékok nélkül. Áh, ez lehetetlen :D

Lombardo
#3 Lombardo 2016. január 19. 16:24  
zenon:
Értem én a mögöttes logikát. Hülkenberget elverte a szezonban. Ha dícséri, akkor azzal a saját vállát veregeti meg.

Tavaly is ugyanezt mondta. Ja, akkor meg nyilvan a vereséget magyarázta. Mindig előkerül itt a fórumon, hogyha egy pilota nyikatkozik a másikról, akkor nyilvan egy 6 evvel ezelőtti vereségét magyarázza vele szemben .. Perezt nem az alapjan fogjak megítélni/szerződtetni, higy mit nyikatkozik Hulkenbergről, és Hulk sem lesz Perez nyilatkozata miatt jövőre a Ferrari pilótája. Nem gondolom ennyire debilnek a pilótákat, hogy emiatt nyilatkozgatnának a másikról.

Utoljára módosítva: 2016. január 19. 16:29

khristiank
#2 khristiank 2016. január 19. 16:16  
zenon:
Értem én a mögöttes logikát. Hülkenberget elverte a szezonban. Ha dícséri, akkor azzal a saját vállát veregeti meg.

így így.. :D

zenon
#1 zenon 2016. január 19. 16:08  

Értem én a mögöttes logikát. Hülkenberget elverte a szezonban. Ha dícséri, akkor azzal a saját vállát veregeti meg.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt