Hülkenberg: Nagyon jó az alap 2016-ra

írta: M4Sport
2016. február 12. 19:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

A német versenyző úgy érzi, hogy a 2015-ös autó sikere nyomán idén már az első versenytől fogva erősek lehetnek.

Bár a Force India 2015-ben heveny pénzügyi gondok miatt döcögős rajtot vett, az autójuk Silverstone-ban bemutatkozó B-változata szinte minden pályán versenyképesnek bizonyult, a csapat pedig végül az eddigi legjobb idényét zárta a Forma–1-ben a konstruktőrök között megszerzett 5. helyével. Nico Hülkenberg úgy véli, hogy a 2016-os autójuk hasonlóan sokoldalú maradhat, a következetesség pedig idén mindenképpen jó alapot szolgáltat majd, méghozzá az év eleji lépéshátrány nélkül.

„Ha megnézzük a különböző pályákat, a különböző gumikeverékeket, stb., a B-változattal többé-kevésbé minden pályán, minden körülmények között jó helyzetben voltunk ahhoz, hogy erős pontszerző helyen végezzünk” – nyilatkozta a német pilóta az Autosport szaklapnak. „Nagyon jó, nagyon szolid alapot építettünk, ami jó helyzetbe hozott minket, és most rajtunk múlik, hogy tovább dolgozzunk, és építsünk erre az alapra. Ez kritikus fontosságú ahhoz, hogy már az első versenyen azonnal versenyképesek legyünk.”

A 2015-ös Le Mans-győztes ugyanakkor tisztában van vele, hogy idén még a tavalyinál is szorosabb csata várható a középmezőnyben, miután egyes csapatok az előző szezonban jócskán alulteljesítettek – például a McLaren-Honda.

„Nyilvánvalóan kéthetente meg kell mérkőznünk a többi csapattal, és most már látjuk, hogy több versenyképes autó van, mint tavaly volt” – kommentálta a huszonnyolc éves pilóta.

A középmezőnyben a legtöbben arra tippelnek, hogy a McLaren ugrik majd előre a legnagyobbat, ám sokan az izmosabb motorra (Renault-ról Ferrarira, igaz, tavaly Ferrarira) váltó Toro Rossótól is sokat várnak.

„Kétségtelenül nagyon nehéz megtippelni, hogy mire leszünk képesek – gyakorlatilag lehetetlen. Mi értelemszerűen fejlődni szeretnénk, és csökkenteni a lemaradásunkat az élen állókhoz képest, mindenképpen ez a célunk, ezt akarjuk, és mindenki ezért hajt. De ezt nem kapod ingyen, neked kell utánamenned. Nekünk is ez a dolgunk.”

E szavak fényében figyelemreméltó, hogy míg körülöttük szinte minden csapatnál változik valami (új motor, megújuló motor, új aero-koncepció, stb.), addig a versenyzőit és a Mercedes-erőforrásait is megtartó Force Indiánál nagyfokú stabilitást hozott a holtszezon. Akárhogy is lesz majd, Hülkenberg csak abban biztos, hogy nem állhatnak le a fejlesztésekkel.

„Akár mechanikai tapadásról van szó, akár aerodinamikáról, ez itt a Forma1: itt soha nem maradhatsz egy helyben. Ha egy helyben maradsz, az tulajdonképpen olyan, mint hátrafelé lépkednél.”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

dani969
#5 dani969 2016. február 13. 01:20  
ddb:
1-2 éve kezdték el a "még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de tudjuk min kell javítanunk". Ez olyan közhely lett és annyira idegesítő, amikor mindig elmondják.

Igen, de tényleg minden csapat minden évben eljátssza, majd az első teszten jön a nagy koppanás..
A Ferrarira leszek kíváncsi, mert nagyon be lett lengetve, hogy most márpedig rajta lesznek a Mercik nyakán, aztán nehogy a Merci is fejlesszen a téli időszakban.

ddb
#4 ddb 2016. február 12. 23:49  
dani969:
Megint ott tartunk, hogy mindenkinél drámai a fejlődés meg lehet építeni stb... A vége pedig az lesz, hogy marad mindenki a helyén.

1-2 éve kezdték el a "még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de tudjuk min kell javítanunk". Ez olyan közhely lett és annyira idegesítő, amikor mindig elmondják.

dani969
#3 dani969 2016. február 12. 23:44  

Megint ott tartunk, hogy mindenkinél drámai a fejlődés meg lehet építeni stb... A vége pedig az lesz, hogy marad mindenki a helyén.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. február 12. 21:17  

Hihetetlen hova tart ez a csapat, emlékszem 2008-ban még mindenki kiröhögte őket 1-2 évet jósoltak nekik, most meg ők uralják a középmezőnyt....

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. február 12. 21:13  

kéne még 1 másodpercet találni... az meg iszonyat nehezen fog menni. pláne ha nincs sok pénz..

HairHungary