Hülkenberg reagált Ricciardo kritikájára

írta: M4Sport
2016. március 17. 09:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Minden pilótának lehet saját véleménye a glóriás fejvédőről, az ellenfeleknek pedig tiszteletben kellene tartaniuk azt – jelentette ki Nico Hülkenberg, amikor a szezonnyitó helyszínén Daniel Ricciardo kemény kritikájáról kérdezték.

A Ferrari versenyzői már a barcelonai teszt alkalmával kipróbálhatták a glóriás fejvédő kezdetleges változatát. Bár egyelőre csak ők ketten gyűjtöttek tapasztalatot az eszközről, a próbakörök láttán sokan elmondták véleményüket az újításról, aminek egyik legnagyobb ellenzője Hülkenberg lett. Szerinte a fejvédő szembemegy az F1 hagyományaival, és még sterilebbé teszi a versenyzést, melyben, ha tetszik, ha nem, szükség van a veszélyre.

Ricciardo, aki régóta támogatja a fejvédő eszközök bevezetését hamar reagált kijelentésére: szerinte a németnek nem kell hősködnie ebben a helyzetben, most ugyanis a biztonság a legfontosabb, éppen ezért, nem érti, riválisa „miért döngeti a mellkasát ebben a helyzetben, amikor erre nincs semmi szükség”. Ezzel persze nem ért véget a történt, a szezonnyitó helyszínén ugyanis Hülkenberget is megkérték, véleményezze az ausztrál kijelentését.

„Olvastam, és megmosolyogtatott” – kezdte a Force India pilótája. „Neki is megvan a saját véleménye és nekem is; tiszteletben kellene tartania az enyémet. Különböző emberek vagyunk, különböző véleményekkel, szerintem ez teljesen normális. Nem rajtunk múlik, hogy végül mi történik ebben az ügyben. Az én véleményem egyébként azóta sem változott. Majd meglátjuk, hogyan végződik ez a történet” – tette hozzá.

Nemrég az a Felipe Massa is kifejtette véleményét az újításról, aki a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén súlyos fejsérülést szenvedett (egy rugó találta el a sisakját), ami miatt ki kellett hagynia az idény hátralévő részét. „Ha ezzel életeket menthetünk, vagy súlyos sérüléseket akadályozhatunk meg, akkor én támogatom” – mondta. „Nem akarok olyanokat nyilatkozni, hogy nincs szükségünk erre, sőt ha tehetném, akkor sisak nélkül versenyeznék. Én nem ilyen vagyok, én csak azt akarom, hogy a versenyzők jobb helyzetbe kerüljenek” – tette hozzá a tapasztalt brazil.

Massa a Red Bull szélvédős megoldásáról is kifejtette véleményét, ami főnökének, Claire Williamsnek már a bemutatása után elnyerte tetszését, ő azonban nem rajong érte. „Nekem nem tetszik, olyan, mint egy homokfutó. Az emberek panaszkodtak a glória miatt, hiszen csúnyának tartják, de ez a két tartóoszlopos megoldás szerint még csúnyább. Ha ez a megoldás biztonságosabb, akkor egyetértek azzal, hogy használnunk kell, de nem szabad elfelejtenünk azt sem, milyen hatással vannak ezek az eszközök a kilátásra” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary