Hülkenberg szerint a Force India a Red Bull-lal csatázhat – de a léc még magasabban van

írta: M4Sport
2016. március 10. 09:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Hülkenberg úgy véli, hogy a Force India a Toro Rossóval és a Red Bull-lal mindenképpen harcba szállhat majd az idén, de reméli, hogy még a Williamst is megcsíphetik.

A silverstone-i alakulat új VJM09 kódjelű autója ránézésre a tavalyi, remek tempóra képes VJM08-as B-változatának a továbbfejlesztése, mintsem vadonatúj konstrukció. A kocsi ennek ellenére vagy talán éppen ezért remek köridőkkel hívta fel magára a figyelmet a barcelonai teszteken és versenykörülményeket szimulálva rendszeresen oda is ért az említett ellenfelek közelébe.

„Szeretném azt hinni, hogy megtámadhatjuk a Williams, és felérhetünk az ő szintjükre” – jelentette ki Hülkenberg. „Ha ez sikerülne, az elég jó lenne. Megérzésre, és abból, amit eddig láttam a Toro Rossóval és a Red Bull-lal csatázunk majd.”

A 2015-ös Le Mans-i győztes és csapata ugyanúgy privát csapat és ugyanúgy az etalonnak számító Mercedes-motorokat használják, mint a Williams – sőt még a két istálló éves büdzséje is ugyanúgy az évi 110 millió font körül mozog. Mindennek ellenére az elmúlt két évben még sosem sikerült olyan jó eredményeket elérniük, mint grove-i kollégáiknak.

A Toro Rossó-s fiúkkal tavaly is sokszor „találkoztak” a pályán, igaz, Verstappenék azóta a pletykák szerint 80 lóerővel is izmosabbak lettek, miután a faenzaiak tavalyi Ferrari-erőforrásokra cserélték a Renault-egységeiket. A Force India „csak” az evolúciójában bízhat, hiszen azok közé a ritka kivételek közé tartozik, ahol szinte csak az állandóság jegyében zajlott a téli felkészülés – a kiszámíthatóság viszont jót tett a tesztkilométereknek.

„Úgy érezzük, hogy olyan felkészültek vagyunk, amilyen felkészültek csak lehetünk. Barcelonában sikeresen végeztünk a programunkkal, és most meg kell várnunk, hogy mire leszünk képesek Melbourne-ben és az első versenyeken. Van egy olyan érzésem, hogy az erősorrendben közel leszünk ahhoz, vagy hasonlóan állunk majd ahhoz, ahogy tavaly év végén álltunk, ami jó kiindulópont lenne. Az év későbbi szakaszára jó potenciált látok a kocsiban, egyszerűen azért, mert tudom, hogy miket fejlesztünk éppen” – fogalmazott a német.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. március 10. 11:16  

Adná az ég, hogy így legyen.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna