Hülkenberg valóban a Renault-hoz tart?

írta: M4Sport
2016. október 08. 16:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Német források szerint Nico Hülkenberg közeledik a Renault-hoz. Átigazolása nem lenne ésszerűtlen, ráadásul láncreakciót indíthatna be. De sor kerülhet-e rá?

Hiába cáfol a versenyző minden futamon, a Nico Hülkenberg csapatváltásával kapcsolatos pletyka csak nem akar kikopni a napi paddocktémák közül. Hogy a Renault lázas versenyzőkeresésben van, köztudott, az pedig egyre valószínűbbnek tűnik, hogy sem Kevin Magnussenhez, sem Jolyon Palmerhez nem ragaszkodik foggal-körömmel. Korábban Sergio Pérez, majd Carlos Sainz tűnt az első számú kiszemeltjüknek, csakhogy előbbi azóta már be is jelentette, hogy 2017-ben a Force Indiánál folytatja, utóbbiról pedig a Red Bull épp a minap jelentette ki, hogy még ingyen Renault-motorokért sem admá.

Így vált Nico Hülkenberg a franciák első számú esélyesévé – legalábbis a pletykák szerint. A német Auto Bild Motorsport arról számolt be, hogy a Renault-hoz közeli forrásuktól úgy tudják, a sárgák szerződtetni fogják Hülkenberget, aki hiába rendelkezik szerződéssel a Force Indiával, a csapat állítólagos tartozásai miatt módjában állhat azt idő előtt felbontani.

„Nem úgy néz ki” – nyilatkozta Hülkenberg még csütörtökön, amikor arról kérdezték, csapatot vált-e jövőre. Rákérdeztek, ezzel 100%-ig kizárja-e a váltás lehetőségét, ám kitérő válasza egyeseknek gyanús volt. „Hallottam a pletykákat. De a pletyka csak pletyka, a tény pedig tény” – mondta. Elméleti síkon azt azért elismerte, egy gyári csapat komolyabb távlati perspektívát kínálhat egy versenyző számára, mint egy bizonytalanabb anyagi háttérrel bíró privátgárda. „Igen, mondhatjuk. A stabilitás fontos és jó” – felelte.

A korábbi versenyző, Marc Surer amondó, Hülkenberg annak ellenére is jól járna egy renault-s szerződéssel, hogy a Force India az elmúlt években folyamatosan fejlődött, miközben a franciák jövő évi teljesítménye körül sok a bizonytalanság. „A Renault a következő években erősödni fog. A Force India jövője a vezetőségben meglévő problémák és az anyagi bizonytalanság miatt kevésbé biztos. Hülkenberg a Renault-nál jobban felemelkedhetne” – vélekedett a svájci.

A versenyző egyébként 2013-ban már egyszer majdnem kikötött Enstone-ban. Az akkor még Lotus néven futó gárda Kimi Räikkönen utódját kereste, ám helyette végül Pastor Maldonadót választották szponzori háttere miatt. Ezúttal mások a szempontok, és a kilátások is.

Az Auto Bild Motorsport azt is tudni véli, hogy a Renault-n belül feszültségek vannak a vezetőségben. Erre korábban Kevin Magnussen is utalást tett, amikor arról beszélt, csapata azt sem döntötte még el, egyáltalán kinek kell döntenie versenyzőkérdésben. Fréderic Vasseur csapatfőnök erőtlennek tűnik ilyen szempontból, helyette inkább a projektet vezető Cyril Abiteboul szava a súlyosabb. Kettejük nézetkülönbségei a német lap szerint odáig fognak vezetni, hogy Vasseur egyetlen év után máris távozik az istállótól.

Akárhogy is, ha Hülkenberg sárgába öltözne a következő szezonra, Sergio Pérez maradna csapattárs nélkül a Force Indiánál. Korábban úgy volt, hogy ez esetben a Mercedes azonnal beültetné mellé Pascal Wehrleint, ám a legfrissebb találgatások szerint az sem zárható ki, hogy a német helyett inkább Esteban Ocon érkezik Silverstone-ba. A Renault-nál eközben egy másik franciát, Pierre Gaslyt is esélyesnek vélik a másik ülésre.

A kérdés egyelőre több a válasznál. Túl sok idő pedig már nincs a 2017-es megújulás előtt arra, hogy ez az arány megforduljon.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”