Idén már nem vált a Haas

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 28. 13:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem valószínű, hogy a szezon vége előtt fékbeszállítót vált a Haas istálló – jelentette ki a csapatvezető, Günther Steiner. Az amerikaiak jelenlegi partnerükkel szeretnék megoldani a problémákat, ennek érdekében pedig a mexikói hétvégén új specifikációval kísérleteznek.

A fékproblémák egész évben kísértik Gene Haas istállóját; legutóbb Esteban Gutiérreznek kellett idő előtt búcsúznia egy ilyen jellegű meghibásodás miatt, noha Austinban jó esélye volt a pontszerzésre. A csapat beszállítója, a Brembo természetesen azonnal elkezdte a vizsgálódást, ezen a hétvégén pedig „új terv” szerint dolgoznak majd partnerükkel, noha a hiba pontos okát még nem találták meg.

A Haas Mexikóba egy, a korábban használttó eltérő anyagú fékkel dolgozik majd, és a beállításokon is változtat bízva abban, hogy ezzel megakadályozzák a további fékhibákat. „Mindent megteszünk azért, hogy kezeljük a helyzetet” – nyilatkozta a csapatvezető. „Érkezik néhány a korábbitól eltérő alkatrész, és meg kell néznünk, ezek hogyan működnek. Egy biztos, a lehető legtöbbet tettük azért, hogy a hibák ne ismétlődjenek meg. Más anyagot, más specifikációt fogunk használni” – folytatta.

Steiner igyekezett egyértelművé tenni, hogy a problémák ellenére a Haas kitart a Brembo mellett, hiszen a tapasztalt olasz céggel (a dolgozók rutinját és komoly szakértelmét felhasználva) közösen szeretnék megoldani a problémákat. „Velük kell megtalálnunk a megoldást. Vagy ők javasolnak valamit, vagy ha mi hibázunk, akkor ellátnak minket tanácsokkal, elmondják, mit kell tennünk.”

„Mindent az általuk javasoltak szerint csináltunk, szóval ha valami nem stimmel a procedúránkkal, vagy valami hiba csúszott a számításba, rá kell jönnünk, mi volt az. Elmondtuk a Brembónak mit, és hogyan csináltunk, hogy rájöjjenek, hibáztunk-e. Ezen a hétvégén egyébként több embert küldenek majd a csapathoz, hogy megbizonyosodjanak arról, a hibák nem ismétlődnek meg” – magyarázta.

Noha a csapatvezető Austin után elhintette, a Haas még az év vége előtt beszállítót válthat, most – valamivel nyugodtabban – már arról beszélt, ez feltehetően nem fog megtörténni, hiszen már nem volna rá idő. „Nem egyszerű a helyzet, hiszen a fékek nagyon összetettek. Ezért nem kritizáljuk a Brembót, mert komplikált a dolog. Ha egy másik anyagra váltasz, hosszú átfutási idővel kell számolnod. Jövőre szintén más lesz a fékek anyaga a szélesebb gumik miatt. Idén már nehéz lenne bármit is tenni. Ugyanakkor biztosra veszem, még ebben az évben lesz megoldás” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél