Idén már nem váltják meg a világot – jöhet 2017!

írta: M4Sport
2016. június 17. 11:59
FOTÓ: ©xpbimages.com
Kevin Magnussen
© xpbimages.com

Kevin Magnussen elismerte, a Renault gyári alakulata már nagyobb hangsúlyt fektet a komoly változásokat hozó 2017-es szezonra, mint az idei versenyévadra, melyben elmondása szerint már nem fogják megváltani a világot.

A franciák nem vártak sokat a 2016-os évtől, mégis kiábrándító volt a kezdés, hét futam alatt ugyanis csak egyszer kerültek a legjobb tíz közé (Magnussen hetedik lett az Orosz Nagydíjon). Az már korábban felmerült, hogy a Renault csak átmeneti évként tekint majd az ideire, és a lehető leghamarabb átáll a 2017-es autó fejlesztésére, a frusztráló kezdés után pedig a csapat dán versenyzője már el is ismerte, a fő hangsúly már nem az idei versenygépen van.

„Való igaz, a hangsúly eltolódott” – mondta a Motorsportnak, amikor arról kérdezték, csapata inkább a 2017-es évre összpontosít-e. „Vannak alkatrészek, melyeket mindkettőhöz használhatjuk, melyekkel tanulhatunk a 2017-es autóról. Néhány elem – főleg a mechanikai oldalon – egészen biztosan érkezik még, szóval lesznek fejlesztések, de nem hiszem, hogy ebben az évben váltjuk meg a világot. Remélem, azért hamarosan felzárkózhatunk. Jövőre sok változás lesz, szóval mindenki arra fókuszál; nem hiszem, hogy az idei év komoly változásokat hoz” – folytatta.

Magnussen elismerte, erősen bosszantja az, hogy nem harcolhat a legjobb helyezésekért, viszont bízik a Renault-ban, és abban, hogy a jövőben ott lehet az élbolyban. „Egy évig egyáltalán nem versenyeztem, szóval örülök, hogy idén itt lehetek, de nem titok, hogy ez egy kicsit frusztráló. Utálom látni, ahogy mások nyernek. Én szeretnék győzni. Bosszantó, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, hogy a győzelemért harcoljunk. De hiszem, hogy egy nap olyan pozícióban leszünk, és most is azért dolgozunk, hogy ez megvalósuljon. Van egy célom, és emellett vannak apróbb céljaim is, és most ezeknek az eléréséért dolgozom” – magyarázta.

Ilyen apró cél lehet a pontszerzés, a dán azonban elismerte, eddig erre meglehetősen kevés esélye volt a csapatnak, és az első azerbajdzsáni futamon sem számít változásra. „Szerintem, ha nem lesz biztonsági autós fázis, vagy bármi rendkívüli, akkor talán a 14. és a 15. hely körül leszünk. Ha nem történik semmi, nehéz a dolgunk, és Kanadában semmi sem történt. Nem úgy tűnik, hogy egymillió kiállás lesz, szóval a taktikával sem nyerhetünk sokat. Szerintem a legtöbben nagyjából ugyanakkor mennek ki. Ha nincs szerencsénk, vagy ha nem választunk jobb stratégiát és a futam is átlagosan zajlik, akkor jelenleg nem szerezünk pontokat” – zárta gondolatát.

Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. június 17. 21:03  

csak ne járjanak úgy mint a Honda.

GreenHonda
#2 GreenHonda 2016. június 17. 13:39  

Hát elég ciki hogy a csőddel dacoló Sauber 0 fejlesztéssel egyes pályákon lenyomja őket:D

HannaLill
#1 HannaLill 2016. június 17. 12:32  

Páran vannak akik így gondolkodnak.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat