Időutazás Mercedes-módra (képek, videók)

írta: M4Sport
2016. június 28. 20:08
FOTÓ: ©Mercedes

Legendás Forma–1-es autók, korunk ismert pilótái, egy kis eső és az elmaradhatatlan benzingőz – a Mercedes Hockenheimben ünnepelte a Német Nagydíj 90. „születésnapját” bő egy hónappal az idei versenyhétvége kezdete előtt.

A német motorsportrajongók 2016-ban nemcsak azt ünnepelhetik, hogy a királykategória visszatér hazájukba, hanem magát a nagydíjat is, ami először 90 évvel ezelőtt startolt el: az első még nem világbajnoki versenynek az AVUS adott otthont, a futamot pedig Rudolf Caracciola nyerte egy Mercedesszel. A stuttgartiak ma egy sajtórendezvény keretein belül ünnepelték az évfordulót.

A gyár három hazai versenyzővel (természetesen mindhárman kötődnek valahogyan a Mercedeshez) látogatott a Német Nagydíj jelenlegi otthonába, ahol az újságírókkal való találkozás és beszélgetés után több legendás autót is pályára vihettek. Bevetették például a Mercedes W25-öst (1935), az 1954-ben és 1955-ben bajnoki címet nyerő W 196-ost, a 2014-es évet uraló W05-öst valamint az 1998-as és a 2008-as McLaren-Mercedeseket, melyekhez szintén F1-es bajnoki címek kötődnek.

„Sok minden köt Hockenheimhez” – mondta a gyári csapatot képviselő Nico Rosberg, amikor arra kérték, elevenítse fel a klasszikus pályával kapcsolatos emlékeit. „Amikor ma átléptem a kapun rengeteg emlék jött elő. Például az, amikor 1995-ben gyerekként apám DTM autójának tetején ültem, és integettem a szurkolóknak az utolsó versenye után. A rajongók megőrültek a lelátókon! Még mindig libabőrös leszek, ha erre gondolok. Beugrott az is, hogy két éve egy Mercedesszel nyertem meg a futamot; remélem, ezt idén is megismételhetem. A Forma–1 idén nagyon izgalmas, biztos, hogy a nézők élvezik majd a futamot” – tette hozzá.

„Mint mindig, most is izgatott vagyok a hazai futam miatt” – nyilatkozta a Force India-Mercedes versenyzője, Nico Hülkenberg. „A Forma–1 a tökéletes motorsport, nekem pedig volt szerencsém több futamot is végignézni itt az 1990-es évek közepe óta. Nagyon menők voltak. 2005 óta sok versenyt teljesítettem már itt a különböző kategóriákban, szóval Hockenheim lett a második otthonom. Fantasztikus élmény, amikor a Mercedes-lelátó megtelik szurkolókkal; hátborzongató a hangulat, és az F1 idén visszatér erre a helyszínre” – folytatta.

„Először 2000-ben látogattam Hockenheimbe, akkor még rajongóként” – kezdte visszaemlékezését a Manort hajtó Pascal Wehrlein, kinek pályafutását hosszú ideje a Mercedes támogatja. „Öt éves voltam, és ott ültem a lelátón! Ez az első emlékem a Forma–1-ről. Most, 16 évvel később már én is ott lehetek a rajtrácson. Életem első hazai futamának rajtrácsán. Azóta a nap óta erre vágytam. Ezért nyaggattam a szüleim, hogy gokartozhassak; ez beletelt vagy három évbe, de megérte. A 2000-es futam volt az oka annak, hogy ennyire kitartó voltam, az ugyanis hihetetlen élmény volt számomra. Lenyűgözött az autók sebessége. Egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia ezt az élményt!”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. június 29. 07:44  

Baszódjanak meg, pont ott vágják meg ahol elkezdik megnyomni kicsit.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ