Ígéret volt, bejelentés nincs – de meddig?

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 14:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

A nagy és meglepő bejelentések hétvégéje volt a monzai – úgy tűnik, Szingapúrban egyelőre nemhogy meglepetésre, újabb bejelentésre sem nagyon számíthatunk…

Pedig előzetesen több csapat és versenyző is azt jósolta, a mostani verseny előtt tisztázódik a jövője. Azzal, hogy Jenson Button és Felipe Massa már biztosan nem lesz a mezőny tagja a következő évben, némiképp tisztult a kép a versenyzőpiacon. A még bizonytalan sorsú résztvevők csütörtöki szingapúri nyilatkozataiból azonban úgy tűnik, a fennmaradó kérdésekre nemigen várhatunk újabb válaszokat a napokban.

Az egyik bejelentést Sergio Pérez ígérte mostanra, még Monzában. Akkor már-már meg is erősítette, hogy várhatóan marad a Force Indiánál – ezt azonban most, Szingapúrban sem mondta, mondhatta ki. „Reméltem, hogy ezen a hétvégén már bejelentést tehetek a terveimről, de van némi csúszás. Remélem, hogy a következő futam előtt már valóban jön a bejelentés” – nyilatkozta a mexikói a sajtótájékoztatón.

Azt azért újra jelezte, nem látja okát jelenlegi csapata elhagyásának. „Mindig is mondtam, boldog lennék, ha maradhatnék ott, ahol vagyok” – mondta, hozzátéve, a Force India szerinte képes lehet meglepetést okozni a 2017-es szabályváltozások kihasználásával. „Amikor legutóbb változtak a szabályok, már a harmadik futamomon dobogós lettem ennél a csapatnál. Jól ment a változások után, és szerintem erre most is lehet esélyünk. Remélem, jövőre újabb lépést tehetünk előre, bár tudom, hogy a Ferrarival, a Red Bull-lal és a Mercedesszel nem lesz könnyű harcolni.”

Jövője kapcsán szűkszavúnak bizonyult Valtteri Bottas is. A finn továbbra sem erősítette meg, hogy marad a Williamsnél, de csapatváltása lehetőségét sem zárta ki. „Annyi biztos, hogy mindenképp új csapattársam lesz. Az még nincs eldöntve, hogy a Williamsnél maradok-e, de új csapattársam lesz, az biztos. Mindig is mondtam, hogy minél jobb a csapattársad, annál jobb, mert annál többet hoz ki belőled. Jó lenne, ha egy igazi csapatjátékos lenne, de úgysem én választok, hanem a csapat, amelynél majd versenyezni fogok” – beszélt mellé politikusokat megszégyenítő ügyességgel a finn…

Sokkal többet Jolyon Palmertől sem tudhattunk meg. Az ő esetében a kérdés nem az, mely csapatnál folytatja jövőre, sokkal inkább az, egyáltalán folytathatja-e. Két társa mellett inkább passzív szemlélőnek tűnik, aki arra vár, hogy a Renault válasszon. „Nem, egyelőre nem mondták el, mikor terveznek dönteni. Nincs változás nálam. Próbálom végezni a munkám, aztán majd megtudom, mi lesz, amikor megtudom. Annyit tudok, hogy én is a listán vagyok, szóval meglátjuk, mi történik” – fogalmazott a brit újonc. „Mostantól minden egyes futam egy esély számomra arra, hogy megmutassam, mit tudok. Szeretem Szingapúrt, szerintem most vezetek a legjobban ebben a szezonban, és bár az eredmények ezt nem mutatják, én jónak érzem a teljesítményem.”

Palmer egyik ellenfele a Renault-ülésért folyó harcban Esteban Ocon, aki jelenleg a Manornál próbál bizonyítani. Kollégájánál jóval kényelmesebb helyzetben van, hiszen egyszerre két gyártó, a Mercedes és a Renault is mögötte áll. „Nem aggódom a jövőm miatt. Amikor idejöttem, lekerült a teher a vállamról. Természetesen nehéz az F1-ben maradni és bizonytani, hogy jó versenyző vagy, de a legnagyobb lépést a bekerülés jelenti. Azzal, hogy sikerült, már nincs rajtam nyomás, nyugodt vagyok, végigcsinálom a szezonom, végzem a munkám, aztán később kiderül, mit hoz a jövő” – nyilatkozta a szingapúri paddockban a francia.

A Mercedes és a Renault támogatására amolyan védőhálóként tekint. „Jó, hogy sok lehetőséget adnak a vezetésre, a fejlődésre. Mindkét csapat sokat segít, előbb a Renault, most a Mercedes. Hálával tartozom nekik, és jó érzés, hogy támogatnak. De most csak a munkámmal törődöm.”

Esteban OconA két Sauber-versenyző közül eközben Marcus Ericsson helye tűnik biztosabbnak – ő a svéd kapcsolatokkal is rendelkező új tulajdonosok révén jó eséllyel kaphat újabb szezont Hinwilben. Csapattársa, Felipe Nasr előtt a Williams és a Sauber a két lehetőség, döntés azonban még esetében sem született a folytatásról. „Jelenleg nincsenek friss híreim. Annyit mondhatok csupán, hogy a Sauber halad előre, a csapat fejlődik. Sok új ember érkezik, ezért ez még mindig egy vonzó lehetőség” – fogalmazott a brazil.

Versenyzőfronton konkrétumok és meglepetések tehát nincsenek – és nagyon úgy fest, egy ideig bejelentésekre sem igen számíthatunk.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához