Ígérte és hozza is az egyedi megoldásokat a Mercedes

írta: M4Sport
2016. február 23. 12:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes előre jelezte: tervezői nem óvatoskodnak. Toto Wolff sportigazgató innovatív megoldásokat ígért csapata részéről, és volt, amit már ezen a héten pályára is vittek.

Bár bizonyára sokan kívánják már uralkodásuk végét, a brackley-iek természetesen mindent megtesznek azért, hogy továbbvigyék az elmúlt két év lendületét. Miután 2015-ben közel hibátlan szezont futottak, gyakran föltettük a kérdést, vajon lehet-e még hová fejlődnie a csapatuknak – és ugyanezt a Mercedes is megkérdezte magától. Aztán elgondolkodtak, és megállapították, hogy a legjobb védekezés a támadás, és előálltak pár merészebb újdonsággal a W07-esen.

Toto Wolff a hétfői tesztnap végén előrebocsátotta, meg fogunk lepődni pár újszerű megoldásukon. „Vannak egészen szokatlan elemeink is. Nem tudjuk, mikor kerülnek fel az autóra, holnap-e vagy csak holnapután. Minden az adatok kiértékelésétől függ, de bizonyos dolgokat látni fognak! Amikor én először láttam őket, eléggé meglepődtem” – nyilatkozta a sportigazgató.

„Ha olyan jól mennek a dolgait, mint nekünk az elmúlt évben, emelsz az igényeiden, próbálsz még tovább fejlődni. Még van tér a javulásra, és ma minden terv szerint ment, hiszen sok kört teljesítettünk, sok adatot gyűjtöttünk, leellenőriztük a rendszereket, a szimulációkkal való egyezést. Most pedig jön a következő szakasz, amikor már a teljesítményre kezdünk fókuszálni. Már holnap vagy holnapután” – tette még hozzá hétfőn. „A nap jól ment, minden a terv szerint működött. A Lewisszal, Nicóval és Paddyvel (Lowe – technikai vezető) való megbeszélésen azt mondtuk, talán hét-nyolc-kilencszáz kilométert is futhatunk egy nap, ami igencsak ambiciózus terv. De most megmutattuk, hogy elérhető ez is, és a versenyzők is képesek rá.”

Nos, az ígéret szép szó: Wolff csapata kedden egy szokatlan megoldással irányította magára a figyelmet: autóján rendhagyó (bár a szakértő, Craig Scarborough kiemelte, már látott hasonló megoldást pár éve a Lotuson) oldalsó légterelőket helyezett el. A hat egymástól elkülönített lemezből álló elemet a padlólemezzel is összekötötték – az onnan előreívelő fogazott elemeken rögzítették azt. A megoldás egyfelől az autó körül áramló levegő útját befolyásolja, alsó része viszont növelni igyekszik az autó alatti légáramlatok, s ezáltal a diffúzor hatékonyságát. A csapat autója bemutatójakor már a kocsitesten elhelyezett, aprólékos részletességgel kidolgozott váll-lemezekkel is magára irányította a figyelmet, a mostani újabb kifinomult megoldás pedig láthatóan a Wolff által említett innovatív csomag újabb elemét képezi.

Az ígért, és a filmes napon már pályára is vitt új orr (melynek felső része jóval szélesebb a mostaninál) érkezésére egyelőre még várni kell. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, csak szerdán kerül föl az autóra. A sportigazgató korábban pedig azt is jelezte, a második teszthétre újabb csomaggal készülnek.

A W07-est egyébként kedden Nico Rosberg vitte pályára, aki már közel egy versenytávig jutott vele. Az teszt harmadik órájának végén a német átvette a vezetést Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo előtt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál