Így állnak a gyártók a módosító pontokkal

írta: M4Sport
2016. június 11. 15:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari és a Honda is két módosító pontot használt fel erőforrása – egészen pontosan a turbófeltöltő – továbbfejlesztéséhez, erősítette meg a korábbi híreszteléseket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) most kiadott hivatalos közleménye.

A Honda sportigazgatója már a Monacói Nagydíj előtt elhintette, a McLaren versenyzői továbbfejlesztett erőforrásokat kaphatnak a kanadai futamra, a csere tényét azonban a japánok csak csütörtökön erősítették meg. Az átdolgozott turbófeltöltő elkészítéséhez két módosító pontot használtak el – ezt már korábban sejteni lehetett, most azonban az FIA hivatalossá is tette.

Hasonló helyzetben van a Ferrari is, az FIA közleményéből ugyanis kiderült, ők is két zsetont játszottak ki a Kanadai Nagydíj előtt az erőforrás továbbfejlesztéséhez. Ebben az esetben jól jött a „tisztázás”, a héten ugyanis egymást ellentmondó hírek jelentek meg: egyesek tudni vélték, hogy a vörösök három módosító pontot használtak el. Most kiderült, ezek az információk tévesek voltak.

A módosítás után a Ferrarinak négy zsetonja maradt a 2016-os szezon további részére, a Honda pedig tizenkettőből gazdálkodhat. Mivel a Renault és a Mercedes ezúttal nem használt módosító pontokat, a nevük mellett szereplő értékek változatlanok maradtak: a németeknek 11, a franciáknak pedig a többiekénél jóval több, 21 áll a rendelkezésükre.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt