Így javított Hamilton a rajtjain

írta: M4Sport
2016. augusztus 01. 17:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az év első versenyein többször meggyűlt a baja a rajtokkal, a magyar és a német futamon viszont neki jött ki jobban a lépés a piros lámpák kialvását követően – Lewis Hamilton múlt vasárnapi győzelme után elmondta, hogyan fordított „szerencséjén”.

Az időmérőkkel a szezon elején sem volt gondja a címvédőnek, hiszen több pole pozíciót is szerzett, a start után viszont rendre elveszítette előnyét csapattársával, Nico Rosberggel szemben – többek között ennek köszönhette, hogy hamar komoly ponthátrányba került. A nyári szünet előtt azonban már ő vezeti a tabellát, és az utóbbi időben a rajtoka is jobban kapja el, mint márkatársa…

Miután a magyar és a német futamon is ez (vagyis a jó indulás) volt a győzelem kulcsa, nem meglepő, hogy a téma tegnapi sajtótájékoztatón is előjött. „A pálya nem teljesen lapos. Kicsit emelkedik a köztünk lévő részen” – mondta, amikor szóba került, hogy már a verseny előtt is hosszasan tanulmányozta az első kanyart. „Reméltem, jól fogok rajtolni, hiszen valahogyan Nico mellé kellett kerülnöm. Idén nem voltak túl következetesek a rajtjaim; sosem tudhatod, hogyan sikerül a következő. Próbáltam felmérni a körülményeket” – tette hozzá.

„Ez a szerencsén is múlik” – jegyezte meg a jó rajt kapcsán. „Nagyon-nagyon keményen dolgoztunk rajta. Van egy srác, akivel roppant szorosan együttműködünk. A szezon eddig meglehetősen hullámzó volt, ez azonban nem az ő hibája, vagy nem az én hibám. Sokkal inkább ezeken az új szabályokon múlik, és azon mennyire érzékeny a kuplung” – utalt az egyre szigorúbb előírásokra, melyek értelmében megtiltották a kuplung fogáspontjának teljes optimalizálását az indulás előtt.

„Dolgoztunk, dolgoztunk és dolgoztunk, valamint igyekszünk egyre következetesebbé válni. Én magam szeretnék minél precízebb lenni a rajtprocedúra során. Azt hiszem, most, és az előző versenyen is sikerült mindent eltalálnom a rajtprocedúra során. Elég jól sikerültek. Egyértelmű, hogy ez volt a legjobb. A munka azonban még folyamatban van” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Paberto
#1 Paberto 2016. augusztus 01. 18:55  

Mondtam mar ev elejen, hogy az uj egy karos kuplung es az ahhoz tartozo beallitasi szabalyok ota nem villog a Mercedes. De meg mindig jobb volt mindket Red Bull rajtja Hamiltonnal is, ugy, ahogy az ev korabbi szakaszaban a Ferrarik is lenyomtak a Mercedeseket a rajtnal. Az irany jo, de tenyleg van meg min dolgozni.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert