Így választottak a versenyzők gumikat Barcelonára

írta: M4Sport
2016. május 03. 12:05
FOTÓ: ©Pirelli

Ismertette a csapatok és versenyzők gumiválasztását a Pirelli a két hét múlva következő Spanyol Nagydíjra.

Barcelonában idén először használhatja a mezőny a legkeményebb gumikeveréket. Miközben az év eddigi négy futamára a Pirelli a szuperlágy, lágy, közepes gumikat bocsátotta a csapatok rendelkezésére, Spanyolországban a három legkeményebb verziót, azaz a lágyat (sárga jelölés), a közepest (fehér jelölés) és a keményet (narancs jelölés) használhatják.

Az olasz cég kedden ismertette, mely csapatok és versenyzők mennyi garnitúrát rendeltek tőlük az egyes keverékekből. Ahogy azt idén már megszokhattuk, a legkevésbé kelendő ismét a rendelkezésre álló legkeményebb változat volt. A mezőny fele, 11 versenyző mindössze egyetlen szettet kért a narancssárga jelölésű abroncsból. A közepes és a lágy keverékek kiosztásánál már ennél nagyobb a szórás. A legtöbb sárga gumit a Ferrari és a Haas versenyzői választották (8-at), míg a Sauber például csak 5 ilyen garnitúrát kért.

Az élmezőnyben a Mercedes eggyel több közepes gumival gazdálkodhat, mint a Ferrari – a Williams a németek útját járja, míg a Red Bull egy helyett kettő kemény garnitúrát választott.

Az egyes csapatokon belül három helyen, van eltérés a versenyzők választásában: a Renault-nál Kevin Magnussen, a Toro Rossónál Carlos Sainz, a Haasnál pedig Romain Grosjean igényelt eggyel több kemény gumit.

Spanyol Nagydíj, gumiválasztás

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa