Így választottak gumit a csapatok a Belga Nagydíjra

írta: M4Sport
2016. augusztus 05. 18:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha hétfőn kezdetét vette a nyári szünet, a Forma–1 gumiszállítója továbbra is rendkívül aktív: a hét elején a 2017-es abroncsokat tesztelte, most pedig közölte a csapatok és a versenyzők gumiválasztását a pihenő utáni első futamra, a Belga Nagydíjra.

Spában – akárcsak a szünetet megelőző német futamon – a fehér jelölésű kemény, a sárga oldalfalú lágy, és a piros csíkozású szuperlágy abroncsok kerülnek bevetésre, ezek közül választhattak tehát a csapatok az előző hetekben. A jelenlegi szabályok értelmében a rendelkezésükre álló tizenhárom garnitúrából tíz típusáról ők maguk döntenek.

Azt, hogy a csapatok rendre eltérően taktikáznak már megszokhattuk a 2016-os év során, a Belga Nagydíj esetében viszont az átlagosnál is színesebb variációkkal találkozhatunk. A Mercedes például csak négy szettet kért a szuperlágyakból, míg a Ferrari hetet, a Red Bull pedig hatot – komoly eltérések lesznek tehát a három élcsapat stratégiái között. A Mercedesen belül ráadásul a versenyzők is másként gondolkodtak: Lewis Hamilton több lágyat és kevesebb közepeset kért márkatársánál.

Szembetűnő, hogy a Ferrari csak egy garnitúrát kért a hétvége legkeményebb vegyületű abroncsaiból. Ezzel kis híján magukra maradtak, hiszen csak a Sauber döntött még így, illetve a Haas mexikói versenyzője, Esteban Gutiérrez, aki ismét eltérő taktikát követ, mint Romain Grosjean (a francia eggyel több közepes és eggyel kevesebb lágy keveréket kért).

A Mercedes és a Haas kivételével az összes csapatnál egyforma a pilóták gumiválasztása, a németországinál azonban így is változatosabb a felállás, ott ugyanis minden istálló esetében azonos vált a leosztás. A szokásoknak megfelelően a Pirelli ezúttal is csak azt kötötte ki, hogy a Q3-ra mindenkinek meg kell tartania egy szuperlágy szettet, a versenyen pedig egy kemény és egy lágy keveréknek kell rendelkezésre állnia. Ezek közül az egyiket be is kell vetniük vasárnap.

Pirelli, Belga Nagydíj, gumiválasztás

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary