Így választottak gumit a csapatok a német futamra

írta: M4Sport
2016. július 19. 12:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismét beindul az élet a királykategóriában, hiszen a csapatok a Magyar Nagydíj után azonnal Németország felé veszik az irányt, hogy teljesítsék a nyári pihenő előtti utolsó futamot – a Pirelli már ismertette gumiválasztásukat a következő hétvégére!

Hockenheimben – akárcsak hazai futamunkon – a fehér jelölésű kemény, a sárga jelölésű lágy, és a piros jelölésű szuperlágy abroncsok kerülnek bevetésre, a csapatok tehát ezek közül válogathattak a hétvégét megelőzően. A jelenlegi szabályok értelmében tizenhárom garnitúrát kapnak, melyből tíz típusáról ők maguk dönthettek.

Az talán senkit sem lep meg, hogy a legnépszerűbb ismét a szuperlágy volt, és lassan az is „megszokottá” válik, hogy az élcsapatok közül a Ferrari kérte a legtöbbet ezekből a keverékekből, de hasonló taktikát követett a Sauber és a McLaren is (ezek a csapatok kilenc szettet használhatnak el a leglágyabb vegyületből). Közvetlen ellenfeleik – vagyis a Red Bull és a Mercedes – nyolcat kértek a pirosakból, és négyet a sárgákból, amiből ők használhatnak többet.

A listára nézve azonnal feltűnik, hogy a kemény keverékből szinte minden csapat csak egy szettet kért, egyértelmű tehát, hogy ez volt a legkevésbé népszerű köreikben. Az egyetlen kivétel a Force India: az ő pilótapárosuk három-három szettel gazdálkodhat. Szuperlágyból eközben nekik lesz a legkevesebb, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez garázsába is hat-hat garnitúra kerül.

Érdekesség, hogy a csapattársak közül ezúttal senki sem választott (vagy kapott) eltérő taktikát. Pedig az előző versenyhétvégék esetében már megszoktuk, hogy többen próbálkoznak különböző stratégiákkal. A szokásoknak megfelelően a Pirelli csak azt kötötte ki, hogy a Q3-ra mindenkinek meg kell tartania egy szuperlágy szettet, a versenyen pedig egy kemény és egy lágy keveréknek kell rendelkezésre állnia, melyek közül az egyiket be is kell vetniük.

Pirelli, Német Nagydíj, gumiválasztás

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

dani969
#1 dani969 2016. július 19. 18:49  

A legkeményebb keverék lassan felesleges lesz, pár futam óta alig használják a csapatok..

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt